Saturday, July 23, 2011

SIRI 12 DAP LAKNATULLAH : JALAN PINTAS GUAN ENG MEMUSNAH TEMPAT PERMAINAN KANAK-KANAK

Teman terpanggil untuk melihat isu jalan pintas baru yang dibuat oleh guan eng. Konnnya jalan ini adalah untuk mengelakkan laluan ke tol sg nyiur. Namun setelah diteliti, ternyata jalan yang dibuat adalah membazir sama sekali kerana kerajaan BN sebelum ini telah membuat jalan pintas melalui laluan pasar orang kaya ke sunway hotel dan melalui jalan bagan lama.Untuk memastikan kuncu-kuncu guan eng mendapat projek , maka projek yang tidak bermakna ini telah di buat. Jika diukur dalam aspek masa, jalan baru ini mengambil masa lambat berbanding jalan pintas sedia ada.
Jalan baru ini sebenarnya telah merampas keamanan penduduk  setempat dan kanak-kanak untuk bermain. Sebelum ini jalan sedia ada  hanyalah jalan taman dan kenderaan tidak terlalu banyak melalui jalan tersebut. Jalan taman sudah pasti kenderaan akan dipandu dengan amat perlahan. Namun sekarang tiada lagi halaman untuk kanak-kanak bermain. 


Laluan jalan yang dibina seperti tiada objektif. Kepada siapa sasaran jalan ini dibuat. Nak kata jalan pintas pun tak pintas sebab jalan pintas yang dibuat oleh BN lebih cepat dan mudah.Yang teman tahu, guan eng tak tahu apa nak bagi pada penduduk bagan, lalu dia hadiahkan sebuah jalan yang menggunakan wang rakyat termasuk duit teman sendiri . Guan eng wa bayar cukai ma...................wa punya luit lu sulah angka bikin inin jalan.

JALAN PINTAS SEDIA ADA YANG DIBINA OLEH BN SEBELUM INI

Jalan pintas sedia ada melalui jalan utama yang sama menuju ke jalan guan eng yang membazir

jalan sedia ada yang akhirnya menuju simpang 3 untuk ke butterworth atau perai.

YANG PERLU KITA TAHU. GUAN ENG MEMBAZIRKAN KAN WANG NEGERI.
BERAPA RAMAI YANG DAPAT NIKMAT SELEPAS PEMBINAAN JALAN PNTAS GUAN ENG?
ORANG BARAT DAYA , TIMUR LAUT DAN SEBERANG PERAI TENGAH TAK DAPAT UNTUNG APAPUN. LEBIH MENYEDIHKAN JALAN BARU GUAN ENG TIDAK MENDAPAT SAMBUTAN. TAK PERCAYA BOLEH PI TENGOK SENDIRI.