Tuesday, March 13, 2012

PASCA E 13 : ISU BOSCH BATU KAWAN, GUAN ENG TUTUP MULUT


BOSCH Group dari Jerman akan melabur RM2.2 bilion bagi membina kilang pengeluaran panel solar di negara ini. .

Pembinaan kilang tersebut menurut Ketua Eksekutif Bosch Solar Energy AG Holger von Hebel, melibatkan pelaburan bernilai RM2.2 bilion itu meliputi kos bagi pembinaan kilang serta peralatannya. Beliau berkata, kilang yang akan dibina di Batu Kawan, Pulau Pinang itu akan mengandungi kemudahan bagi pengeluaran keseluruhan rangkaian nilai tambah panel solar, bermula daripada kristal silikon dan sel solar kepada modul yang boleh dipasang pada bumbung atau loji tenaga solar.
Katanya, pembinaan kilang yang akan dibuat dalam beberapa fasa itu dijadualkan bermula sebelum akhir tahun ini.

“Pengeluaran dijadualkan bermula pada akhir 2013, dan pembinaan sepenuhnya kilang berkenaan dijadualkan setahun kemudian,” katanya. Hebel juga menjelaskan apabila siap sepenuhnya, kilang yang mempunyai kapasiti menghasilkan loji kuasa suria dengan jumlah output puncak 640 megawatt setahun itu akan menggajikan kira-kira 2,000 pekerja.

Kumpulan Bosch yang telah bertapak di Malaysia sejak 1923 kini mempunyai dua kilang di Pulau Pinang iaitu kilang menghasilkan pemacu, gerudi dan alat ukuran dan kilang menghasilkan radio kereta dan sistem navigasi. ( zaman BN, hanya produk ini sahaja yang dibenarkan. Zaman Guan eng loji suria pula dia benarkan. Tidakkah guan eng tahu, kawasan Batu Kawan merupakan kawasan perumahan dan bukan kawasan perkilangan? mengpakah diletakkan di kawasan Batu Kawan? apakah guan eng ingin menghalau india di Batu Kawan atau melayu Juru ? atau apakah ini cara perlahan ingin membunuh Melayu di perkampungan Juru?)

Sebagai makluman pada 9 Mac, 2012, BOSCH Solar Energy telah dilaporkan membayar RM11.6 juta sebagai 20% bayaran pendahuluan bagi pembelian tapak kilang 32.3 hektar di Batu Kawan. (Sumber: The Star 9 Mac, 2012)

apakah ini salah satu bentuk loji solar panel. pembinaan loji ini tidak salah sekiranya ianya di bina bukan di kawasan perumahan. pembuangan bahan dari loji ini akan memberi kesan bahaya kepada benda hidup.

sistem panel solar berfungsi

KERAJAAN PAKATAN MENGAITKAN PEMBINAAN KILANG YANG SAMA DI IPOH PADA TAHUN 2010. MEREKA TERLUPA KILANG TERSEBUT DI BINA ATAS KAWASAN PERINDUSTRIAN DAN BUKAN DIKAWASAN PERUMAHAN SEPERTI BATU KAWAN. MENGAPA GUAN ENG TAK BAWA SAHAJA KILANG NI BERDEKATAN DENGAN BUKIT MERTAJAM KER .

LETAKKAN KILANG INI BERDEKATAN DENGAN KAWASAN PERUMAHAN MEWAH DI BUKIT MERTAJAM. RAKYAT BUKAN NAK TAU PASAL KILANG DAN NILAI PELABURAN.

RAKYAT NAK TAU MENGAPAKAH DIBINA DI ATAS KAWASAN YANG DI ZON KAN SEBAGAI KAWASAN PERUMAHAN. BATU KAWAN IALAH KAWASAN PERUMAHAN DAN BUKANNYA KAWASAN PERINSDUTRIAN SEPERTI BUKIT MINYAK DAN JURU.ADA FAHAM KA GUAN ENG. JANGAN PUSING LA BILA CAKAP. WA TATAK MAU DENGAR LU PUNYA BOHONG MA....


sel solar kepada modul.apakah ini keadaannya kelak bakal berlaku di Batu kawan?Setiap kebaikan dalam dunia teknologi sekiranya tidak dikawal akan meninggalkan keburukan.

