Monday, August 4, 2014

DAH TUA. ELOK TIDUQ KAT RUMAH LA NUAR

Photo: Mesyuarat Biro Politik PKR. .. Wan Azizah jadi Pengerusi.. KetUm sampai duduk menyenget pasal apa?

DALAM MESYUARAT BOLEH LENA KIRA BAGUIH KOT DIKALANGAN PUAK PKR NI. DULU HANGPA BALUN PAK LAH LENA.  YANG DALAM MESYUARAT KECIK MACAM NI PUN BOLEH TIDUQ APA CITE. 

MACAM MANA KETUA UMUM BOLEH JOIN MESYUARAT. NUAR BRAHIM BUAT PARTI DAN NEGERI MACAM MESYUARAT ANAK BERANAK. KEPUTUSAN MESYUARAT EXCO BUAT DALAM KELAMBU ATAIH KATIL 

KUMPULAN HARAMJADAH MENGHINA TG NIK AZIZ


INI BUKAN KERJA CYBERTRO UMNO ATAUPUN CYBERTRO PERSENDIRIAN
INI MESTI KERJA PUAK HARAMJADAH YANG MARAHKAN PAS MENYOKONG TS KHALID. 

DAP TAK BELA PEMANDU MENDIANG KARPAL


MENGAPA PERKARA SEBEGINI BOLEH BERLAKU?
APAKAH MEREKA MERASAKAN KES KEMALANGAN TERSEBUT DISEBABKAN KECUAIAN PEMANDU ITU SENDIRI?

BAGI BK MUDAH SAHAJA...
DAP BERLAKON UNTUK KEBAJIKAN DAN BUKAN MELAKSANAKAN KEBAJIKAN UNTUK RAKYAT DI BAWAHNYA 

KADAR BINA MASJID DIKURANGKAN?

Photo: APA DAH JADI ?

Isu Lembah Sireh.

Perjanjian Asal Kerajaan Negeri dengan Liziz Standaco antaranya  komponen Masjid bernilai RM 20 juta.

2 Julai 2014 baru baru ini diumumkan oleh Exco YB Fatah, kerajaan negeri akan bina Masjid di Lembah Sireh, yang hanya bernilai RM5.5 juta sahaja dan diserahkan kepada MPKB.

20 juta ditolak dengan 5.5 juta sama dengan 14.5 juta... PELIK TUH.

Adakah perjanjian boleh diubah sesuka hati?

Isu Lembah Sireh.
Perjanjian Asal Kerajaan Negeri dengan Liziz Standaco antaranya komponen Masjid bernilai RM 20 juta.

2 Julai 2014 baru baru ini diumumkan oleh Exco YB Fatah, kerajaan negeri akan bina Masjid di Lembah Sireh, yang hanya bernilai RM5.5 juta sahaja dan diserahkan kepada MPKB.

20 juta ditolak dengan 5.5 juta sama dengan 14.5 juta... PELIK TUH.

Adakah perjanjian boleh diubah sesuka hati?

PAS DESAK KERAJAAN BN HANTAR TENTERA KE GAZA?


SHAH ALAM - Lajnah Antarabangsa Pemuda Pas Malaysia (LA PPM) hari ini menggesa kerajaan negara Islam menggerakkan tentera masing-masing bagi membantu tentera Hamas yang sedang berjuang di bumi Palestin. 

Pengerusinya, Dr Raja Ahmad Al Hiss berkata, umat Islam tidak harus berdiam diri di atas kezaliman Israel telah mengorbankan ribuan nyawa penduduk Gaza yang tidak berdosa. 

"Dalam perang Israel-Gaza sejak 8 Julai 2014 lalu, pihak tentera Zionis telah mengorbankan 1,450 warga Palestin manakala hanya 61 orang tentera Israel maut. Bantuan ketenteraan oleh Amerika Syarikat terhadap Israel menjadikan rejim itu lebih berkuasa dan membunuh sesuka hati mereka. 

"Jika AS sanggup membekalkan senjata dan tentera kepada Israel mengapa pula negara umat Islam tidak boleh membantu saudaranya sendiri mempertahankan bumi Gaza daripada dibedil?" katanya dalam kenyataan hari ini. 

Beliau berkata demikian bagi mengulas mengenai proses gencatan senjata selama 72 jam antara kedua-dua pihak yang dicabuli oleh Israel hanya 2 jam selepas bermula. 

"Pencabulan proses gencatan senjata tersebut amat mengecewakan ramai pihak dan ia menandakan rejim Israel tidak patuh dengan perjanjian antarabangsa. 

"Mereka (Israel) bertindak sewenang-wenangnya kerana pemimpin negara umat Islam yang terus berdiam diri membiarkan mereka mengganas dan membunuh hampir sesiapa sahaja di Gaza. Oleh itu, para pemimpin yang mempunyai kuasa wajib bertindak secara tegas adan keras bagi mematikan keegoan memuncak Israel dan Amerika Syarikat," tegasnya lagi. 


Sehubungan itu beliau menyeru kepada seluruh umat Islam agar terus berdoa dan dan menghulurkan sumbangan kepada penduduk di tanah Gaza supaya penderitaan mereka dapt dikurangkan.