Wednesday, February 22, 2012

PASCA E 13 : HARAKAHDAILY HENTAM GUAN ENG BAGUIH PUNYA.

Indeks akhbar: Papua, Zimbabwe atasi M’sia
Harakahdaily, 22 Feb 2012

KUALA LUMPUR, 22 Feb: Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) meminta kerajaan tidak mendabik dada dengan merasakan indeks kebebasan akhbar di negara ini bertambah baik dari sebelumnya.

Ketua penerangannya, Riduan Mohd Nor berkata, meskipun Indeks Kebebasan Akhbar Malaysia bagi tahun 2011/2012 yang direkodkan oleh Reporters Without Borders mencatatkan Malaysia di tangga ke 122 berbanding 141 pada tahun 2010, ini tidak bermakna tahap kebebasan akhbar di Malaysia bebas dari sebarang pengaruh dan kongkongan politik.

Ini, katanya kerana dengan kedudukan Malaysia sekarang ini menunjukkan tahap kebebasan akhbar di Malaysia amat jauh dan rendah dari yang sepatutnya.

Malah negara ini, ujarnya ketinggalan berbanding negara yang masih membangun seperti Papua New Guinea di kedudukan 35 serta Cambodia yang berkedudukan ke 117.


MACAM NAK BEBAS. GUAN ENG PUN TAK BENARKAN AKHBAR PRO KERAJAAN MASUK KE DALAM SIDANG MEDIA BELIAU. TV 3 DAN RTM PUN TAK BOLEH MASUK. AKHBAR UTUSAN TAK BOLEH BUAT LIPUTAN DALAM SIDANG DUN. SEMUA NI MENYEKAT KEBEBASAN AKHBAR. TERIMA KASIHLAH HARAKAHDAILY

PASCA E 13 : INTEL PENANG DI ARAH TUTUP KERANA MILIK YAHUDI


TERUK TERUK MILO SUAM PI CARI HUJAH.

Intel's first overseas manufacturing facility in Penang Bayan Lepas
BK NAK TANYA SATU SAHAJA DAN BK NAK CABAR SATU SAHAJA...

MINTA KERAJAAN PENANG LIM GUAN ENG KELUARKAN SURAT SEGERA ARAHKAN INTEL DITUTUP DAN ROBOHKAN KILANG INTEL DI PULAU PINANG KERANA IANYA MERUPAKAN MILIK YAHUDI.
PAS, PKR DESAK DAP TUTUP KILANG INTEL. THAT ALL. SEMUA KEDAI STARBUCKS TUTUP DI PULAU PINANG. LEPAS DAH TUTUP BARU BOLEH PAS DAN PKR MAIN ISU DAGANGAN DENGAN ISRAEL NI NI OK.

PASCA E 13 : ANWAR RUPANYA YANG BAWA KAPAL YAHUDI MASUK KE MALAYSIA
ISUNYA ANWAR BUKANNYA PAS....BUKANKAH INI TEKTIKAL TERBAIK BUNUH KAREKTOR ANWAR

“Sebelum 1996 kita tidak boleh berdagang dengan Israel…. Jadi pada 1996 siapa Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan dan tidak lain tidak bukan adalah Anwar Ibrahim.

"Jadi kalau dia kata hari ini kerajaan ada hubungan dagangan dengan Israel dan beliau buat-buat tidak tahu, beliau sebenarnya menteri yang membenarkan perkara ini.

“Jadi saya harap perkara ini diketahui umum bahawa kita berdagang bukan kerana kita sokong Israel tetapi ini keperluan dari segi globalisasi. Kalau Anwar terus serang dengan “point” itu, dia sendirilah yang sebenarnya meluluskan pindaan tersebut.

Khairy menjelaskan walaupun ada perdagangan antara kedua-dua negara tetapi perdagangan itu adalah antara syarikat antarabangsa dan Malaysia mempunyai polisi dan pendirian yang jelas bahawa tidak ada sebarang hubungan politik dan diplomatik dengan negara Israel.

“Contohnya syarikat antarabangsa yang berpengkalan di Malaysia yang perlukan bahan mentah yang tidak boleh diperolehi daripada negara-negara lain, mereka terpaksa import daripada Israel sebab ada syarikat yang mungkin tidak dimiliki oleh rakyat Israel di negara tersebut.

“Contohnya Intel ada kilang di Israel menyediakan bahan untuk membuat mikrocip atau bahan untuk semikonduktor atau untuk peralatan komputer. Intel di sini atau syarikat pekilang di Malaysia terpaksa import daripada Intel.

“Kelonggaran ini telah diberikan pada 1996 dan saya ingin ingatkan Anwar bahawa beliau jangan hipokrit atau buat-buat tidak tahu dalam soal hubungan dagang ini kerana pada 1996 Anwar pada waktu itu sebagai Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri,” katanya.

Menurut beliau kawalan terhadap dagangan dengan Israel dikawal di bawah Akta Kastam dan agensi berkenaan adalah dibawah Kementerian Kewangan.

Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mukhriz Mahathir juga dilaporkan berkata kerajaan tidak melarang perdagangan antara syarikat swasta negara ini dengan ahli-ahli perniagaan Israel.

Justeru, katanya, kapal-kapal yang dimiliki oleh Israel juga dibenarkan berlabuh di pelabuhan di Malaysia untuk tujuan perdagangan tetapi dengan syarat bahawa anak kapal yang memegang pasport Israel dilarang daripada mendarat.-21/2/2012

PASCA E 13 : DENDA TAK PAKAI TUDUNG DI KELANTAN :DIMANA LAUNGAN HAK ASASI DAP ATAU TARBIYYAH DAKWAH

KOTA BHARU – Seramai 15 peniaga dan pekerja wanita beragama Islam di Pasar Borong Wakaf Che Yeh di sini dikenakan kompaun RM500 oleh Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandar Raya Islam (MPKB-BRI) pada operasi tutup aurat di sini malam kelmarin.

