Wednesday, May 2, 2012

PASCA E 13 : HARI INI DALAM SEJARAH MALAYSIA. TERBAIK DARI PAKATAN RAKYAT.

BERMULA DENGAN KISAH PENASIHAT SEUMUR HIDUP PKR DALAM SALAHLAKU MORALNYA

DI IKUTI DENGAN KES ELIZ JUGA DARI PKR
DI IKUTI RAPAT OLEH TIMBALAN PRESIDEN PKR ( DIKHABARKAN BEGITU)
DI IKUTI RAPAT OLEH USTAZ BADRUL AMIN
BEGITU JUGA KISAH PERUPOK
YANG INI KES CLOSE..................
PERBUALAN TELEFON BERBAU LUCAH DAN KES BILIK 121

KITA TUNGGU PAKATAN NAK KELUARKAN CD ORANG UMNO PULAK. LANTAK HANGPA LA.....DEPA KATA RAKAMAN KJ DULU. BETUL KE TAK KITA TENGOK DULU

PASCA E13 : PENEMUAN GAYA BONGKOK ABG MIN DITEMUI .KALI INI MEMANG KANTOI LA BRO....BENDA KECIL JER NI. JANGAN RISAU LA....

PASCA E 13 : EH EH BAJU BANG MIN SAMA LAH DENGAN VIDEO KLIP TULIHAT WARNA BAJU DI ATAS , RAMBUT HIDUNG DAN LENGAN 

SEMUA ORANG TAHU INI IALAH PERANCANGAN JAHAT ....KHALID GAGAP. KHALID GAGAP LEGA UNTUK PENGGAL AKAN DATANG.

PASCA E 13 : ALAMAK DIA PUN JOIN JUGA

BK DOAKAN MOGA TAN SRI JOIN LAH PAS. PALING TAK DAPATLAH BERAMAL BANYAK SIKIT. DOK ASYIK KATA KE UMNO JER WAT PE.

PASCA E 13 : MEREKA TOK GURU DAN BUKAN NABI


No 1 : Tok Guru Hj Nik Abd Aziz Nik Mat
No 2 : Tok Guru Hj Abd Hadi Awang
No 3 : Tok Guru Hj Salleh Musa Pondok Sik,Kedah
(antaqa ulama' pondok yg cukop alim)
No 4 : Ustaz Hj Sidek Noor (antaqa lepasan Pondok Tg Bedil,Aloq Setaq,Kedah [Pondok Tok Guru Hj Hitam])
No 5 : Tok Guru Hj Izzuddin (Pak Njang Izzuddin) (Anak kpd Tok Guru Pak Chu Him Gajah Mati,Pendang,Kedah)
No 6 : Tok Guru Hj Ismail (Pondok Matla' al-Badrain,Besut,Terengganu)
No 7 : Ustaz Hj Zainul Asri Ramli (Mudir Darul Hadis,Kedah)


“Dan kalaulah Allah menyeksa manusia disebabkan kezaliman mereka, tentulah Dia tidak membiarkan tinggal di muka bumi sesuatu makhluk yang bergerak; akan tetapi Dia memberi tempoh kepada mereka hingga ke suatu masa yang tertentu; kemudian apabila sampai tempoh mereka, tiadalah mereka akan dapat meminta dikemudiankan sesaat pun dan tidak pula mereka akan dapat meminta didahulukan.” (AL-NAHL: 61)

Tok Guru mungkin boleh melihat bagaimana tekanan yang terpaksa dihadapai oleh Hasan al-Banna, tetapi pengasas Ikhwanul Muslimin itu tidak pernah mengeluarkan fatwa sebagaimana yang telah dilakukan oleh Tok Guru.

Begitu juga Imam al-Ghazali (1058-1111m), apabila terbunuhnya Nizam al-Mulk, Perdana Menteri yang alim dan prihatin dengan perkembangan ilmu, sediakan memperuntukkan sejumlah wang untuk menguruskan madrasah dan menawarkan jawatan sebagai tenaga pengajar di Madrasah Nizamiyyah, tidak juga memperlihatkan sikap sebagaimana yang ditunjukkan oleh Tok Guru.

