Friday, July 13, 2012

PASCA E13 : BENARKAH AHLI MPSP DARI DAP TOLAK TAN BENG HUAT ADUN JAWI


Nama : Loh Joo Huat
Alamat : 72, Lebuh Belatuk, Taman Belatuk ,
14300 Nibong Tebal
, Pulau Pinang
No.Tel : 012-4221133 (HP)

KUASA AHLI MAJLIS YANG DIPEGANG :

Jawatankuasa Pentadbiran & Kewangan
Jawatankuasa Pelesenan & Penguatkuasaan
Jawatankuasa Perancangan, Pembangunan & Pengindahan
( SAMPAI 3 JAWATAN. TAMAK SUNGGUH)

PARTI : DAP

kedudukan tan beng huat sebagai adun jawi semakin hampir untuk di tamatkan. tempoh perkhidmatan beliau tinggal tidak lebih dari 8 bulan lagi. ini bermakna selepas ini tan beng huat hanya mampu mendapat pencen separuh sahaja kerana belum cukup tempoh berkhidmat sebagai adun selama 5 tahun. 

sebelum ini BK telah menyatakan bahawa tan beng huat kurang disenangi oleh rakan rakan dalam DAP Nibong tebal. Tan beng huat yang tidak memegang jawatan utama dalam DAP sudah pastilah seperti mengangguk di air yang keruh dan seperti melukut di tepi gantang. kekuatan tan beng huat hanyalah melawat kawasan sebagai seorang maharaja dan mengupah beberapa orang penyokong pakatan untuk melaksanakan kerja kerjanya.

banyak kerja yang gagal diselesaikan. masalah penduduk ladang byram, ladang changkat, ladang caledonia dan beberapa buah ladang yang lain GAGAL di selesaikan oleh tan beng huat. lalu beliau digelar sebagai YB yang lembab dalam segala hal.

En Loh Joo huat dilihat lebih aktif dan terkehadapan dalam hal membantu masyarakat cina khususnya di nibong tebal dan beliaulah individu yang paling tidak disenangi oleh tan beng huat. loo menggunakan jawatannya sebagai ahli majlis untuk menggunakan segala perutnukan sedia ada sebagai ahli majlis di dalam membantu rakyat dan mengepikan peranan tan beng huat.

semua gerak kerja loo tidak dimaklumkan kepada tan beng huat. tan beng huat bukanlah manusia yang pandai berpolitik. beliau hanyalah orang yang baru pulang semula ke kampung halaman. hanya segelintir jawatankuasa DAP kawasan yang menyokong kepimpinan beliau.

Loo sepatutnya lebih layak menggantikan tan beng huat. Namun kerusi Jawi bakal diletakkan calon baru yang dimaklumkan seroang wanita. silap silap adik guan eng atau setiausaha kepada ramasamy. kedua duanya masih lagi belum pasti tetapi namanya telah masuk ranking dap. nama tan beng huat sah sah bakal disingkirkan.

Tan beng Huat
Pejabat : 15, 1st Floor, Jalan Serindit, Taman Sentosa, 14300 Nibong Tebal, S.P.S

BK INGIN BERPESAN KEPADA BENG HUAT , ADA OLANG SULAH MAU LU KELUAR DARI JAWI MA...BUKAN MCA MA, TAPI DAP SENDIRI. LU PUNYA KAWAN