Tuesday, July 19, 2011

SIRI 5 DAP LAKNATULLAH : BAZIRKAN WANG RAKYAT KERANA KONSERT NING .MASIH INGAT? ATAU RAKYAT TAK TAHU

ADAKAH RAKYAT MALAYSIA DAN PULAU PINANG TAHU KOS PEMBIAYAAN KONSERT INI IALAH BERJUMLAH RM 150 431.00. WANG INI ADALAH HASIL TAJAAN KERAJAAN NEGERI SENDIRI. MEMBAZIRKAN SUNGGUH. HABIS WANG TEMAN DIGUNAKAN OLEH KERAJAAN NEGERI NAK BAGI NING.MEMBAZIR DAN MENGGALAKKAN BUDAYA HIBURAN DIKALANGAN UMAT ISLAM PULAU PINANG. CUBA KALAU BN BUAT. MESTI PEMUDA PAS LAWAN HABIS HABISAN. OLEH KERANA DAH KENA CUCUK, PEMUDA PAS DOK SENYAP JE LA.

Tiada dalam sejarah Malaysia Jemputan Konsert di hantar kepada ketua pegawai kerajaan negeri. Apakah guan eng nak galakkan penjawat awam berhibur? mengapa malik kassim dan salleh man tidak buat kenduri kesyukuran di seluruh masjid sebab dah dapat untung banyak.

RENUNG SEJENAK
BAGI TAHUN 2010 KERAJAAN NEGERI MENSASARKAN SEKURANG- KURANGNYA RM 4.2 BILLION NILAI PELABURAN IAITU SEKALI GANDA JUMLAH PELABURAN TAHUN 20O9 SEBANYAK  RM 2.1 BILLION. SEHINGGA JULAI 2010, PULAU PINANG TELAH BERJAYA MENARIK PELABURAN BERNILAI RM 2.25 BILLION. BAGAIMANA TIBA-TIBA GUAN ENG BOLEH UMUM UNTUNG MELEBIHI JUMLAH YANG DISASARKAN SEPERTI DALAM PEMBENTANGAN SIDANG DUN.

(RUJUKAN : RANG UNDANG-UNDANG PERBEKALAN DAN USUL PEMBANGUNAN 2011 )

SIRI 4 DAP LAKNATULLAH : BULETIN MUTIARA PROPAGANDA KEMPEN DAP


KAEDAH MERAIH SIMPATI RAKYAT. KAEDAH INI DIGUNAKAN UNTUK MENYATAKAN BAHAWA BETAPA KERAJAAN NEGERI MENGHARGAI SEMUA GOLONGAN RAKYAT TANPA MENGIRA DARJAT. MUDAHKAN MEMBOHONG RAKYAT.KERAJAAN PR BAGUS....KERJA CEPAT DAN TEPAT....KEPALA HOTAK HANG GUAN ENG. MANGSA BANJIR DI SEBERANG PERAI TENGAH DAN SELATAN, BERAPA JAM KAU BAGI BANTUAN.JALAN SELENGGARAAN KERAJAAN NEGERI ROSAK, ADA KAU BAIK.MASALAH SAMPAH DAN SUNGAI TERCEMAR ADA KAU TENGOK? SAMPAH LAMBAT DI KUTIP ADA KAU TAHU? TUIHHHHH . LONGKANG TAK KOREK, PARIT TAK DI DALAMKAN


Di Pulau Pinang setiap hari DAP menjalan kempen pilihanraya. Kekerapan ceramah umum mengatasi kekerapan mereka turun melawat kawasan. DAP dan rakan sekutunya hanya tahu berkempen dan meninggalkan tanggungjawab mentadbir negeri. Mudah sungguh makan duit gaji Ketua Menteri dan exco kemudian pi bagi ceramah umum. Sebuah kerajaan negeri yang baik sepatutunya melaksanakan kerja dengan berkesan dan bukan hanya bijak dalam mengatur propaganda membohong rakyat.Yang DAP tahu hanyalah memberi gula-gula kepada rakyat. Sebenarnya DAP hanya bekerja setakat ini sahaja iaitu :

1.WARGA EMAS RM 100= 60 TAHUN KE ATAS YANG  BERMAUSTATIN DI PULAU PINANG DAN BERDAFTAR SEBAGAI PENGUNDI

2. KES KEMATIAN WARGA EMAS RM 1000 UNTUK SETIAP WARIS

3. IBU TUNGGAL ONE OFF RM 100 ( PUN MESTI MENDAFTAR SEBAGAI PEMILIH)

4. ANAK YANG DILAHIRKAN DI PULAU PINANG RM 100 ( SYARAT MAK AYAH MESTI JADI PEMILIH DI PULAU PINANG)

SUMBER  BULETIN MUTIARA :

BANGGA KERAJAAN NEGERI BAGI SUMBANGAN . CUBA KIRA BERAPA RAMAI MELAYU DAN INDIA DALAM GAMBAR.

