Monday, June 24, 2013

PRU 14 : TG HAJI HADI MENEMPELAK GOLONGAN SYIAH DALAM PAS

PRU 14 : JAWAPAN KHALID KENAPA DIA TIDUR SEMASA SIDANG MEDIA DIJALANKAN“Saya bersikap terbuka terhadap laporan saya terlelap di TV malam tadi. Sebagai manusia, ada kalanya kita tidak sihat.“Rakyat boleh menilai komitmen saya pada kerja. Terima kasih sekali lagi atas segala ucapan selamat,” kata Khalid Ibrahim melalui Facebook

.Pegawai Tan Sri Khalid Ibrahim juga berkata beliau tidak sihat dan terlalu mengantuk kerana kesan daripada ubat darah tinggi yang diambilnya. Kini beliau sihat seperti biasa.

Exco Kerajaan Negeri, Dr. Ahmad Yunus Hairi yang juga merupakan seorang doktor perubatan, menjelaskan bahawa Menteri Besar mengalami masalah kekurangan tenaga semalam. “Dia(Abdul Khalid) tidak mengambil sarapan pagi semalam. Sebab itu badannya tidak mempunyai gula dan tenaga yang mencukupi, hingga menyebabkannya terlelap,” jelas Adun Sijangkan. – HarakahDaily

ULASAN BK :

KALAU PEMIMPIN BN YANG TERLELAP MASA DENGAN CERAMAH ATAU UCAPAN, PUAK PR SPIN BAGAI NAK RAK. KATA MEREKA DAH TUA, NAK MAMPUS TAPI NAK JADI MENTERI/PM DAN SEBAGAINYA. BILA PUAK DEPA YANG KENA, KALIH KOT LAIN PULAK?

PRU 14 : MAT SABU MINTA DAP BETULKAN PERSEPSI MELAYU. KAH KAH KAH !!!!


Kerjasama perlu dipertingkatkan dikalangan komponen Pakatan Rakyat (PR) bagi membetulkan persepsi orang Melayu bahawa hanya Umno sahaja pelindung dan pembela komunti.

Timbalan Presiden Pas, Mohammad Sabu berkata, perancangan teliti perlu dilakukan mulai sekarang bagi mengelakkan isu yang berkaitan orang melayu dimainkan semula pada Pilihanraya Umum Ke-14 (PRU-14) akan datang.

Oleh itu, beliau berkata, DAP diperlukan bagi membantu menerangkan kepada komuniti Melayu yang masih ragu-ragu untuk memberi sokongan kepada Pakatan.

“Untuk rancangan lima tahun akan datang, kita kena lihat secara serius bantuan daripada semua kaum khasnya DAP.

“DAP menang begitu besar dan diperlukan supaya melihat secara serius bagaimana nak membuang persepsi yang mengatakan hanya Umno penyelamat Melayu,” ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika memberi ucapan pada Konvensyen Pakatan Rakyat di Hotel De Palma Inn Ampang di sini hari ini.

Beliau yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu berkata, pimpinan Pakatan yang terdiri daripada Pas, PKR dan DAP perlu lebih berhati-hati ketika mengulas mengenai isu sensitif bagi mengelak dieksploitasi oleh Umno-BN.

“Secara sedar dan tak sedar perkara ini jika tidak diberi perhatian akan membantu Umno dalam mengekalkan kuasa,” ujarnya lagi

Sebelum ini, beberapa isu sensitif seperti kalimah Allah, persepsi negatif terhadap DAP, sering dimanipulasikan oleh Umno-BN bagi menarik sokongan pengundi Melayu ketika Pilihan Raya Umum Ke-13 lalu.
ULASAN BK

DULU KINI DAN SELAMANYA DAP ITU DITUBUHKAN UNTUK MENGUBURKAN DAN MEMBENAM MELAYU. SEJARAH TETAP TIDAK AKAN BERUBAH. PERLEMBAGAAN DAP ITULAH TUJUAN ASAS DAP ITU DI TUBUHKAN.

UNTUK MEMASTIKAN ELAUN BULANAN DI PEROLEHI, MAKA MAT SABU SEKALI LAGI MELONJAKKAN DAP SEBAGAI HERO DAN PAS MEMERLUKAN SANGAT JASA BANTUAN DAP DALAM HAL NAK MEMBERI KEPERCAYAAN KEPADA MELAYU TERHADAP DAP SENDIRI.

ANALOGI MUDAH : MPAJA-BINTANG TIGA-PKM-PAP-DAP= PR