Penolong Pengarah Jabatan Pembangunan Islam MPKB-BRI, Wan Sharafi Wan Mustafa berkata, mereka dikenakan tindakan tersebut kerana berpakaian tidak menutup aurat dengan sempurna.
Menurutnya, tindakan tersebut diambil mengikut Undang-undang Kecil Trade Perniagaan MPKB-BRI 1986 (pindaan 2002).


ANGGOTA penguat kuasa MPKB-BRI memeriksa peniaga dan pembantu kedai yang tidak menutup aurat di Pasar Borong Wakaf Che Yeh, Kota Bharu.


Jelas beliau, penguatkuasaan larangan mendedah aurat itu dikenakan kepada golongan peniaga yang menjalankan aktiviti perniagaan mereka di bandar ini tanpa mengira waktu. “Operasi itu diadakan selepas mendapati ramai peniaga dan pekerja wanita beragama Islam tidak menutup aurat walaupun pekeliling bertajuk Arahan Mematuhi Etika Berpakaian telah dikeluarkan sebelum ini,” katanya.

Mereka yang dikenakan tindakan itu didapati tidak memakai tudung kepala, memakai kemeja-T berlengan pendek dan ketat serta berseluar panjang ketat.
- Kosmo

BAGAIMANA PULA HUKUM MACAM NI PULA UNTUK KERAJAAN PAS KELANTAN

MACAM NI HUKUM APA PULA. PAKAI TUDUNG TAPI NAMPAK SUSUK TUBUH BADAN. NAMPAK SEGALANYA. TIADA KE UNDANG-UNDANG DI KELANTAN TERHADAP DEDAHKAN TUBUH BADAN ATAU BERPAKAIAN SEKSI.
KALAU MACAM NI BERTUDUNG, TAPI PAKAI SESKI NAMPAK BUAH DADA? ADA TAK ENAKMEN DALAM KERAJAAN TEMPATAN KELANTAN
KALAU MACAM NI PULAK.PAKAI TUDUNG TAPI SELUAR PENDEK

YANG NI BARU BETUI IKUT HUKUM CARA DAN PEMAKAIAN TUDUNG. KERAJAAN KELANTAN BUAT HUKUM SENDIRI. TARBIYYAH TAK BERJALAN. YANG DIA NAMPAK TAK PAKAI TUDUNG HARAM. MEMANG LA HARAM. TAPI TARBIYYAH DAKWAH PI MANA?PAKAI TUDUNG PUN KALAU BUKA AURAT WAT PE TOK GURU
TAK KENA DENDA PULA. BENDERA KELATE DEKAT PUNGKOQ JER....

SOALAN BK KEPADA KERAJAAN KELANTAN :
TAHNIAH ATAS PERJUANGAN MEMASTIKAN WANITA MENUTUP AURAT
TAPI BIAR BIJAK JANGAN BIUL......................

PASCA E 13 : ADAM ADLI SERANG TOK NON DI NIBONG TEBAL


PENTAS SUARA ANAK MUDA
TARIKH : 23/2/12 ( KHAMIS )
MASA : 9.00 MALAM
TEMPAT : DEWAN JKKK SG KECIL

PEMIDATO :
CHE GU BARD SOSIALIS
ADAM ADLI (BAKAL GURU YANG KURANG AJAR)
YB LYDIA ONG ( EXCO BELIA YANG TAK BELIA)

BK TOLONG PROMOKAN...MAI DATANG RAMAI RAMAI TENGOK MACAM MANA BAKAL GURU BUAT KURANG AJAR.

SG KECIL KAWASAN DUN SG BAKAP.UST MAKHTAR YANG DAH TINGGAL NYAWA NYAWA IKAN. DR PRIPAL DAN SEPAK UST MAKHTAR JAUH JAUH. APAKAH INI KEMPEN SELAMATKAN UST MAKHTAR. RASANYA DI SG KECIL INI MENGIKUTI INFO KAWAN BK, ADA KELAB SATU MALAYSIA...........INI JUGA ANAK MUDA.

PASCA E13 : BUKTI SERIKANDI / MUSLIMAH PAS BERSAMA ISRAEL AMERIKA


MEREKA CUKUP BANGGA MEMEGANG BENDERA ISRAEL DAN AMERIKA. KALAUPUN NAK BAKAR, JANGAN DOK TAYANG TAYANG...PI BAKAR TERUS. TUNJUKKAN KOYAK BENDERA TU DAN BUKAN TUNJUK MACAM SAYANGKAN BENDERA YAHUDI

PASCA E 13 : KONTROVERSI LOGO JATI ( SERANGAN AWAL PR)


pelancaran logo JATI.

HUJAH PEMBANGKANG :


SATANS LOGO

Walaupun perjuangan tiga jalurnya ialah untuk memartabatkan Islam, Melayu dan institusi Diraja, namun logo Jati dilihat mempunyai persamaan dengan 'logo setan' yang direka bentuk berdasarkan nombor '666'.

Di bawah adalah link di mana Logo Setan itu.

http://artbackwash.blogspot.com/2008/05/satans-logo.html

TAPI ..............JATI SAMA JUGA DENGAN LOGO INI :
 

logo ni taubat lahom BK memang menyampah betulllllll. apapun BK tunggu gelombang JATI.sejauh manakah kewujudan kuasa ketiga yang dok hebat di war warkan sekarang.