TEMAN TUNJUKKAN GAMBAR NI PULA. CUBA KIRA MELAYU DAN INDIA SAHAJA. BUKANKAH GUAN ENG RASIS DAN TIDAK ADIL? DAP MARAHKAN BN TIDAK ADIL DALAM JPA. MEREKA ADILKAH. BN ADA JUGA BAGI 45% KEPADA BUKAN BUMIPUTRA DAN 55% KEPADA BUMIPUTRA. MENGIKUT RAKAN TEMAN , KERAJAAN NEGERI GUAN ENG SEHINGGA MAC 2011 HANYA MEMBERI BIASISWA  KEPADA MELAYU SERAMAI 8 ORANG SAHAJA DENGAN JUMLAH RM 90 500 DAN INDIA SERAMAI 2 ORANG DENGAN JUMLAH RM 20000.TAK SAMPAI 10% GUAN ENG BAGI PADA ANAK PULAU PINANG DARI KAUM MELAYU DAN INDIA.MESTI PEMBACA BERTANYA SIAPA RAKAN TEMAN? YANG PASTI SUMBER INI SUMBER DALAMAN. BUKAN DENGKI ATAU IRIHATI , TAPI TEMAN MAHUKAN KEADILAN UNTUK MELAYU DAN INDIA PULAU PINANG.

TOLONG SAYA ..............RAYUAN HATI SEORANG BLOGGER KERDIL DI ALAM MAYA

Teman nak minta ihsan sahabat pembaca dan para blogger yang lain kembang biakkan artikel yang boleh membantu kemenangan Islam yang tulen di bawah UMNO.Kawan -kawan yang membuat salinan semula artikel teman, mohon bantuan nyatakan sumber ya.Lihat macam blog pisau.net. Dia ambil artikel teman dan nyatakan sumber  atau untuk maklumat lanjut pembaca link kan ke blog teman. Walapun pun baru bernafas semula, namun niat teman satu nak Islam Jitu kembali menang.Teman berharap agar blogger terkenal seperti GAP, PPAGOMO, PISAU.NET DAN BEBERAPA BLOGGER PRO KERAJAAN YANG LAIN BERSAMA MENGEMBANGKAN ILMU YANG TERTULIS.

BAGI RAKAN DALAM PAS DAN PKR, YANG MASIH MAHUKAN ISLAM, KEMBALILAH KE PANGKAL JALAN. TEMAN AKAN BONGKARKAN PEMBOHONGAN DAP PULAU PINANG DAN DAP YANG MEMUSNAHKAN ISLAM. MASA UNTUK BERUBAH TERBUKA BUAT KALIAN.

YA ALLAH DINGIN MALAM INI AKU MENGHARAPKAN KEKUATAN MENERUSKAN PERJUANGKAN. KURNIAKAN DIRIKU KEMENANGAN DAN KETAKWAAN YANG TINGGI DALAM PERJUANGAN MENENTANG DAP LAKNATULLAH.AMIN YA ALLAH

SIRI 3 DAP LAKNATULLAH : WAJAH SEBENAR DAP UNTUK HILANGKAN KEISTIMEWAAN UMAT ISLAM

Kunasegaran dengan nada bongkak mahukan akademik adalah penilaian segala-galanya dalam pencapaian seseorang murid untuk melanjutkan pengajian. Dengan kata lainnya, anak melayu memang bodoh dan bengong . Jadi anak melayu selalunya dibantu oleh ko kurikulum untuk masuk ke pusat pengajian tinggi. Apa punya bodoh ahli parlimen . Tak faham konsep JERI dalam falsafah pendidikan negara? Teman tak salahkan dia sebab dia memang sah bodoh dan menentang FPN. Cuma, teman nak bagitau, dia nak generasi akan datang ni hanya jadi ulat buku sahaja atau sihat tubuh badan dan peka. Nak jadi macam sofea . Dari kecil dok belajar akademik sahaja. lepas tu jadi pelacur dan model bogel di UK. Inilah kesan sekiranya nilai akademik tidak seimbang. Bodoh punya ahli parlimen dap.


Ni seorang lagi mangkuk hayun. Dalam dok balun Talent Corp , dia pula sokong talent corp.Cakap berterus terang kan senang. DAP nak biasiswa JPA diberi kepada semua orang bukan bumiputra. Baguslah pas sokong. lepas ni anak orang pas dok belajar sekolah pondok jer. Jangan pi belajar sampai ke luar negara sebab anak orang pas, umno dan pkr bukannya cerdik macam anak cina dap, mca dan gerakan. Kan mudah dap cakap terus terang. Wa mau semua biasiswa JPA. Biaq pi la anak orang melayu dalam pas, umno dan pkr kebuloq. Lagi pun yang layak pi over sea bukan orang melayu pun. Cakap terus terang. Anak orang pas pun boleh belajar pondok jer. Teman nak tengok sangat anak orang pkr dan pas pi oversea dengan duit sendiri. Talent Corp dan merit berteraskan akademik, jawabnya punahlah PELAJAR ISLAM DI MALAYSIA .

