Friday, February 21, 2014

ANWAR DAN LEGASI KAJANGKetua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata kemenangan Pakatan Rakyat (PR) di Kajang pada 23 Mac ini penting bagi mengakhiri legasi Umno-BN.

Anwar berkata kemenangan itu kelak menjawab segala tohmahan pelbagai pihak terhadap pemilihannya sebagai calon di kawasan DUN itu dan mencerminkan sebuah kerajaan negeri ideal dan berjaya.

“Kalau Selangor ini betul-betul berjaya, maju dan khidmat baik kepada rakyat, dengan sendirinya terjawab semua serangan dan itu tanda berakhirnya sejarah Umno BN di seluruh negara.

“Lambat lagi penamaan calon, dia serang habis londeh. Belum lagi mula kempen. Hari-hari dicerca,” katanya di depan 300 penyokong parti dan penduduk setempat sempena majlis pelancaran bilik gerakan daerah mengundi Sungai Sekamat di Kajang, malam tadi.

Anwar yang selesa mengenakan kemeja putih dan berseluar hitam pada malam tadi memuji pengundi di Kajang yang lebih celik internet.

“Keistimewaan di Kajang, penembusan internet cukup kuat malah orang Kajang yang mengikuti berita melalui internet itu lebih daripada yang mengikuti berita RTM, TV3 dan suratkhabar.

BK :TAK SABAQ SANGAT DAH NAK JADI PM DAN MB 

PARTI GENBARU .MUJUQ BUKAN PARTI CENCARU


 Parti Genbaru yang diluluskan pendaftarannya pada 28 Ogos 2013 telah menerima permohonan 26 orang anak Kajang yang berusia bawah 40 tahun untuk dijadikan calon.

Menurut Setiausaha Agung Parti Genbaru, S. Gobi Krishnan  tiga nama disenarai pendekkan sebagai calon ialah bekas pembantu peguam bela Datuk Seri Anwar Ibrahim, Yuktes Vijay, 27, atau nama sebenarnya M. Yuktervaran; Mohd. Azim Nordin, 28, yang memiliki Ijazah Sarjana Muda Sains Politik dan Elizabeth Lee Su Fen, 31, yang berkelulusan Ijazah Sarjana dalam Ekonomi.

“Calon-calon yang disenarai pendek akan dipanggil untuk menghadiri satu proses penilaian lanjut termasuk ujian psikologi dan temu duga akhir yang bakal dijalankan minggu depan.

“Kami akan mengumumkan calon yang dipilih untuk mewakili parti ini di Kajang pada Sabtu atau Ahad depan,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini hari ini.

Menurut Gobi, pemilihan tiga calon yang disenarai pendek itu dibuat oleh jawatankuasa penilaian yang diketuai penasihat parti, Dr. Nizam Tahir; presiden, Dr. Azhar Hamid dan dua naib presiden iaitu Adrian Lim dan Kamariah Ali, pada Isnin lalu.