Thursday, May 24, 2012

PASCA E 13 : PEMBINAAN RUMAH MEWAH DI BALIK PULAU.PENDEDAHAN EKLUSIF

BK paparkan beberapa keping gambar sebagai pengetahuan semua rakyat malaysia tentang bagaimana projek kerajaan dap untuk menghalau penduduk tempatan dari kawasan balik pulau. kerajaan guan eng mahu jadikan balik pulau sebagai kawasan elit kaya raya dan untuk itu golongan miskin tanpa mengira kaum perlu dibuang keluar. bagaimanakah cara terbaik untuk membuang keluar orang miskin? tektikal yang digunakan ialah pemaju akan membeli tanah yang ingin dijual atau membeli tanah yang geran nama bertindan. kemudian selepas itu binalah rumah mewah berharga rm 500 000 dan ke atas. siapakah yang meluluska? sudah pastilah kerajaan dap negeri. kerajaan dap bertanggungjawab dalam hal ini.

 rumah mewah di bina berdekatan dengan pangsapuri kos rendah. perhatian zaman bn dahulu, bn bina rumah kos rendah untuk rakyat balik pulau. zaman la ni, dap bina rumah mewah. nampak jelaskan?
 siapakah anak balik pulau yang mampu membeli rumah mewah sebegini? apakah semua nelayan, petani dan pekedai mampu membelinya?
 bagaimana rumah mewah di bina berdekatan dengan kampung tradisi. bertahankan rumah kayu dan kampung ini sedangkan sekeliling kampung telah dibina rumah mewah
 rumah mewah tersergam indah di bina bersempadan dengan rumah kampung melayu di atas perkampungan melayu. mengapa dahulu tiada rumah mewah ? inilah perikemanusiaan dan dasar bijaksana bn?dap kerja nak baham jer
 semua projek perumahan kos mewah
 dibina berdekatan dengan kawasan kampung
 tak termampu untuk penduduk tempatan membelinya

 desa baru ala dap. tengok tu masuk desa pun penuh dengan kawalan keselamatan
 patutlah orang belah pulau pakat lari keluar
untuk siapa rumah rumah ini di bina. kerajaan bn buat jalan baru dari bayan lepas ke balik pulau untuk memudahkan org kampung bukan untuk memudahkan kerajaan dap membenarkan rumah mewah sahaja yang dibina .

BK TIDAK MENYALAHKAN PEMAJU. ITU HAK MEREKA. TETAPI INILAH DASAR PERUMAHAN KERAJAAN DAP. APALAH SALAH KALAU BINA RUMAH KOS RENDAH        10 000 UNIT SEBAGAI TANGGUNGJAWAB SOSIAL UNTUK PENDUDUK BALIK PULAU?LAGI LAMA DAP MEMERINTAH, MAKA CINA MELAYU DAN INDIA DALAM KATEGORI SEDERHANA KE BAWAH AKAN PINDAH TERUS DARI PULAU PINANG.

......akan didedahkan tanah sekolah menengah  yang digazetkan di zaman bn di tukar kepada pembinaan sekolah antarabangsa di zaman kerajaan dap .malang lagi penduduk balik pulau terus di timpa bahana.