SIRI 2 DAP LAKNATULLAH : AKHBAR ROKET JUN 2011 PEMBOHONG

Bagai menggila DAP keluarkan gambar Melayu Tetap Bersama DAP. Tuihhh....jijik dan menggelikan . Cuba kira ada berapa ramai Melayu dalam gambar di atas.Ahli Melayu Lembah Kinrara tak sampai 10 orang yang sokong . Itu pun kata Melayu Tetap Bersama DAP. Janganlah kuat membohong . Orang Melayu jijik dengan DAP. Peristiwa 1969 orang Melayu kenal siapa DAP. Siapa yang nak halau Melayu dari Kg Baru, Kuala Lumpur? Siapa yang nak halau Melayu dari Malaysia. Bukankah DAP nak bagi penyapu pada orang Melayu?DAP ingat orang Melayu boleh lupa? Siapa yang bunuh Melayu? Tak kan dah lupa. DAP yang membangkitkan sentimen kecinaan yang melampau di Kepong, Jinjang dan sekitar Kuala Lumpur. Wahai Kit Siang, Melayu tak kan lupa. Melayu yang mudah lupa ni Melayu PAS dan PKR jer. Sebab memang dasar mereka kaki penjilat.Apa yang kau nak bagi pada Melayu? RM 100 warga emas di Pulau Pinang,RM1000 pada setiap waris yang ahli keluarganya meninggal dunia dan RM 100 untuk anak yang dilahirkan di Pulau Pinang? Semuanya bersyarat mesti menjadi pemilih di Pulau Pinang. Inikah keadilan ? Yang meninggal dunia pula perlu berumur 65 tahun ke atas. Warga emas tanpa kira kaya dan miskin dapat RM 100. Ini namanya tak adil .Sama rata macam komunis dulu. Yang sedihnya, warga emas bermaustatin tapi bukan pemilih tak dapat apa pun.Kerajaan negeri yang tidak adil. Kerajaan BN tak kira siapa pun tetap bagi bantuan. LGE cukuplah bersandiwara. badarkhubro akan bongkarkan.

Akhbar roket yang pembohong. Tengok harga pisang sekilo. Bandingkan dengan harga pisang di bawah.


harga sebenar pisang sekilo baru RM 1.69. Dalam akhbar roket tulis RM 4.50. Pisang apa yang DAP makan? Mahal gila. kalau nak membohong janganlah melampau. Semua barang makanan yang dap tulis pula tu yang dikuasai oleh peniaga cina. Nanti bila kerajaan terlalu mengawal, kaum Cina pula terasa. DAP pula yang melenting.

Sahabat sekalian, sepanjang 3 tahun lebih dap perintah pulau pinang tiada satu pun harga yang mereka turunkan. Air dikenakan surcaj. Kadar parking kereta tidak dikurangkan malah penguatkuasaan kereta yang tidak memaparkan kupon digiatkan. Tiket ke bukit bendera dinaikkan 100 % daripada RM 4 kepada RM 8 sedangkan keretapi tu disediakan oleh kerajaan BN dengan kos RM 63 juta. Apa yang dap turunkan? Cukai pintu, cukai tanah macam biasa jer. Malah lebih dikuatkuasakan setahun 2 kali bayar bagi cukai pintu. Cuba cakap harga apa yang dap turunkan lagi. Kadar rumah melambung tinggi seperti yang teman dedahkan dalam tulisan sebelum ini. Harga rumah di kawasan luar bandar pun paling murah RM 150 000.Apa lagi yang dap kurangkan. Tol sg nyiur tak ditutup lagi pun . semua kenderaan kena bayar rm 0.50. Dulu janji kata kalau dap menang boleh tutup. Apa lagi yang dap turunkan harga?premium tanah dinaikkan. Status tanah di tukar sekelip mata dari tanah pertanian kepada tanah industri . Lalu harga tanah melambung sebelum dijual kepada pemaju.

Bagi teman, tiada satu pun yang dap pulau pinang turunkan. semuanya naik. Ikan di Pulau Pinang naik harganya. Kalau kerajaan dap berani suruh la nelayan dan penjual ikan di Pulau Pinang turunkan harga ikan. subsidi desel nelayan diberikan semula. apa lagi yang dap pulau pinang boleh buat?" Poraaahhhhhh. Lu olang dap pun kalau pelintah malaysia, semua balang naik ma...."Pelintah Pulau Pinang pun talak satu yang tulun......Talak belajar ekonomi ka....lu guan eng akauntan...talak paham itu teoli ekonomi.....itu teoli permintaan sama itu teoli penawaran.