Sunday, January 18, 2015

DAP TIDAK HORMAT ULAMAK

Ramai pengguna media sosial berpendapat DAP berusaha untuk mengenepikan Ustaz Ahmad Yaakob MB Kelatan dalam siri-siri bantuan oleh Kerajaan Pulau Pinang. Semenjak kedatangan DAP yang diketuai oleh Lim Kit SIang sebelum ini hanya Datok Husam Musa sahaja dimaklumkan dan hanya Husam sahaja yang menyambut kedatangan wakil DAP. 

Selepas itu apabila Lim Guan Eng pulang daripada bercuti, LGE hanya datang dan memberikan bantuan kepada Datok Husam dan ini sangat bercanggah dengan prosedur biasa dan juga berlainan sama sekali apa yang dilakukan oleh Kerajaan Negeri Selangor. 

Walaupun kita faham jadual MB Kelantan sangat padat. Misalnya YB Azmin Ali boleh berjumpa dengan wakil MB Kelatan yakni exconya Ustaz Nik Amar. 

Apakah DAP sengaja untuk memberikan tekanan kepada kumpulan yang disebut ulama dalam PAS supa orang melihat mereka tidak berfungsi dengan baik? 

Ramai yang berpendapat ini adalah strategi politik yang sengaja dibuat oleh DAP untuk mencari publisiti murahan dan menjatuhkan kepimpinan ulama dengan menaikan golongan yang disetujuinya sahaja. 

Ramai yang berpendapat kedatangan DAP semata-mata untuk bermain "wayang". Lihat bagaimana Lim Kit SIang yang berpakaian baju hujan. Dia seorang sahaja yang lain tidak dan memberikan bantuan di dalam air dalam kawasan lapang menggunakan "pelakon" upahan? Sedangkan gambar di belakang ada kenderaan dan kamera man?? 

Pengguna media sosial didedahkan dengan lakonan ini dengan nama OPERA CHINA. Apakah mereka sebenarnya betul-betul mahu membantu PAS Kelantan atau ingin menjatuhkan kepimpinan yang disebut ulama dalam PAS? 

Begitu juga dengan kedatangan wanita muda Melayu dalam misi bantuan banjir DAP juga mempunyai maksud yang sama. 

Banyak orang meragukan perkara ini. Mereka yang mendalami dan memahami politik dapat membaca pengerakan yang disebut saraf atau psywar.