Friday, December 16, 2011

DAP BANGSAT = RASIS. ZAMBRY HARAMJADAH = TAK RASIS. GILA...GILA


Hari ini BK terbaca beberapa web dan blog pembangkang.Ternyata kenyataan ketua pemuda umno pulau pinang dalam perhimpunan agung umno yang lalu dihentam dengan begitu teruk oleh dap dan agen rasis mereka. mereka menyatakan umno rasis dan memusuhi cina. lalu terdengar gendang-gendang dalam parti gerakan dan mca yang merestui juga kenyataan dap bahawa kenyataan ketua pemuda umno pulau pinang tersebut bersifat rasis.Amat malang, tiada seorang pun ketua pemuda di mana-mana bahagian umno di pulau pinang mempertahankan kenyataan dap bangsat yang dikeluarkan oleh syed.Kata kawan BK , terbuktilah ketua pemuda umno pulau pinang ini tidak mempunyai kekuatan di peringkat akaran. Tapi bagi BK, syed ada ruang bernafas untuk meneruskan perjuangan melayu.

ada pembangkang kata syed ni mamak. tapi mereka lupa malik kassim juga bukan ke dari keturunan yang mereka cemuhkan itu.yang amat pelik kenyataan dap bangsat di anggap rasis sedangkan zambry haramjadah tidak pula rasis. apa punya gila pertimbangan dan penilaian yang dibuat oleh mereka. terbuktilah sekarang segelintir melayu pro dap dan pas telah buta hati perut mereka. mereka terlalu sayangkan musuh daripada rakan seislam.kalau ikut hirarki antara bangsat dan haramjadah, haramjadah lebih keji. tetapi kenapa gerakan dan mca dok diam sahaja? ada yang kata kenyataan syed ini tidak tepat pada masanya dan boleh menyebabkan sokongan cina terus berkurang. orang cina terasa kata mereka. tapi apakah orang melayu tidak terasa dengan kenyataan haramjadah.

Mudah nyer melayu di buai mimpi indah kuasa. apabila bangsanya diharamjadahkan, mereka diam tetapi apabila dap di bangsatkan mereka menyatakan umno salah dan rasis. kalau begitulah caranya, baiklah kita bubar nama melayu dan agama islam. kita join together dengan gelaran bangsa cina dan joinlah mana-mana yang melayu suka. hinanya menjadi melayu di malaysia kerana apabila bercakap soal melayu di anggap rasis dan cina tak kan beri undi

senjata ugutan undi terus berada di persada utama dalam isu pilihanraya. apabila cina dap kata perak darul kartun sekaligus menghina istilah perak yang diredhai , semua orang melayu dalam pas dan umno senyap. apa dah jadi melayu?

DALAM HAL DAP BANGSAT, SEPATUTNYA SEKALIAN KETUA PEMUDA UMNO PULAU PINANG PERLU BERADA DI BELAKANG SYED DAN MENYATAKAN PENDIRIAN SEBAGAI KETUA PEMUDA KEPADA SEBUAH PARTI MELAYU. TAPI BK YAKIN PERKARA INI TIDAK BERLAKU. BK TIDAK MEMIHAK KEPADA SESIAPA. BK PUN TAK KENAL SYED. CUMA BK FOLLOW PERKEMBANGAN CARA PIMPINANNYA. SOLDADU BN DAN PR TERUS MENYATAKAN KENYATAAN SYED ITU AKAN MENYEBABKAN BN KALAH.SYED DIKAMBING HITAMKAN .DAP TERUS BERAJA DAN BERTAKHTA DI HATI MELAYU PAS DAN PKR.MELAYU PAS DAN PKR MAHU SANGAT MELIHAT MELAYU MALAYSIA BERUBAH AGAMA DAN AMALAN BUDAYANYA. JIKA ITULAH YANG PAS DAN PKR MAHU, HALALLAH BUMI MALAYSIA DI UJI DENGAN BALA ALLAH NAUZUBILLAH.

BERCAKAP SAHAJA SOAL BANGSA DAN ISLAM, MAKA ITU ADALAH RASIS. APAKAH DAP CINA AKAN MARAH DENGAN KENAIKAN ELAUN PENYELARAS MASJID YANG BARU DI UMUM PM HARI INI?HIDUP DI MALAYSIA AMAT SERONOK. BUKAN MELAYU BOLEH MINTA SEMUA ? MELAYU ISLAM BIARKAN DAN JANGAN BERCAKAP LEBIH. CAKAP LEBIH RASIS. RASIS RASIS RASIS. MELAYU BERMIMPI  BAHAWA MEREKA ADALAH RASIS. DAP JUGA MALAIKAT AGUNG PENENTU SYURGA. YA ALLAH TABAHKAN HATIKU YA RABBUL JALIL.AMIN.

