Wednesday, February 29, 2012

PASCA E 13 : JABATAN PELAJARAN PULAU PINANG DI SERANG GURU PRO PAKATAN

dipetik dari : tranungkite (web pakatan pembangkang)

HUJAH GURU PRO PAKATAN MENGHENTAM JABATAN PELAJARAN PULAU PINANG.

1.kekejaman jabatan pelajaran pulau pinang pada guru-guru kian melampau.terlalu banyak salah guna kuasa dilakukan para pegawainya...contoh terkini cikgu sarida...ada sapa-sapa lagi guru yang kena aniaya pegawai jabatan pelajaran pulau pinang

2.ketua pelajaran pulau pinang pro umno habis.semua kakitangan pro pembangkang dan guru-guru yang aktif pembangkang semua kena bar dan kena tukar...termasukla aku
( mereka menyatakan tuan hj tarmizi pengarah pelajaran pulau pinang pro umno?bagaimana pua dengan kes guru besar dan pegawai pegawai ppd di setiap daerah pulau pinang yang pro pas dan pkr?)

KESIMPULAN AWAL BK :

BAGAIMANA PULA KES BEKAS PENYELIA SEKOLAH RENDAH PPD SEBERANG PERAI TENGAH YANG MENJADIKAN SK PERMATANG PASIR SEBAGAI MARKAS PAS DENGAN MENGHIMPUNKAN GURU PRO PAS DI SEKOLAH INI.LALU GURU PRO UMNO DITUKARKAN KE SEKOLAH LAIN DAN MENEMPATKAN GURU PRO PAS KE SK PERMATANG PASIR. INI BARU KES TERPENCIL.MUJURLAH KES INI DAPAT DIKESAN DARI AWAL.( TERIMA KASIH SUMBER BK)

PASCA E 13 : LAMBAIAN BADRUL SYAITAN.MENIPU SELAGI TERDAYA

BADRUL SYAITAN BERSAMA ISTERI PERTAMANYA.BILA DAH SESAK CARI JUGA ISTERI PERTAMA. MASA DOK SENANG, TAMBAH SELAGI NAFSU TERDAYA. SELAGI KEPALA BANA NAIK, SELAGI ITULAH NAFSU SARAKAH MAHUKAN SYAHWAT WANITA.

HUJAH DANGKAL LAGI PEMBOHONG PASANGAN KHALWAT BADRUL SYAITAN.

