Wednesday, June 22, 2011

TUJUAN PERHIMPUNAN HARAM BERSIH TIDAK SAMA DENGAN PUNCA KEBANGKITAN ASIA BARAT

 Kebangkitan Rakyat yang dilaungkan oleh Pembangkang Malaysia
Apakah hak kemenangan BN dinafikan dengan kebangkitan rakyat yang mana mereka juga telah menikmati kesenangan di negara ini.


Barisan Nasional menang dalam pilihanraya ke 12 dalam keadaan tidak mendapat kuasa 2/3.Perkara ini memanglah menyayat hati bagi penyokong BN itu sendiri. Namun, kalah dan menang adalah adat dalam pertandingan dan semuanya telah ditakdirkan. Apa yang amat menyedihkan disini ialah apabila ada insan yang tidak mampu menerima ketentuan Illahi lalu mereka melawan takdir itu dengan nama KEBANGKITAN RAKYAT. Wah!!! mudah sungguh paluan gendang KEBANGKITAN RAKYAT  melawan paluan gendang TAKDIR ALLAH. Takdir Allah sedang di lawan dan cuba di ubah dengan rakus oleh pengkhianat agama. Jika kerajaan tumbang dalam agenda yang sama seperti kebangkitan Asia Barat, maka bermulalah detik Malaysia akan diliberalkan dan matlamat Protokol yahudi akan berjaya di bumi Malaysia.Maksud tersirat perhimpunan haram yang diketuai oleh Anwar Ambiga ini adalah tidak lain memulakan mod berhimpun dan menjatuhkan kerajaan. Indikator perhimpunan aman dalam jumlah yang ramai tidak boleh dikupas dengan lanjut oleh Ambiga Anwar. lalu Ambiga hanya yakin bahawa mereka yang berhimpun akan menjaga tatatertib dengan baik. Inilah hujah seorang kufar pemusnah Islam. Kejayaan Ambiga adalah keranan beliau berjaya mengawal Mat Sabu dan Umat Islam dalam PAS dan PKR.Dahulu mungkin Abu Lahab dan Abu jahal gagal, tetapi Perjuangan pemikiran Abu lahab di Malaysia berjaya kerana mereka disokong oleh orang Islam yang berkepentingan.

Kebangkitan rakyat di negara-negara Asia Barat yang bermula di Tunisia sebelum merebak ke Mesir ,Yaman, Bahrain dan Libya tidak berlaku tanpa sebab.Gelombang kebangkitan rakyat itu bermula selepas para penunjuk perasaan berjaya menyebabkan Presiden Tunisia, Zine El Abidine Ben Ali meletakkan jawatan.Ia kemudian diikuti oleh rakyat di Mesir yang berhimpun di Dataran Tahrir, Kaherah sehingga mengakibatkan Hosni Mubarak meletakkan jawatan selepas hampir 29 tahun memerintah.

Kebangkitan itu kemudian diteruskan oleh rakyat di Libya, Bahrain dan Yemen yang menuntut reformasi pemerintahan dilakukan.Semua kebangkitan rakyat itu berlaku dalam zaman Facebook, Twitter dan Internet serta komunikasi penghantaran mesej yang laju menerusi telefon bimbit.( SKMM , PDRM PERLU PEKA DALAM HAL INI. MANA-MANA FACE BOOK, TWITTER YANG MENGAJAK UNTUK BERHIMPUN MEREKA PERLU DI TAHAN DI BAWAH AKTA HASUTAN IAITU MENGHASUT UNTUK MELAWAN PERUNDANGAN NEGARA)
Laman web sosial dan telefon bimbit itu membantu kejayaan tunjuk perasaan di Mesir namun punca sebenar gelombang kebangkitan tersebut adalah tiadanya program ekonomi tersusun untuk rakyat di negara-negara tersebut.Negara Mesir moden sudah lama wujud tetapi apakah yang dilakukan oleh Hosni semasa beliau memerintah untuk membaiki taraf hidup rakyat?( HARUS DI INGAT FAKTOR UTAMA KERANA KESEMPITAN KEWANGAN RAKYAT. MESIR GAGAL DALAM PENGURUSAN EKONOMINYA SENDIRI. SEDANGKAN MALAYSIA HEBAT DAN GAH DALAM PENGURUSAN EKONOMI. JADI BUKANKAH INI ISYARAT JELAS MEREKA YANG BERHIMPUN UNTUK MEMPORAKPERANDAKAN NEGARA?)
Rakyat di negara tersebut  sudah bosan dengan taraf pembangunan yang berkualiti rendah sedangkan anak-anak pemimpin di negara berkenaan menikmati pendidikan dan gaya kehidupan mewah.Negara-negara itu sudah tidak lagi dijajah oleh penjajah tetapi ketiadaan kemajuan yang dinikmati oleh rakyat menyebabkan mereka mudah bersatu untuk menentang pemerintah. ( DI MALAYSIA PERKARA INI TIDAK BERLAKU. KUALITI PENDIDIKAN DI NIKMATI OLEH SEMUA PIHAK,.. BANTUAN PENDIDIKAN MELEBIH YANG SEPATUTNYA. DARI DALAM KANDUNGAN IBU SAMPAI BUAT PHD PUN DI TAJA.)

Kesilapan pemimpin-pemimpin di Asia Barat ialah mereka cuma menonjolkan kehebatan diri mereka di depan rakyat tetapi pada masa yang sama gagal untuk menyediakan pelan pembangunan ekonomi yang bersistematik untuk pembangunan.Itulah dilema yang dihadapi oleh Hosni, Zine El Abidine dan kini pemimpin terkenal dari Libya, Muammar Gaddafi, keluarga diraja Bahrain dan Presiden Yemen, Ali Abdullah Saleh.

AKHIRNYA NATO DAN AMERIKA MENJADI HERO DI LIBYA DAN NEGARA-NEGARA YANG MELAUNGKAN SLOGAN KEBANGKITAN RAKYAT. APAKAH MALAYSIA JUGA AKAN MENJADI MANGSA STRATEGI PROTOKOL YAHUDI INI? RAKYAT MALAYSIA TELAH BERSEDIA UNTUK MENERIMA PENJAJAH BARU  AMERIKA? SISTEM BERAJA BERTUKAR KEPADA SISTEM BERPRESIDEN.TEMAN TAK BERMINAT NAK MENYATAKAN JANGAN LAH PERGI BERHIMPUN. TEMAN NAK BAGI TAHU BERSEDIALAH MENERIMA PROTOKOL YAHUDI WAHAI PEMBANGKANG MALAYSIA.