SAH !PERMATANG PASIR MILIK PAS


KAUM
JUMLAH
PERATUS
MELAYU
15616
72.71
CINA
5476
25.50
INDIA
352
1.64
LAIN-LAIN
33

JUMLAH BESAR
21 477JUMLAH PENGUNDI DI DUN PERMATANG PASIR SEHINGGA MAC 2011

8 hari BK tidak menulis di sebabkan kesuntukan masa menguruskan ternakan di kandang .macam ni lah adat untuk meneruskan kehidupan. Walaupun BK bukanlah penternak besar separti tauke-tauke yang mendapat bantuan perniagaan dalam bidang livestock di Pulau Pinang, namun BK mampu memastikan survival keluarga dapat diteruskan.Tarikh akhir Bk menulis ialah pada 8 disember berkaitan isu perselisihan faham antara p ramasamy dengan god father dap. semalam guan eng laknatullah menang kes di mahkamah terhadap utusan malaysia .guan eng dan kerajaan negeri dapat rm 225 ribu. Wang bukanlah soalnya, tetapi ini berkaitan soal moral.

Maka , bermula malam tadi pembangkang bertubi tubi menyatakan utusan pembohong. Yang peliknya bila blogger mereka dan akhbar keadilan kantoi dengan dato zambry dan kena saman berjuta juta tak pula mereka kata akhbar parti keadilan pembohong. Begitu juga dengan akhbar harakah. beginilah asam garam dalam politik sempit pas.

pas hebatnya kerana mempunyai syurga yang di tawarkan oleh nik aziz dan barisan ulamaknya bersandarkan ayat quran dan hadis, maka landasan pas di anggap betul oleh segelintir kaum melayu. PAS telah mula nampak bulan yang bakal mereka takluki di ruang angkasa. Namun mereka terlupa, roket yang bakal membawa mereka ke bulan , akan meletup di pertengahan jalan . Sebab apa? kerana enjin yang digunakan oleh roket tersebut merupakan enin yang tidak berkualiti. Gah sahaja di atas kertas, tetapi bila meluncur ke udara , akhirnya ia meletup di ruang ozon bumi.

Bakiklah BK tidak mahu mengulas soal ini. BK mahu mengulas soal kerusi Permatang pasir tetap milik PAS. Indikator BK mudah sahaja berdasarkan seminggu BK berkampung di seluruh permatang pasir. Sekejap solat di masjid batu dan kadang-kadang di masjid papan. Nama pun cantik .Satu masjid batu milik rasmi pas dan satu lagi masjid papan milik semua umat Islam yang faham erti persaudaraan .

Dalam unjuran awal ini, BK boleh katakan melayu permatang pasir tetap mahu memilih pas kerana rata -rata pengundi ialah bukanlah anak tempatan. Pertambahan undi baru juga menyaksikan orang luar banyak menjadi pengundi di permatang pasir. Tektikal ini yang menyebabkan umno boleh tersungkur di permatang pasir. Kubu kuat pas ini seolah-olah menyatakan hasrat bahawa biarlah permatang pasir mewakili pas pada setiap kali pilihanraya.

Golongan guru dikenalpasti sebagai penggerak pas di kawasan permatang pasir. Tahniah kepada guru di zon permatang pasir. SK Permatang Pasir sahaja menyimpan khazanah guru pro pas yang hampir 20%. Dahulu dilaporkan sekolah ini mempunyai lebih daripada 40% guru pro pas. Beginilah nasib kerajaan BN, yang berjaya melahirkan guru pro pas dan PKR. Teruskan kemaraan wahai guru pro pas dan PKR.

Bila dah menang nanti, bolehlah guru pro pas dan pro pkr menukarkan guru pro umno ke pedalaman sabah dan sarawak. Guru menjadi agen menyebarkan fitnah kepada masyarakat sekitar. BK kutip informasi ini daripada kenyataan ramai dan dengan mata dan telinga BK sendiri. walaupun seorang guru yang menjadi agen pas dan pkr , maka dia adalah guru.

Kdudukan melayu yang menjangkau 72.71%, tidaklah memberi jaminan bahawa Melayu UMNO berkuasa di sini. Melayu yang bersimpati dengan UMNO hanyalah pada kadar 35 hingga 40%. Bagaimana boleh BK beri keputusan yang sebegini rupa? Jawapan BK, inilah pentingnya menjalankan gerak kerja lapangan berbual dengan orang kampung di masjid, kedai kopi kopi, kantin sekolah, padang awam dan sebagainya.

Permasalahan dalaman juga perlu diberi perhatian. Penyelaras DUN Permatang pasir ialah Tuan Hj Rahim yang dahulunya merupakan penyelaras DUN Penanti. Soalnya, apakah bakal calon akan diletakkan Tuan Hj Rahim atau Cikgu zaidi? Wah!!!!! dahsyat juga polemik ini. Hubungan antara dato ketua bahagian dengan ketua pemuda UMNO Permatang Pauh masih lagi nampak kurang menyenangkan. Kata kawan BK cah keting amat kuat dan sukar dikurangkan.

Gerak kerja parti nampak bersungguh sungguh tetapi semangat sahaja tanpa ada kesepakatan dan perpaduan, maka matlamat tidak akan tercapai.Sokongan kaum Cina pula berada di paras 20 hingga 25 % sahaja Namun, di pekan permatang pasir , kaum cina memberi jaminan bahawa BN tidak akan mendapat lebih daripada 15 hingga 20%.

Apapun , semua angka ini menjadi penentu menang atau kalahnya Permatang Pasir. Namun, bagi BK Permatang Pasir boleh menang jika UMNO BERSATU. JANGAN HANYA MOTTO SAHAJA BERSATU TETAP BERSATU.