Wanita yang didakwa terbabit dalam kes khalwat dengan Pengarah Penerangan kerajaan negeri Selangor, Dr Badrulamin Bahron memfailkan tuntutan cerai terhadap suaminya di Mahkamah Rendah Syariah Rompin, semalam.
( baru nak failkan tuntutan cerai selepas terkantoi kes khalwat dengan badrul syaitan. mengapa selepas terkantoi baru nak failkan? oooo nak minta nasihat badrul syaitan dulu kot baru nak failkan saman. apakah badrul memberi pendapat lebih baik meruntuhkan rumah tangga orang lain supaya nampak kes beliau dapat diredakan dan dirasionalkan.sekiranya perempuan itu didera oleh suaminya, mengapakah tak buat laporan perubatan dan polis? apakah suaminya memang mendera dan berkasar dengan beliau? berapa banyak kekerasan yang dibuat?inilah lakonan yang dibayar oleh badrul syaitan kepada perempuan tersebut.)
Menurut akhbar Sinar Harian, hari ini, wanita itu juga membuat penafian bahawa beliau berkhalwat dengan pemimpin PKR berkenaan dan tidak berada dalam bilik yang sama. “Fitnah! Saya tidak berkhalwat. Saya tidak lakukan perbuatan itu! “Saya tidak berada dalam satu bilik dengan ustaz (Badrulamin).Orang fitnah saya berniat jahat. Tidak bertanggungjawab!” katanya dipetik akhbar itu.
( tak perlu buat penafian. BK cabar wanita tersebut saman sahaja JAIP dan akhbar yang melaporkan kes beliau. kenapa guna media untuk membina persepsi jahat. bukankah ini sudah di arah dan di ajar oleh badrul syaitan kepada wanita tersebut? saman sahajalah wahai wanita yang bertindak dayus pada suami.)
Semalam, wanita berusia 28 tahun itu dari Kolej Komuniti Rompin hadir di mahkamah bagi sebutan kesnya di hadapan Hakim Syarie, Abu Kassim Pilus. Katanya, kerana tindakan khianat itu, Badrulamin bukan sahaja dikurung, malah dibelasah di biliknya oleh pihak yang mahu memerangkapnya. ( badrul di belasah dan dikurung. mohon polis menyiasat badrul yang kena belasah. cedera terukkah? tiada kesan lebam di mukanya.perhatikan wajah badrul di atas. badrul syaitan ada ilmu syaitan kot. jadi kebal...kenapa tak buat laporan polis dibelasah dan buat rawatan klinikal)
“Saya pergi menemui ustaz Badrulamin atas tujuan mahu melarikan diri daripada suami, bersama anak saya yang berusia dua tahun. Saya bimbang keselamatan kami terancam. “Saya sudah puas berusaha dan tidak mampu lagi menanggung segala bebanan ini,” rintihnya kepada Sinar Harian.
( inilah ciri-ciri isteri dayus.patutlah suaminya pun tak percaya. mengapa tak lapor kes rumahtangga kepada pejabat agama. buat fasa demi fasa.pergi mencai suami orang di waktu malam. kalau terancam, dapatkan perlindungan dari polis.itu sahaja prosedurnya atau buat lapaoran polis segera.)
Sabtu lalu, media arus perdana milik BN, termasuk agensi Bernama melaporkan Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) menangkap seorang pemimpin PKR kerana disyaki berkhalwat dengan seorang wanita berstatus isteri orang di sebuah hotel di Balok di Kuantan. Badrulamin kebetulan berada di Kuantan untuk temurapat atau permukiman PKR pada hujung minggu lalu.
( kebetulan berada di kuantan dan kebetulan juga mahu berkhalwat.dekat sikit daripada mai ke kl.)


“Saya juga kesal dengan sikap segelintir masyarakat yang menuding jari tanpa beri kami peluang untuk bela diri, sedangkan kes ini belum diputuskan di mahkamah,” katanya. Menurut wanita itu, beliau nekad mengemukakan tuntutan cerai kerana kemelut rumah tangganya gagal diselesaikan di sebalik pelbagai usaha.

“Itulah jalan penyelesaian terbaik bagi memastikan keselamatan dan masa depan saya serta anak terbela,” katanya. Sebelum ini, Badrulamin juga menafikan dakwaan khalwat itu dan berkata beliau khuatir kes itu akan dijadikan permainan politik kotor oleh Umno.
( dah agak dah....last sekali umno juga yang dapat habuan......badrul syaitan sedap sedap, umno dapat buruk....biasalah adat syaitan.)
-Malaysiakini....( laporan media kafir yahudi)
Menurut wanita itu lagi, beliau memang kenal rapat dengan Badrulamin dan isterinya, Zumrah Husni, sejak beliau mengikuti rombongan umrah yang dikendalikan pemimpin itu pada 1 Mei tahun lalu dan mereka sering berhubung antara satu sama lain. “Ustaz pun ada datang ke sini (Rompin) dan saya juga mengenali rapat isteri beliau. Malah isterinya juga menasihatkan saya supaya bersabar menghadapi kes fitnah ini.
( ini kaedah biasa yang digunakan. mengapakah isteri kedua beliau tidak mempertahankan beliau?)

PASCA E 13 : DEMI UNDI, TERIMA KAFIR SEBAGAI TIMBALAN PRESIDEN PAS

SHAH ALAM – Pas bersedia menerima seorang Timbalan Presiden daripada kalangan bukan Islam sekiranya ia satu keperluan dan ada tuntutan seperti yang dilakukan parti Ikhwanul Muslimin di Mesir.

Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Dr Dzulkefly Ahmad berkata, dalam Islam, terdapat dua perkara iaitu perkara tetap dan perkara yang boleh berubah, contoh yang boleh berubah adalah perkara politik.

Menurutnya, Pas tidak terlalu taksub dengan berkeras mengatakan orang bukan Islam tidak boleh memegang jawatan tertinggi parti.

Namun jelas Ahli Parlimen Kuala Selangor ini, kata putus akhir hanya akan ditentukan oleh Majlis Syura dan Muktamar Pas.

“Itu kelebihan Islam kerana mampu menangani perubahan-perubahan zaman sehingga hari kiamat, maknanya Islam memberi izin kepada kita (untuk menerima Timbalan Presiden) dari bukan Islam,” katanya pada Wacana Sinar Siri Ke-11

Pada pilihan raya umum Mesir baru-baru ini, Parti Kebebasan dan Keadilan yang ditubuhkan Ikhwanul Muslimin telah memenangi pilihan raya itu. Parti tersebut diterajui Dr Mohd Mursi yang juga Pimpinan Pusat Ikhwanul Muslimin.

Antara pimpinan tertinggi Parti Kebebasan dan Keadilan adalah seorang Kristian, Dr Rafiq al-Habib yang memegang jawatan Timbalan Presiden II.

Ditanya adakah perubahan itu bermula dengan penubuhan Dewan Himpunan Penyokong Pas, Dzulkefly berkata, ia adalah salah satu transformasi yang sentiasa dibawa Pas.

“Dalam Islam, perkara urus tadbir amat terbuka, apapun kami bersedia menerima perubahan ini mengikut keperluan dan kepentingan,” katanya.

INI PULA PERINGATAN ALLAH YANG SELALU PEMIMPIN PAS BACA.

Surah Ali-Imran [28]
Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah dia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu) dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu) dan kepada Allah jualah tempat kembali.
Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman

Agama juga berkait rapat dengan politik iaitu kuasa pemerintahan. Ayat ini melarang orang Islam dari melantik orang kafir sebagai pemimpin tertinggi dan apa-apa jawatan penting dalam sesebuah kerajaan Islam. Ini kerana apabila mereka (orang kafir) berkuasa, mereka boleh memusnahkan amalan orang Islam, juga askar dan polis terletak di bawah kekuasaan mereka.
Islam tidak benar lantik orang kafir sebagai ketua negara, ketua tentera dalam sesebuah kerajaan Islam . (post yang “top” seperti perdana menteri mesti Islam). Ini kerana dibimbangi rahsia negara seperti kewangan dan pertahanan umat Islam akan diketahui mereka. Dalam ayat yang lain, dilarang menjadikan orang kafir sebagai penyimpan rahsia:
Surah Ali-Imran [118] Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi orang dalam (yang dipercayai)…….
Dalam mazhab Syafie, orang kafir tidak boleh memegang jawatan dalam kerajaan Islam dan menjadi tentera. Dalam mazhab Hanafi, orang kafir boleh memegang jawatan dalam kerajaan Islam dan boleh menjadi tentera selagi jawatan tertinggi dipegang oleh orang Islam

KESIMPULAN

ALHAMDULILLAH UMNO TETAP BERPEGANG KEPADA PERLEMBAGAANNYA YANG MENETAPKAN  PEMIMPIN TERTINGGI UMNO MESTI BERAGAMA ISLAM MERUJUK KEPADA PERLEMBAGAAN UMNO PERKARA 3 (3.3). PAS BIARLAH MEREKA SEKARANG DOK KEMARUK UNTUK MELANTIK KAFIR MEMIMPIN MEREKA AGAR MEREKA SAMA-SAMA TERJERUMUS DALAM LEMBAH KEKUFURAN.