Misalnya, terlalu lama menaip di komputer juga akan meninggal kesan bahaya kepada mata akibat dari pancaran cahaya pada skrin komputer.ini baru pancaran cahaya pada skrin komputer. belum kira lagi proses pencahayaan cahaya matahari kelak yang bakal berlaku di Batu Kawan

BAHAYA RADIASI SURIA /RADIASI ELEKTROMAGNET

Kebanyakan radiasi suria merupakan radiasi elektromagnetik ( BACA BETUL BETUL YANG INI .....), matahari turut menghasilkan radiasi zarah, zarah suria, yang berbeza dengan kitaran suria. Ia kebanyakannya merupakan proton; ia amat rendah dari segi perbandingan tenaga (10-100 keV). Purata komposisi menyerupai Matahari itu sendiri. Ini mewakili zarah tenaga jauh lebih rendah daripada yang datang dalam bentuk pancaran kosmik.

Zarah suria amat luas dari segi julat kekuatan dan spektrum, meningkat kekuatan selepas kejadian suria seperti julangan suria. Tambahan lagi, peningkatan dalam kekuatan sinaran kosmik suria sering kali diikuti dengan pengurangan dalam pancaran kosmik galaktik, dikenali sebagai pengurangan Forbush sempena penemunya, pakar fizik Scott Forbush. Pengurangan ini diakibatkan oleh angin suria yang membawa medan magnetik matahari lebih jauh bagi melindungi bumi lebih menyeluruh dari radiasi kosmik.Komponen mengion radiasi suria boleh diabaikan berbanding bentuk radiasi lain pada permukaan Bumi.

KESAN BAHAYA RADIASI ELEKTROMAGNET INI  MENYAMAI KESAN BAHAYA MENGGUNAKAN HANDPHONE  DENGAN KADAR MASA YANG LAMA.

.Beberapa menit paparan radiasi elektromagnetik dapat mengubah 5% sel kanser aktif berubah kepada  95% sel kanser aktif,

2. Penyakit Alzheimer’s, Multiple Sclerosis & Parkinson’s
2 minit pancaran radiasi elektromagnetik, dapat melemahkan sel darah, sehingga protein dan racun/toksin bocor dan kemudian masuk ke dalam otak. Inilah yang membuka jalan bagi berkembangnya berbagai penyakit seperti Penyakit Alzheimer’s, Multiple Sclerosis & Parkinson’s

3. Jantung dan Batu Ginjal
Radiasi elektromagnetik dapat menyebabkan kebocoran hemoglobin  yang berperanan sebagai pembawa oksigen ke seluruh tubuh bermula dari sel darah merah.Hal ini berakibat pada timbulnya sakit jantung dan batu ginjal.

4. Bayi Cacat

Radiasi elektromagnetik juga dikaitkan dengan bahaya terhadap ibu hamil dan janin yang dikandungnnya. Kajian di USA ada  menunjukkan bahwa radiasi elektromagnetik menyebabkan cacat pada emberio ayam.

5. Kerosakan Sistem Pertahanan Tubuh dan DNA

Beberapa kajian lalu  menunjukkan bahawa radiasi elektromagnetik telah menyebabkan kerosakan DNA dalam sel tubuh. Radiasi elektromagnetik dapat melemahkan sistem pertahanan tubuh yang bertugas melawan infeksi dan penyakit.

6.  Tekanan Darah Naik Secara Tiba-tiba ( mendadak)

Di Jerman sendiri ,media Lancet pada tahun 1998, menyatakan tekanan darah pada subjek yang diteliti meningkat 5-10Hg .Peningkatan ini boleh menyebabkan stroke atau serangan jantung pada individu yang berisiko tinggi.

