Sunday, September 25, 2011

BENARKAH GUAN ENG BERKONFRAN DENGAN BETTY ?BETTY TIDAK BERTANGGUNGJAWAB

BETTY SEKARANG JARANG BERADA DI MELAKA. BELIAU LEBIH KERAP BERSAMA GUAN ENG. KEMANA SAHAJA IKUT GUAN ENG. JARANG SANGAT SAMPAI KE MAHKAMAH PUN DIA IKUT JUGA. APA DAH JADI INI? BENARKAH URA-URA SKANDAL GUAN ENG DENGAN SETIAUSAHA AKHBARNYA TELAH DIKETAHUI OLEH BETTY?

FAKTA :
Pada tahun 2008 , Chew mengalahkan calon baru, Lee Kiat Lee bagi kerusi Kota Laksamana di mana beliau mendapat 11043 undi manakala Lee mendapat hanya 3801 undi.Soalnya sekarang mengapakah adun kota laksamana yang sepatutnya berada di melaka untuk berkhidmat dengan rakyat akhirnya makan gaji buta dan membiarkan rakyat kota laksamana. Akhirnya penyelaras dun BN juga yang perlu membantu rakyat.

Beginikah sikap isteri seorang ketua menteri yang bercakap soal CAT , tetapi isterinya sendiri tidak CAT. Betty tidak bertanggungjawab dan tidak amanah dalam tugas. Betty tinggalkan kota laksamana bukan kerana sayangkan guan eng, tetapi rupanya risau guan eng main dengan awek lain di pulau pinang. guan eng mana boleh bersabar kalau dah nampak rezeki depan mata.

BETTY TIADA AKAUNTIBILITI, TIDAK AMANAH DAN MAKAN GAJI BUTA!!!!!!!!!!!

GUAN ENG LAKNATULLAH NAK SAMAN BERNAMA PULA


GEORGE TOWN -
Bernama dinasihatkan supaya memohon maaf atau bersedia menghadapi saman fitnah, kata Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng.

Beliau berkata demikian sebagai respons pada laporan Bernama semalam antara lain menyebut 'Lim, yang juga setiausaha agung DAP, dalam satu temuramah sebuah stesen radio di Australia dilaporkan, berkata Johor bukanlah negeri yang selamat kerana penuh dengan jenayah dan peluang diculik sangat mudah berbanding dengan Pulau Pinang'.

"Saya tidak pernah menyebut perkataan 'Johor' dalam temubual saya di Stesen Radio ABC, dan saya ada dua orang saksi untuk mengesahkannya", katanya di Komtar.Ketika ditemuramah oleh radio Australia Broadcasting Corporation (ABC) Selasa lepas, beliau antara lain mempromosikan Pulau Pinang sebagai destinasi pelaburan terbaik di Malaysia.

Pada wawancara langsung itu, beliau turut memberi pandangan yang berbeza mengenai Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA)."Perkara yang saya sebut adalah untuk mempromosikan Pulau Pinang dan berkenaan ISA", jelasnya lagi.

Justeru, beliau berkata Tan Sri Muhyiddin Yassin wajar dihormati walaupun timbalan perdana menteri itu menuduh beliau cuba sabotaj nama baik Johor sebagaimana dilaporkan dalam beberapa akhbar hari ini.Ini kerana katanya, Muhyiddin mengeluarkan kenyataan tanpa asas itu berdasarkan laporan Bernama yang didakwa berunsur fitnah.

Tuntas dari itu, beliau tidak menolak kemungkinan bahawa insiatif Bernama itu memberi isyarat bahawa pilihan raya umum ke-13 kian hampir. - MHT

SAMAN SAHAJA GUAN ENG KALAU BERANI. TAK MAU CAKAP BANYAK. LU DAH SAMAN UTUSAN 11 JUTA. LEPAS NI SAMAN BERNAMA 19 JUTA. BARU DAPAT COVER BAYAR SAMAN UMNO RM 30 JUTA KE ATAS LU.WA TUNGGU LU SAMAN. KALAU ADA TELUQ PI SAMAN BERNAMA. JANGAN CAKAP SAJA MA.....

PILIHANRAYA KE 13, PELAJAR LULUSAN PASTI TELAH BOLEH MENGUNDI

ubuntu

Cetusan untuk menubuhkan pusat prasekolah Islam telah bemula sejak akhir tahun 1970-an. Perkembangan
pemdidikan yang semakin pesat dan pertumbuhan pusat-pusat didikan prasekolah yang semakin meningkat telahmenyemarakkan lagi semangat para pejuang dan pencinta Islam untuk memberikan suatu alternatif kepada sistempendidikan yang sedia berjalan. Hasil daripada itu timbullah idea untuk menubuhkan pusat pendidikan prasekolah Islamyang pada peringkat awalnya diberi nama TADIKA ISLAM.

 Antara negeri-negeri awal yang melaksanakan program iniialah Kedah dan Terengganu. Namun di sana terdapat sesuatu yang menarik daripada segi pengasasan, pengolahandan pengendalian pusat-pusat berkenaan, suasana di mana berlakunya persefahaman antara jamaah Islam khususnyaParti Islam se-Malaysia (PAS) dan Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) telah membahagikan peranan pendidikan inikepada ABIM. Seawal tahun 1980 telah lahirnya pusat-pusat pendidikan prasekolah Islam yang diberi nama Taman Asuhan Kanak-Kanak Islam (TASKI). Di Terengganu pada tahun 1985 TAsKI dikendalikan oleh Dewan Pemuda PASNegari Terengganu.

