Monday, November 11, 2013

PASCA PRU14 : HUDUD TIDAK TERLAKSANA SELAGI PAS WUJUD DI MALAYSIA


SOALAN 1 : KENAPA TAK MASUKKAN? TAKUT KAPIAQ TAK SOKONG
BAKAL TIMB PRESIDEN PAS PUNYA HUJAH TOLAK HUDUD
MACAM MANA PUAK PAS KATA DAP SOKONG HUDUD? BUTA HATI APA PUAK PAS NI 
KALAU BUKAN UTAMA BAGITAU DENGAN PENCERAMAH KAMU JANGAN DOK FITNAH UMNO DALAM MASJID PASAL HUDUD DAN JANGAN BAGI UMAT ISLAM TERPESONA DENGAN PEMBOHONGAN KAMU BERKAITAN HUDUD
TERKETAQ PUAK PAS BILA KARPAL TEGUR 
BILA UMNO ULAS PAS KATA UMNO TOLAK HUKUM ALLAH. BILA NUAR LIWATI ULAS PAS TAK KATA APA APA. PAS INGAT NUAR LIWATI BUKAN ISLAM KOT....
TENGOK HJ HADI DAH KATA AWAI AWAI NO HUDUD. GILER BETUL PUAK NI TOLAK HUKUM ALLAH 

MASA MULA MULA MENANG.TERUS PAS NAFIKAN HUKUM ALLAH SELEPAS DI DESAK DAP KOT
KALU INI KENA HUKUM APA ?
PATUTLAH STOPA TOLAK HUDUD.SEBAB DI ATAS RUPANYA 
YANG NI PULAK SIAPA NAK BERCAKAP SOAL PERUNDANGAN SYARIAH ISLAM

Secara kesimpulannya, sebagai muslim, kita tidak boleh tolak untuk menegakkan hukum Allah di atas muka Bumi ini, kerana kita adalah khalifah dan hamba. Dan peranan kita sebagai mahasiswa yang diberi pendedahan dan kita telah belajar tentang hukum-hukum jenayah islam ini sepatutnya memberi penerangan kepada kawan non muslim kita, dan bukannya menakut-nakutkan tentang hukuman yang dilihat keras dan zalim. 

Dan saranan kepada para sarjana, bantulah masyarakat dengan memberi penerangan yang telus. Jangan disorok ilmu Allah kerana ia adalah sikap ahli-ahli kitab yang menyorokkan kebenaran tentang utusan akhir zaman. 

Dan kepada ahli politik jadilah khalifah Allah yang menegakkan hukum Allah dengan cara yang bijaksana sebagaimana Raja Zulkarnaian penguasa Timur dan Barat, seperti Nabi Muhammad mentadbir madinah yang mempunyai masyrakat majmuk seperti diMalaysia.

BK : pas tolak hudud dan perundangan syariah