PESANAN BK : LEPAS NI BOLEH MINTA FUZIAH AND THE GANG BUAT LAKONAN TENTANG KILANG BOSCH INI PLAK YER).BANDINGKAN ANTARA LOJI DAN HANDPHONE. HABIS LA PENDUDUK PULAU PINANG KHUSUSNYA DI SEBERANG PERI SELATAN DAN KHASNYA DI JURU, BATU KAWAN, TAMBUN

PASCA E 13 : RAKYAT PENANG PERSOAL DIVIDEN PELABURAN BERNILAI RM 5 JUTA


Baki Kumpulan wang ini pada akhir tahun 2010 adalah berjumlah RM15.70 juta berbanding RM9.92 juta pada akhir tahun 2009 iaitu meningkat sejumlah RM5.78 juta atau 58.3%. Peningkatan Kumpulan wang
ini disebabkan oleh penerimaan dividen dan keuntungan daripada 3 Pengurus Dana yang berjumlah RM5.60 juta pada tahun 2010.

ARTIKEL SEBELUM INI BK DEDAHKAN RM 20 JUTA DILABURKAN KEPADA MAXIS. SOALNYA SEKARANG MENGAPAKAH DIVIDEN RM 5 JUTA DIPEROLEHI DARI 3 PENGURUS DANA ?HALALKAH PELABURAN INI? APAKAH MENGIKUT SYARAK?JIKA SEBELUM INI PAS SELALU PERTIKAIKAN ASB, ASN, ASW DAN WANG BR1M, SEKARANG BK NAK TANYA HALALAH PELABURAN KERAJAAN PENANG?PAS TAHU TAK WANG RAKYAT DILABURKAN KE ANA? RAKYAT HARUS TAHU.

PASCA E 13 : KERAJAAN GUAN ENG TIDFAK MEMBANTU KEBAJIKAN RAKYAT


Kumpulan wang ini diwujudkan bertujuan untuk memberi bantuan kebajikan kepada individu, pergerakan, persatuan atau agensi Kerajaan untuk membiayai pelaksanaan projek-projek atau kegiatan kebajikan dan kemasyarakatan. Pegawai Pengawal bagi Kumpulan wang Amanah ini ialah Setiausaha Kerajaan Negeri Pulau Pinang. Pada tahun 2010, baki akaun ini berjumlah RM2.17 juta berbanding RM0.37 juta pada akhir
tahun 2009 iaitu peningkatan sejumlah RM1.80 juta atau 486.5%. Ini adalah kerana pada tahun 2010 terimaan adalah berjumlah RM4.62 juta manakala perbelanjaan hanya berjumlah RM2.94 juta.

GUAN ENG TIDAK MEMBANTU RAKYAT PULAU PINANG YANG MEMERLUKAN. PATUTLAH JABATAN KEBAJIKAN BANYAK TARIK SEMULA PEMBERIAN WANG BULANAN KEPADA WARGA EMAS. SEBELUM INI ADA YANG MENERIMANYA, TETAPI PADA TAHUN 2010 ADA YANG TIDAK DAPAT. INI MEMBUKTIKAN KERAJAAN GUAN ENG MENYEKAT HAK ORANG MISKIN


U GUAN ENG

Kumpulan wang Kebajikan Negeri

PASCA E 13 : AKAUN WANG DISATUKAN PENANG BERTAMBAH KERANA RM 20 JUTA DARI KERAJAAN BNFUCK U GUAN ENG...MANYAK BOHONG

Akaun Amanah ini ditubuhkan pada April 1986 dengan tujuan untuk mengakaunkan bayaran sumbangan yang disalurkan oleh Kerajaan Persekutuan untuk tujuan pembiayaan projek perumahan kos rendah yang dilaksanakan dalam tempoh RMKe-4. Pegawai Pengawal kepada Kumpulan wang Amanah ini ialah Pegawai Kewangan Negeri Pulau Pinang. Pada tahun 1997 sebanyak RM20 juta telah diterima,( BN BAGI ) bagaimanapun sehingga bulan April 2010 wang tersebut tidak digunakan kerana pelaksanaan projek perumahan awam kos rendah telah dibiayai melalui pinjaman Persekutuan. Pada bulan Mei 2010 Kumpulanwang Amanah ini telah ditutup dan baki sejumlah RM20 juta dikreditkan ke Akaun Hasil Negeri.

