Monday, May 21, 2012

PASCA E 13 : MALIK KASSIM BAPAK PENIPU .MALUKAN MAIPP


PENIPUAN MALIK TERHADAP UMAT ISLAM DALAM KES JENAZAH SEORANG BUKAN ISLAM YANG TELAH PUN MEMELUK AGAMA ISLAM DI FARLIM , AIR HITAM PULAU PINANG.

1. MALIK KASSIM MENYATAKAN MUFTI PULAU PINANG MEMBENARKAN JENZAH TERSEBUT DIBIARKAN LAMA TANPA DI URUS

2. APABILA SAUDARA HAIFIZ NORDIN MENGHUBUNGI SS DATO MUFTI YANG BERADA DI BRUNIE, BELIAU MENAFIKAN SEKERAS KERASNYA

3. MALIK KASSIM MENYATAKAN TIMBALAN MUFTI MEWAKILI MUFTI DALAM MEMBUAT KEPUTUSAN TERSEBUT.NAMUN, TIMBALAN MUFTI JUGA MENAFIKAN

4. MALIK KASSIM WAJIB SYARIE MENANGGUNG DOSA KE ATAS PENGUURSAN JENAZAH TERSEBUT

5. MALIK KASSIM LEMBAB DALAM MENGURUSKAN KES KES BERKAITAN JENAZAH UMAT ISLAM

6. MALIK KASSIM SERING MENUDING JARI KE ARAH JAIPP DAN MUFTI DALAM SEGALA KEPUTUSAN SALAH YANG DIBUAT SENDIRI OLEH BELIAU.

SO......MALULAH MAIPP ADA YDP YANG PEMBOHONG. MAJLIS AGAMA ISLAM YDPNYA PEMBOHONG. TAK LAYAK JADI SAKSI PERUNDANGAN ISLAM SEBAB SAH SAH MEMBOHONG.

MALIK KASSIM PI BELAJAQ AGAMA LAIN. BACA BAWAH INI :

Pandangan (Timb. Syeikh al-Azhar) Syeikh Abdul Fattah 'Allam pada 2009 tentang isu perebutan mayat Islam dengan keluarganya yang bukan Islam. Kesimpulan daripada jawapan beliau adalah seperti berikut:


 
"Beliau berpandangan bahawa harus diserahkan mayat orang Islam untuk dikebumikan di perkuburan bukan Islam sebagaimana harus diserahkan mayat orang Islam kepada bukan Islam untuk diadakan ritual bukan Islam sekiranya ditakuti akan berlakunya perbalahan dan persengketaan besar antara umat Islam dan bukan Islam. Bagaimanapun mayat tersebut hendaklah diuruskan secara Islam terlebih dahulu spt dimandi, dikafan dan disolatkan. Beliau berhujah berdasarkan kaedah ‘al-dharar yuzal’ iaitu ‘bahaya dihilangkan’ dalam perkara yang melibatkan kepentingan umum. Namun, sekiranya tidak wujud sebarang masalah, maka ia kembali kepada hukum asal iaitu wajib dikebumikan di perkuburan orang Islam dan tidak diadakan upacara ritual bukan Islam ke atas mayat orang Islam"

PASCA E 13 : BAKAL DIBONGKAR MALIK KASSIM YDP MAIPP SEORANG YANG PEMBOHONG


YDP MAIPP BERBOHONG.MALUKAN INSTITUSI AGAMA ISLAM. NAK TAHU CERITANYA. NANTIKAN PENDEDAHAN DALAM BADARKHUBRO.

PASCA E 13 : LAPORAN POLIS DAP MERASUAH TUNKU AZIZ


Kiriman : Ahli Ngos Pulau Pinang

Laporan ini dibuat berdasarkan laporan yang ditulis dalam akhbar berbahasa Inggeris The Star yang bertarikh pada Rabu 16 May 2012, tulisan Wong Sai Wan yang berkiatan dengan pengakuan bekas Naib Pengerusi DAP Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim.

Dalam tulisan akhbar The Star, Tunku Aziz ada membuat pendedahan yang dia telah ditawarkan oleh Setiausaha Agong DAP dengan jawatan Fellow Kanan di Penang Institut dan selepas itu ditawarkan habuan sebanyak RM50,000 jika Tunku Aziz setuju menerima jawatan tersebut.

Oleh yang demikian tawaran ini boleh dianggap sebagai suatu perbuatan merasuah Tunku Abdul Aziz, oleh Setiausaha Agong DAP Sdr. Lim Guan Eng dan Setiausaha Politik Ketua Menteri Pulau Pinang Sdr Zairil Khir Johari, kerana untuk memujuk Tunku Abdul Aziz supaya tidak keluar dari parti DAP.

Perbuatan yang mempunyai unsur jenayah rasuah ini, perlu disiasat oleh pihak polis, kerana ia boleh mencemarkan nama baik Tunku Abdul Aziz, sebagai salah seorang bekas Pengerusi Transparency International di Malaysia.

Saya memohon pihak polis membuat siasatan terperinci, terhadap Setiausaha Agong DAP dan Setiausaha Politik Ketua Menteri Pulau Pinang, di atas dakwaan perbuatan jenayah ini.

Sekian terima kasih.