Wednesday, December 28, 2011

KEJUTAN KELUAR PARTI DI SEBERANG PERAI SELATAN?


SIAPA.....SIAPA......SIAPA SIAPA ?
ANGIN BERTIUP KENCANG SEJAK 2 MINGGU LALU. BUKAN KHAYALAN DALAM MASA TERDEKAT.
APAKAH MEREKA DARI UMNO NIBONG TEBAL? ATAU PKR ATAU DAP ATAU PAS?

DI KHABARKAN JUMLAHNYA AGAK BESAR DAN ADA YANG MENYATAKAN MELIBATKAN INDIVIDU TERTENTU .

KENAPA NAK KELUAR PARTI ?
MEREKA TIDAK BERPUAS HATI DENGAN KEPIMPINAN.

KEPIMPINAN SIAPA?
TUNGGU...........BUKAN GEMPAQ......TAPI BIARLAH PENGISYTIHARAAN DI BUAT DAHULU DAN BK AKAN ULAS.


KERANA MEREKAKAH, KELUAR PARTI BERLAKU ? MUSTAHIL........

ATAU


ATAU KERANA INDIVIDU INI?

ATAU

KERANA INDIVIDU INI YANG SUDAH LUPA DARATAN...................

BAKAL TERJAWAB SELEPAS TERLALU BANYAK BERITA BERKAITAN AHLI KELUAR PARTI. DALAM HAL PARLIMEN NIBONG TEBAL , APAKAH KALI IN AHLI PARTI BN ATAU PR?BK AKAN MENDEDAHKAN.TUNGGU................

PAS PULAU PINANG MELUKUT DI TEPI GANTANG ( DASAR TERHEGEH HEGEH)


MANA PI GAMBAR SALLEH MAN? KASIHAN HAMpas.SALLEH DI ANAK TIRIKAN. DENGAN BAHASA HALUS PAS DAN SALLEH MAN TIDAK BOLEH PAKAI OLEH KERAJAAN DAP PULAU PINANG. KASIHAN PAS. HIDUNG TAK MANCUNG PIPI TERSORONG SORONG. ORANG DAH TAK SUKA, TAPI DEPA SAHAJA YANG KATA ORANG DOK SUKA. MANA NAK LETAK MUKA.KEBANYAKAN YANG MEMERHATIKAN BANTING YANG DILETAKKAN DI SELURUH PULAU PINANG MERASA TERKEJUT KERANA GAMBAR SALLEH MAN TIDAK DILETAKKAN SEKALI DENGAN 2 MANUSIA HAMBA DAP INI. SALLEH MAN JUGA MEWAKILI KERAJAAN NEGERI  ATAU SALLEH MAN DAH KELUAR DARI PAKATAN RAKYAT? BK RASA TAJUK KONVENSYEN YANG TELAH BERLANGSUNG INI ELOKLAH DITUKAR KEPADA KONVENSYEN PEMBANGUNAN PENYOKONG DAP DAN PKR.

ANWAR AL LIWATI BOLEH ADA DALAM KONVENSYEN INI? ANWAR NAK AJAR ORANG ISLAM TENTANG PEMBANGUNAN UMMAH? ANWAR LEBIH LAYAK AJAR LIBERALISME DALAM ISLAM ATAU PLURALISME DALAM ISLAM SAHAJA. INI LAGI SESUAI UNTUK ANWAR. SEKALI TENGOK MACAM ORANG ALIM. 2 KALI TENGOK MACAM ORANG DAHAGAKAN SEKS . DALAM GAMBAR BERAMAI RAMAI INIPUN TIADA WAKIL PAS PULAU PINANG. PKR DAN ANWAR KATA, PAS PERLU INGAT MEREKA MENANG BESAR KERANA PKR. PAS PULA KATA , PKR MENANG BESAR KERANA PAS.

NYAWA ANWAR PADA PAS? YANG PELIKNYA, ANWAR BERGANTUNG HARAP PADA DAP BUKAN PAS. PAS HANYA BAGI ANWAR HAMpas sahaja.TANPA PAS ANWAR BOELH MENANG DI PERMATANG PAUH SEJAK DARI DULU. PERMATANG PASIR PUN JATUH KE TANGAN PAS APABILA ANWAR DIKELUARKAN DARI UMNO. INI BUKTI KUAT YANG MENYATAKAN PAS BERGANTUNG PADA PKR.


ANWAR MELIHAT PAS SEBAGAI ANCAMAN UNTUK BELIAU MENJADI PM. MAT SABU ADALAH MUSUH DALAM SELIMUT ANWAR. ANWAR HANYA HARAPKAN MAHFUZ, KHALID SAMAD DAN HUSAM MUSA SERTA BEBERAPA KUDA KAYU DALAM PAS. HAJI HADI BAGI ANWAR BUKAN SAINGAN. ORANG CINA LEBIH MENERIMA PKR DARI PAS. PAS TAK LAYAK PERINTAH MALAYSIA. DEWAN PENYOKONG PAS PUN HANYALAH KOSMETIK SEMATA-MATA.DALAM MAJLIS INI ANWAR DOK KELENTONG AUDIEN. SEMUA KERAJAAN BN SALAH.

YANG BETUL DIA SEORANG SAHAJA. MASA DIA JADI TPM DULU APA YANG TIDAK ANWAR BUAT DI PULAU PINANG. BALUN TANAH MELAYU. TUBUH YAYASAN BUMIPUTRA (WALAUPUN IBRAHIM SAAD DISEBUT SEBUT NAMANYA DALAM HAL INI ) TETAPI YAYASAN INI HIDUP SEGAN MATI TAK MAU.BUAT BANGUNAN YAYASAN DI PENANTI. AKHIRNYA BANGUNAN INI JADI MILIK PKR.

ZAMAN ANWAR DULU, PAS BUKANLAH SAINGANNYA. GENG ABIM KETIKA ITU ADALAH PEJUANG ANWAR MEMBALUN PAS. PAS DI MATA ANWAR HANYALAH SIPUT BABI YANG BERJALAN LAMBAT DAN MEROSAKKAN TUMBUH TUMBUHAN . TAPI , PAS PULAU PINANG MASIH NAK BERSAMA LAGI.

KERUSI DUN SG BAKAP, SG ACEH, BATU MAUNG SEPATUTNYA PAS PUNYA. TAPI PKR AMBIL DAN PAS DIAM SERIBU KATA. PAS TIADA KUASA DAN TIADA TELUQ. PAS TAKUTKAN ANWAR. PAS BOLEH MENYALAK DENGAN UMNO SAHAJA. ITU SEBAB DALAM HAL KONVENSYEN INI KAWAN BK KATA , HUBUNGAN PAS DAN PKR HAMPIR DIHUJUNG TANDUK. KATA BELIAU " ADA UBI ADA BATAS, LAIN HARI BOLEH BALAS".BK JAWAB PULA " ADA UBI ADA BATAS, LAIN HARI PAS TETAP HAMPAS."