PERSOALAN SEKARANG KERAJAAN BN MASIH SIMPAN WANG TERSEBUT DI DALAM AKAUN KUMPULAN WANG PUSINGAN KOS RENDAH  TETAPI KERAJAAN GUAN ENG MASUKKAN KE DALAM AKAUN WANG HASIL NEGERI SEDANGKAN INI BUKANLAH WANG HASIL NEGEI. WANG INI IALAH PEMBERIAN KERAJAAN BN KEPADA PENANG.

PASCA E 13 : GUAN ENG DAH BINA ATAU BELUM PERKARA WAJIB DALAM 2010


FUCK U GUAN ENG

Pejabat Ketua Menteri Dan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri sahaja yang menunjukkan prestasi perbelanjaan yang rendah iaitu 54.7% kerana terdapat sebanyak 23 projek yang tidak dapat disiapkan atau ditangguhkan. Projek-projek tersebut ialah

6 projek Pembesaran Masjid Dan Sekolah Agama, -UNTUK ISLAM
3 projek Tapak Perkuburan Islam, -UNTUK ISLAM
6 projek Rancangan Perumahan Murah, -UNTUK ISLAM
3 projek Penyiasatan untuk Pembangunan Ekonomi Pulau Pinang, -UNTUK ISLAM
2 projek membina Mahkamah Syariah, -UNTUK ISLAM
1 projek Pembangunan Sukan, -UNTUK RAKYAT
1 projek Pembangunan K-ICT  -UNTUK RAKYAT
1  projek Bekalan Air-UNTUK RAKYAT

BILA MAU BIKIN INI SEMUA GUAN ENG. JANGAN MAKAN DUIT MA  ATAU LARIKAN DUIT UNTUK PROJEK LAIN.RAKYAT MAU TENGOK INI SEMUA DI BIKIN DALAM INI TAHUN.

PASCA E 13 : RAKYAT PENANG PERLU TANYA MENGAPAKAH KERAJAAN NEGERI MELABUR DI DALAM MAXIS


Kumpulan wang Pelaburan Negeri diwujudkan bagi membolehkan pelaburan dibuat daripada wang yang diperuntukkan. Kumpulan wang ini ditadbir oleh Lembaga Kumpulan wang Amanah Pelaburan Negeri Pulau Pinang. Baki Kumpulan wang ini pada akhir tahun 2009 adalah berjumlah RM9.92 juta berbanding RM30.14 juta pada akhir tahun 2008 iaitu menurun sejumlah RM20.22 juta atau 67.1%. Penurunan Kumpulan wang ini terutamanya adalah disebabkan oleh pembelian saham Maxis Berhad dengan kos RM25.25 juta.

PERSOALAN :

SUDAH UNTUNGKAH KERAJAAN NEGERI DENGAN PEMBELIAN SAHAM INI?

SIAPAKAH YANG MELULUSKAN PEMBELIAN SAHAM INI?

MENGAPAKAH PELABURAN INI TIDAK DIMAKLUMKAN KEPADA AWAM KERANA INI MERUPAKAN WANG RAKYAT?

BENARLAH KATA CM IDRIS, BAHAWA GUAN ENG TIDAK SUKA MENDENGAR PANDANGAN AWAM

MENGAPAKAH PAS DIAMKAN HAL INI?APAKAH INI HARAM?JIKA BNLALH YANG LABURKAN SUDAH TENTU AKAN DI BAHAM PAS.

