Friday, July 29, 2011

6 BAYANG BAYANG KOMUNIS LEPAS BEBAS

 Semua enam tahanan anggota Parti Sosialis Malaysia (PSM) yang ditangkap mengikut Ordinan Darurat telah dibebaskan .Mereka ialah Ahli parlimen Sungai Siput, Dr D Jeyakumar, Setiausaha Bahagian PSM Sungai Siput, AP letchumanan, anggota Jawatankuasa Pusat, Choo Chon Kai, M Sukumaran, Timbalan Pengerusi PSM, M Sarasvathy dan Pemimpin Pemudanya, R Sarat Babu.Setiausaha Agung PSM, S Arutchelvan ketika dihubungi mengesahkan keenam individu itu dibebaskan dari Balai Polis Jinjang, kira-kira jam 5.30 petang tadi.Menurutnya, beliau akan memaklumkan kepada pihak media bagi mengaturkan tempat untuk bertemu dengan semua tahanan terbabit.

Parti Sosialis menafikan sekeras kerasnya mereka merupakan pro komunis.Mereka menyatakan mereka hanya melawan kapitalis. Mereka menyatakan mereka memperjuangkan nasib pekerja. Ini seakan-akan sama dengan prinsip parti buruh . Rujuk sejarah parti buruh yang sentiasa berkonfran dengan melayu sejak dari dahulu.Parti sosialis sedang mengumpul kekuatan untuk menarik sebanyak mana minat kaum india menyertai mereka. Mereka mahu menarik minat india di ladang dalam hal perjuangan gaji sedangkan kerajaan telah meluluskan dasar gaji minima.Mereka menyatakan harta awam adalah untuk semua tetapi mereka juga ingin hidup mewah. paling tidak mereka mahukan elaun yang banyak.Tapi yang peliknya , elaun parlimen YB sg siput dan YB nasir tidak pula disumbangkan kepada rakyat?Sekilas ertian Komunisme iaitu fahaman yang menjurus ajaran Karl Marx dan bercita-cita menghapus hak milik perseorangan dan mengganti hak milik secara bersama .Hak milik secara bersama ini sama dengan prinsip sosialis yang mahukan menjadikan harta negara sebagai hak awam. Sama rata dan sama rasa. Konsep perjuangan gaji pekerja yang akhirnya tidak adil kepada golongan pandai. Mana tidaknya, adalah tidak adil gaji pekerja yang berkelulusan pmr atau srp mahu disamakan dengan gred gaji diploma. Tak kan gaji pekerja estate mesti sama dengan gaji jururawat? Apakah ini perjuangan PSM yang lama kelamaan meminggirkan golongan yang berilmu sekaligus mereka tidak dihargai.

TAHNIAH PEMIMPIN UMNO YANG PANDAI JAGA KEBAJIKAN RAKYAT

PEKERJA UMNO YANG DIBUNUH OLEH MEREKA...............DIA MELAYU BUKAN ORANG AFRIKA 
GEORGETOWN: Penang Port Sdn Bhd (PPSB), pengendali perkhidmatan feri di Pulau Pinang memberi jaminan tidak akan menaikkan tambang walaupun terpaksa menanggung kos operasi yang tinggi berikutan kenaikan harga diesel.

Pengarah Urusannya, Datuk Ahmad Ibnihajar ( TAHNIAH KETUA UMNO BAHAGIAN TANJUNG), berkata dengan kenaikan harga diesel RM1 seliter atau 63 peratus, PPSB yang tidak memperoleh subsidi, terpaksa membayar mengikut harga pasaran iaitu RM2.58 seliter. ( KALAU KERAJAAN NEGERI SIAP KENAKAN SURCAJ AIR LAGI. MANA GUAN ENG BERANI TURUNAN HARGA CUKAI PINTU, CUKAI SALIRAN DAN CUKAI TANAH . TEMAN CABAR !!!!!)
Katanya, harga diesel yang tinggi itu memberi tekanan kepada operasi feri yang mengalami kerugian sejak beberapa tahun lalu, termasuk RM14.69 juta pada tahun lalu.
 
"Dengan kenaikan harga diesel, jumlah kerugian operasi feri akan meningkat tahun ini. Namun begitu, tambang feri tidak akan dinaikkan dan perkhidmatan akan diteruskan," katanya. Beliau bercakap kepada pemberita selepas menyampaikan Anugerah Kempen Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan PPSB di sini, semalam.