Al-Ghazali menggunakan kecerdikan akalnya menasihati para penguasa, termasuk mengingatkan Fakr Mulk, anak Nizam al-Mulk yang kemudiannya dilantik sebagai Perdana Menteri dan menguruskan Madrasah Nizamiyyah dengan menulis:

Dunia selalu mempercantik diri pada bahagian lahirnya dan menyembunyikan keburukannya di bahagian dalamnya, agar orang bodoh dapat tertipu oleh penglihatan aspek luarnya. Dunia tidak ubahnya nenek tua yang buruk raut mukanya. Ia selalu menyembunyikan wajahnya dengan mengenakan pakaian indah, bersolek dan mempercantik diri, sehingga dengan begitu orang menjadi terpedaya padanya.” (Baca, al-Ghazali, Peringatan Bagi Penguasa, (terjemahan)

INI YANG KITA MAHU .TAPI INI SEMUA BUKAN TOK GURU MEREKA. TOK GURU UNTUK SEMUA DAN BUKAN HANYA UNTUK ORANG PAS. KENA FAHAM ISTILAH TOK GURU ITU SENDIRI.

Orang sufi mendalam pegangannya terhadap tauhid, fekah, tasauf, amalan-amalan sunnah..mendahulukan akhirat dari dunia. mendahulukan Allah dari dunia dan akhirat.

Orang sufi mendahulukan ibadah atas dasar takut, harap, zuhud, cinta mengharap reda Allah. Orang sufi suka meninggalkan perkara makruh, suka warak, menjauhi syubhat, menghidupkan hati dengan zikrullah, mengambil dunia seadanya, yang hak tetap hak, yang batil tetap batil, hukum Allah dijunjung, orang sufi tidak suka berbantah-bantahan baik dalam apa jua tajuk terutama bab hukum-hakam, orang sufi berjaga malam beribadah dan amat sedikit tidurnya, rajin berpuasa, murah tangannya bersedekah, banyak berdoa memohon kepada Allah, banyak berselawat, beristighfar, orang sufi sentiasa merasa berdosa....

Orang sufi memandang Rasulullah s.a.w dalam segala hal, mereka mengikuti Nabi dari sebesar-besar sehingga sekecil-kecilnya yang termampu sambil hati penuh takut kepada azab Allah, penuh mengharap kasih sayang Allah, penuh kecintaan kepada Allah...Orang sufi mendahulukan mengikut kehendak Allah dan RasulNya dalam segala hal

TOK GURU PAS HANYA TAHU BERPOLITIK SAHAJA DAN TIADA SATU PUN YANG BETUL BAGI MEREKA TERHADAP KERAJAAN SEDANGKAN MEREKA MENDAPAT NIKMAT DARI KERAJAAN YANG ADA. ALLAH MAKBULKAN DOA PIMPINAN NEGARA YANG BERTAKHTAKAN ISLAM ITU SENDIRI.

PASCA E 13 : PAS KATA UMNO CELARU ATAU PAS YANG CELARU


TEKTIKAL KECELARUAN YANG PAS BAWA. SEKARANG KITA LIHAT DI BAWAH :

KENYATAAN SALAHUDIN AYAOB NAIB PRESIDEN PAS

Beliau mengulas dakwaan media semalam bahawa peserta Bersih 3.0 yang terdiri daripada Unit Amal Pas merempuh sekatan yang dilakukan polis dan bertindak ganas.

Beliau turut berkata, Pas tidak menolak wujud ejen provokasi yang memakai baju Unit Amal bagi tujuan menimbulkan kacau ganggu sewaktu perhimpunan selain memberikan imej tidak baik kepada Pas.

Beliau merujuk insiden yang berlaku pada anggaran jam 4.19 petang di Jalan Tuanku Abdul Rahman, Kuala Lumpur berhubung tindakan orang ramai menterbalikkan kereta polis selain Unit Amal Malaysia yang merempuh sekatan polis berdekatan KLCC.

“Kami nyatakan di sini, mereka yang memakai baju Unit Amal dan bertopeng itu bukan kita dan mereka ini adalah ejen provokasi yang cuba mengambil kesempatan untuk mengeruhkan lagi keadaan termasuk insiden kereta polis.( BACA BETUL BETUL AYAT INI )


KENYATAAN TANTAWI KETUA PEMUDA PAS.

"Unit amal bukan skuad penggempur. Saya kecewa dengan laporan media yang memperlihatkan Unit Amal PAS seperti perusuh dengan menayangkan gambar mereka merempuh benteng yang dibuat anggota polis.

"Mereka bukan merempuh, mereka hanya cuba meloloskan diri, supaya penyokong perhimpunan tidak bertembung dengan anggota polis," tegasnya pada sidang media di Ibu Pejabat Agung PAS di sini, Isnin.

CELARU FIKIRAN BK

TANTAWI KATA BETUL UNIT AMAL PAS, SALAHUDIN KATA BUKAN UNIT AMAL. MANA SATU YANG BETUL INI?