PASCA E 13 : TAHUN 2009 KERAJAAN NEGERI PENANG KURANGKAN PEMBERIAN PINJAMAN KEPADA PELAJAR ANAK PENANG. SATU PERBUATAN KEJAM


Pada tahun 2009 baki Tabung inimenunjukkan peningkatan sejumlah RM3.91 juta atau 19% menjadi RM24.49 juta berbanding RM20.58 juta pada akhir tahun 2008. Peningkatan baki ini adalah disebabkan pada tahun 2009 bayaran kepada penuntut menurun sejumlah RM0.90 juta atau 45.9% iaitu hanya berjumlah RM1.06 juta berbanding RM1.96 juta pada tahun 2008.

PASCA E 13 : WANG PERUNTUKAN MEMBAIKI JALAN NEGERI PULAU PINANG BANYAK BERBAKI. PATUTLAH JALAN BANYAK ROSAK

PERUNTUKAN KERAJAAN BN KEPADA KERAJAAN NEGERI PENANG UNTUK PROJEK PENYELENGGARAAN JALAN RAYA DARI TAHUN 2005 HINGGA 2009
 
TAHUN             RM (JUTA)      BAKI AWAL TAHUN
2005                  29.39
2006                  30.41
2007                  44.69
2008                  36.79                   16.11
2009                  51.37                   10.07
 
TAHUN 2009 KERAJAAN NEGERI TIDAK MEMBELANJAKAN SEBANYAK RM 20.84 JUTA UNTUK PENYELENGGARAAN JALAN RAYA. INI BERERTI PERUNTUKAN SEDIA ADA KERAJAAN BN KEPADA RAKYAT DI SABOTAJ OLEH KERAJAAN NEGERI. HASILNYA BANYAK JALAN RAYA YANG TIDAK DISELENGGARA DENGAN BAIK.

PASCA E 13 : GAMBAR MEMBERI MAKNA SIAPAKAH HUSAM


NAMPAK WARAK, SYUMUL , BAIK PEKERTI, ALIM DAN ZUHUD ORANG NYER.


HILANG SEGALANYA YANG WRAK TADI. TANG BELAKANG RAKYAT, TU DIA DIA DAN COUPLE. KALAU BINI PUN HAWAT TAK PAKAI TUDUNG,. TANG BINI NAJIB HANGPA KATA MACAM MACAM. TANG BINI HUSAM SENYAP PLAK.

PROJKE JAMNAPARI KELANTAN DI BAWAH HUSAM TERLUNGKUP GAGAL. TU SEBAB LA ROYALTI MINYAK TAK BAGI PADA HUSAM. JAGA KAMBING PUN KANTOI

BALAK PUN HUSAM BALAS. LEPAS TU KATA TAK DE DUIT LA...MACAM MACAM. DUIT RAKYAT MASUK POKET. LEPAS TU MINTA DUIT ROYALTI. RAKYAT SEPATUT  KELANTAN TANYA DI MANAKAH WANG BALAK DAN WANG UNTUNG KAMBING YANG HUSAM DAH BALUN.PASCA E 13 : UMNO DARI SUDUT PANDANG TENGKU RAZALEIGH


Ku Li tetap tanding jikapun tidak dicalon

SHAH ALAM - Ahli Parlimen veteran Tengku Razaleigh Hamzah mahu bertanding lagi di kerusi Parlimen Gua Musang, yang disandangnya sejak 1969, jikapun tidak dicalonkan oleh partinya pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Menurut Ketua Umno Gua Musang ini, hanya rakyat yang boleh memutuskan kedudukannya dalam pilihan raya umum akan datang.

"Saya terpulang kepada rakyat...," kata beliau dalam temu bual eksklusif dengan saluran Astro Awani yang disiarkan hari ini.

Tengku Razaleigh, yang juga bekas Menteri Kewangan dan Naib Presiden Umno, merupakan antara wakil rakyat paling lama yang masih berkhidmat.

Bahagian Gua Musang merupakan antara beberapa kerusi yang menjadi kubu kuat Umno dan Barisan Nasional (BN) di Kelantan.