Manakala di Kelantan pusat prasekolah yang dikenali sebagai Putra Islam dikendalikan oleh DewanPemuda PAS Negari Kelantan sejak tahun 1988. Di Kedah dan beberapa negeri lain khususnya di sebelah utara telahwujud pusat-pusat prasekolah yang diberi nama Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) yang dikendalikan oleh DewanPemuda Pas negeri masing-masing. Pada tahun 1988 hasil daripada penyelarasan semula semua TASKI yangdikelolakan oleh ahli-ahli PAS. Tanggal 10 April 1987 Dewan Pemuda PAS Pusat melalui muktamar Tahunan ke-28telah meluluskan usul pendidikan yang mendesak diwujudkan program pendidikan untuk anak-anak ahli PAS.

Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Dewan Pemuda PAS Pusat yang bersidang pada 6 Mei 1988 telah memutuskan penggunaan namaPASTI untuk semua institusi prasekolah milik ahli PAS dan sebuah jabatan yang dikenali sebagai Jabatan PendidikanPrasekolah dibentuk di peringkat Pusat diketuai oleh Ustaz Abu Bakar Abdullah untuk menyelaraskan PASTI. Pada 29-30 Mei 1988 tekah berlangsung Seminar Prasekolah di Masjid Rusila Marang Terengganu yang dianjurkan oleh DewanPemuda PAS Pusat. Dua kertas kerja telah dbentangkan iaitu “Struktur Organisasi dan PendidikanPrasekolah” oleh Ustaz Abd Halim Arshat dan “Penyelarsan Manhaj Pendidikan Prasekolah” olehUstaz Harun Taib.

Ustaz Abu Bakar Abdullah telah dilantik sebagai Ketua Pengarah PASTI Pusat yang pertama pada 18Mei 1989 bersama saudara Haji Mohd Najib Fahami Haji Yahya sebagai sebagai Timbalan Ketua Pengarah, saudaraIshak Ismail sebagai Setiausaha dan saudara Noh Ahmad sebagai Bendahari serta Pengarah-Pengarah PASTI Negarisebagai Ahli Jawatankuasa PASTI Pusat. Pada 21 Julai 1991 Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Dewan Pemuda PAS Pusat telah megarahkan semua PASTI menggunakan logo baru yang rasmi dalam semua urusan PASTI.

Logo ini telah direka oleh Raja Abdul Aziz Raja Ailan yang memenangi Pertandingan Mencipta Logo PASTI yang dianjurkan olehDewan Pemuda PAS Pusat. PASTI terus berkembang seiring dengan perkembangan zaman dan kemajuan dunia hariini dengan penambahan kelas-kelas di seluruh negara dan pada suatu ketika meratai kesemua 14 buah negeri dan Wilayah Persekutuan

FIKIRKAN :

PASTI DITUBUHKAN ATAS NAMA TADIKA PARTI PAS. AWAL PENUBUHAN TAHUN 1980. SEKARANG TAHUN 2011.PILIHANRAYA TAHUN 2012. BERMAKNA MURID LULUSAN PASTI AKAN MENJADI PENGUNDI BUAT KALI PERTAMA DI SELURUH MALAYSIA. APAKAH UMNO DAN BN SEDAR BAHAWA UNDI SENYAP AKAN DILAKUKAN OLEH BEKAS PELAJAR PASTI. BAGAIMANA PULA DENGAN PELAJAR TADIKA KEMAS. TADIKA KEMAS BUKAN TADIKA UMNO. BUDAK PASTI DIA SUKA LOGO PAS. BUDAK KEMAS TAK TENTU SUKA LOGO UMNO MALAH BILA DAH BESAR, BEKAS PELAJAR TADIKA KEMAS AKAN MENJADI PEJUANG BESAR. AMAT JARANG LULUSAN PASTI MENJADI PEJUANG UMNO.KENYATAAN TIMBALAN KETUA DEWAN PEMUDA PAS  :

KEPALA BATAS, 28 Jun: Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Azman Shapawi Abdul Rani mahu Pasti dikembangkan menjadi 1,000 buah lagi pada masa depan berbanding hari ini yang mencecah 1,000 buah di seluruh negara termasuk Sabah.

ADA 1000 BUAH PASTI DI MALAYSIA TAHUN 2010.JIKA DI DARABKAN SEBUAH PASTI ADA SECARA PURATA 40 ORANG , MAKA TELAH LAHIR 40 RIBU PENGUNDI TEGAR PAS. INI DENGAN ANDAIAN 40 ORANG SEBUAH KELAS PADA TAHUN 1980. DAN SETIAP TAHUN JUMLAH INI AKAN BERTAMBAH . MAKA PILIHANRAYA KE 16 NANTI, JUMLAH PENGUNDI DARI LULUSAN PASTI BOLEH MENCECAH HAMPIR 500 000 ORANG. KETIKA INI BAGAIMANA PULA UMNO?FIKIRLAH SENDIRI.