Mengikut tradisi BN, parti-parti komponen akan menamakan senarai calon untuk dipilih oleh pucuk kepimpinan perikatan itu.

Tengku Razaleigh melahirkan pendirian ini ketika BN sedang bersiap untuk mengadakan PRU13, yang banyak pihak menyebut akan dipanggil pada Mei atau Jun ini.

Sidang Parlimen akan bersidang selama sebulan mulai 12 Mac ini.

Dalam temu bual itu, Tengku Razaleigh yang mesra dengan panggilan "Ku Li" berkata, soal parti tidak begitu penting sekali.

"Soal parti barangkali tak begitu penting sekali... bukanlah saya ketepikan kepentingan parti," kata beliau yang pada tahun 1987 mencabar Tun Dr Mahathir Mohamad dalam pemilihan jawatan Presiden Umno.

Mengenai kualiti calon yang rakyat mahukan, Tengku Razaleigh berkata, mereka yang hendak dipilih sebagai calon seharusnya dapat melayani tuntutan-tuntutan rakyat.

"Mesti bukan saja pandai buat kerja misalnya di Parlimen ataupun di luar Parlimen, tetapi mesti dapat melayani tuntutan rakyat, memang tuntutan rakyat ini banyak, seribu satu macam berbeza daripada bandar dan di luar bandar," katanya lagi.

Katanya, rakyat juga mahu wakil rakyat yang tidak mencari komisen daripada projek kerajaan atau menyeleweng duit peruntukan untuk rakyat.

Sehubungan itu jelas beliau, tidak cukup untuk BN meletakkan calon boleh menang, tetapi wakil yang hendak diturunkan itu mesti juga dilihat bersih.

KESIMPULAN :

DURI DALAM DAGING.
GUNTING DALAM LIPATAN.
UDANG DISEBALIK BATU
PAGAR MAKAN PADI

TAK PERLU NAK ULAS PANJANG-PANJANG. KU LI BAGI LAH LALUAN PADANG ORANG MUDA. ZAMAN HANG JADI BENDAHARI UMNO DAN MENTERI KEWANGAN DULU PUN, HANG BAHAM JUGA PROJEK KERAJAAN. DALAM PEJABAT HANG PUN KATAKAN ADA ARAK. INGAT TAK KISAH PAS LETAKKAN GAMBAR ARAK DI PEJABAT KU LI?KADANG KADANG ORANG POLITIK INI CAKAP LEBIH DARI ORANG BODOH SEHINGGA YAKIN BAHAWA DIRI MEREKA ADALAH SEMPURNA DAN ZAMAN MEREKA ADALAH ZAMAN TERBAIK MEMIMPIN UMNO.

PASCA E 13 : KEMPEN JADI ADUN DAP. NAK JOIN BERSAMA KAFIR LAKNATULLAH


sampai tahap ini dap nak cari calon melayu untuk menakluki johor. alahai sedih betul tengok dap yang dah kemaruk calon,.. mengapakah di pulau pinang guan eng tak mau buat promosi jadi calun dan jadi KM. lagi pun guan eng olang melaka ma...kasi orang penang la perintah penang. lu punya bapak pun olang batu pahat. apa pasai mau pelintah ini penang.manyak lagi calon dap olang penang. kasi itu boon poh pun ok ....

PASCA E 13 : SM IDRIS GELAR GUAN ENG PENIPU


GEORGE TOWN: The Consumer Association of Penang (CAP) today rejected Chief Minister Lim Guan Eng’s allegation that it was making a false accusation when it said his administration had bypassed public consultation in planning several mega infrastructure projects.

“Our claims are true indeed,” CAP president SM Mohamed Idris told reporters in response to Lim’s statement of denial last Wednesday, which included an attack on the activist’s character.Lim denied that the state government had not consulted stakeholders with regard to road projects estimated to cost between RM5 billion and RM8 billion. This included a 6.5-km undersea tunnel connecting Gurney Drive and Bagan Ajam.

“This is not first time Idris has made a mistake,” Lim said.( GUAN ENG DOK BANTAI PAK DERIS)“Previously, he accused the state government of building a theme park on gazzeted forest land in Teluk Bahang, an untrue claim for which he apologised.“I never revealed his repeated apologies because he is an old man and a respected figure; so we let the matter rest. Now he is making another mistake.”

Idris said he did not apologise for criticising the decision to build the park, but only for referring to the project as a “rape” of the forest.He said he had a private meeting with Lim, during which the chief minister expressed dismay over his choice of words.“I told him that I would apologise if the word upset him,” he said. “But the apology was not for our statement on the theme park.”

He urged the state to set standard guidelines for public consultation on mega projects, saying it would prove that Lim’s administration was sincere in promoting its CAT (competency, accountability and transparency) principle.He pointed out that the British government and state governments in Australia had implemented such guidelines.

Idris said Lim and his special officer Zairil Khir Johari failed to understand that mere briefing to NGOs and statements in the press and legislative assembly did not constitute public consultation.He explained that such consultation would involve engaging the public at the earliest stage of the decision-making process, providing adequate information about the projects and giving due consideration to the representations and views made by individuals and civil society organisations.“The state government did not adopt the process on the mega projects,” he said.

PASCA E 13 : COFFE BOY ANWAR


IHSAN GAMBAR : FACEBOOK AZMANHAJ

SELEPAS DI SEMAK DENGAN RAKAN SEZAMAN SI RAFIZI RUPANYA HUBUNGAN MEREKA BERKEKALAN  SEHINGGA RAFIZI MELANJUTKAN PENGAJIAN KE UK.TAHNIAH LA NUAR. CUMA FIZI TAK DAPAT LAGI MERASA..........NUAR.

PASCA E 13 : SHARIZAT JALIL DAH BERUNDUR, GUAN ENG PULAK PANAS PUNGGUNG


kenyataan guan eng dalam bernama  12/3/12:

"Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng berkata rakyat sendiri perlu menilai tindakan yang dilakukan oleh Shahrizat. Beliau bagaimanapun menyifatkan pengunduran Shahrizat itu tidak ikhlas dan tidak dilakukan sepenuh hati.

( berundur pun salah, tak berundur pun salah. semua rakyat malaysia harus tahu pengunduran sharizat adalah atas dasar kredibiliti beliau sebagai seorang pemimpin . ini berbeza dengan guan eng yang melaungkan soal kredibiliti tetapi langsung tiada kredibiliti. misalnya guan eng sehingga sekarang tiada kredibiliti kerana gagal menunaikan janji manifesto dap khusus untuk negeri pulau pinang. konsep lestari alam tidak berjaya kerana penang penuh dengan sampah sarap dan yang paling nyata sekali ialah soal kesesakan lalu lintas. soal kredibiliti ini sama sahaja. sama ada kes nfc atau pun kes manifesto. perlu juga di ingat yang meminjam bukannya sharizat tetapi suaminya. Atas dasar profesional, sharizat berundur secara terhormat. Lagi satu bukanlah sharizat mempengaruhi keputusan kementerian pertanian ketika itu untuk suaminya berjaya dalam kes pinjaman nfc.)
"Jika anda (Shahrizat) mahu berundur kenapa anda tidak berundur sekarang, kenapa tunggu sehingga 8 April, dan lagi satu kenapa beliau turut memegang jawatan Ketua Wanita Umno, sama ada anda letak semua jawatan atau anda tidak letak jawatan langsung," katanya. - Bernama

( soal pegang jawatan ketua wanita  bukan soalnya wahai si celaka guan eng. anwar ibrahim lagi teruk. lagi dalam kes sedang berjalan pun nak pegang jawatan ahli parlimen dan pegang jawatan dalam pkr.adun adun dap yang kantoi dalam kes penyelewengan pun dok pegang jawatan lagi. ayoo yo yo guan eng, jaga lu punya periuk nasi dap dulu, baru boleh jaga periuk nasi orang lain.