PPSB kini mengendalikan lapan feri bagi mengangkut kenderaan dan penumpang dari Butterworth ke sini, dengan mengenakan tambang sehala RM7.70 bagi kereta, RM2 (motosikal) dan RM1.20 (pejalan kaki). Kadar itu berkuat kuasa sejak Mei 2005. Dengan kira-kira 35 peratus daripada kos operasi feri membabitkan penggunaan diesel, syarikat itu mengalami kerugian terkumpul lebih RM50 juta sejak empat tahun lalu.( WALAUPUN RUGI TAPI TETAP TIDAK NAIKKAN HARGA.HEBAT PEMIMPIN UMNO BERJIWA RAKYAT) 

PAS BUKIT BENDERA HENTAM GUAN ENG DALAM BLOG SAHAJA ?.BUATLAH DEMO

Teman petik artikel dalam blog pasbukit bendera. Ini sahajalah level pas yang hanya berani tulis dalam blog. Buatlah demo bantahan dan berkumpul jumpa guan eng bagi menghalang hiburan dalam bulan ramadhan. dulu hanpa marah sangat umno dan bn. sekarang hangpa bukankah kawan dap, pi la tegur dan tekan dap. Amal makruf nahir mungkar. boleh tulis atas banner je la.


Pulau Pinang Perlu Contohi Kedah :Pusat Hiburan


Written by pemudabbendera   
Jul 19, 2011 at 12:30 AM
Pusat Hiburan bukanlah isu baru dibincangkan baik di meja kopi ,agensi-agensi kerajaan,ahli majlis MPPP dan MPSP bahkan dalam Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang juga dibahaskan dengan cermat dan teliti tidak guriskan mana-mana pihak terbabit.

Mengenai Penguatkuasaan Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat hiburan 1997 khasnya Pulau Pinang dijalankan seperti yang dikehendaki pihak berkuasa,cumanya ketegasan dalam perundangan perlu dipertingkatkan oleh PBT MPSP , MPPP dan lain-lain agensi kerajaan.
Kelemahan penguatkuasaan itu perlu diperbaiki dari masa ke semasa.

YAB Lim Guan Eng kerap kali bertemu dengan masyarakat Melayu Islam selalu berkata "Amal maaruf nahi mungkar"....dan mahu mencontohi khalifah Omar Abdul Aziz....mungkin ada jalan penyelesaian bagi kaum bukan Islam dan Islam........... isu pusat hiburan .Isu Pusat Hiburan kerap kali dibangkitkan dalam website pasbukitbendera.com.

SIRI 21 DAP LAKNATULLAH : JAGDEEP SINGH FITNAH PENJAWAT AWAM

Di dalam sidang DUN yang lepas jagdeep singh pernah mengeluarkan kenyataan bahawa penjawat awam persekutuan tidak memberi kerjasama kepada kerajaan negeri pulau pinang. Kenyataan ini menunjukkan beliau merupakan seorang yang berhormat yang tidak mempunyai integriti yang baik. Tidakkah beliau sedar terdapat penjawat awam jabatan persekutuan yang menjawat jawatan sebagai pengerusi jkkn di pulau pinang? Mengapakah dalam kes nik ali, jagdeep terus melulu menuduh penjawat awam persekutuan? Jagdeep sememangnya tidak mempunyai daya karismatik yang tinggi. yang beliau tahu hanyalah menyalak di dalam sidang dun dan marahkan utusan malaysia . apa yang beliau buat selaku YB di kawasan dato keramat?makan gaji buta sahaja ?di dalam dap karpal singh meletakkan kroninya sebagai penerus warisan. Lim kit siang ada anak dan menantu yang menjadi YB. Karpal pun ada 2 orang anak yang jadi YB. Anwar ada seorang anak jadi YB. Dato najib dan Tan Sri Muhyiddin ada tak ? cuba semak tengok? beginilah keadaan politik dap yang mengutamakan anak beranak. mereka dapat tawan sahaja pulau pinang, maka semua harta pusaka di agihkan kepada anak beranak. Sekarang mereka bahagikan kuasa dulu .

PAS YANG BUTA KAYU ATAU TUNGGUL KAYU?

BAPA YAHUDI MALAYSIA. KITA AKAN BUAT BANYAK LAGI PUSAT HIBURAN DI SELANGOR, KEDAH, KELANTAN.PAS TALAK BELANI LAWAN SAMA KITA

Teman semakin terkeliru dengan cara gaya pas yang semakin seperti tunggul kayu yang tunggu masa untuk dibakar. Tunggul kayu amat berbahaya kepada manusia. Kalu tersepak, sah sah boleh tertiarap. Begitulah sifat pas yang memberi kesan bahaya kepada umat Islam. Antara syiah imamiah amalan pas dengan wahabi, teman meletakkan bahaya lagi syiah imamiah amalan pas. Mat Sabu tokoh besar syiah malaysia memberi kesan langsung terhadap peranan merosakan amalan islami di Malaysia.Hari ini teman membaca harakahdaily. Portal berita pas yang sungguh menjijikan dan boleh memuntahkan. Apa tidaknya, kadang-kadang harakahdaily hanya mampu memaparkan berita yang jelas menunjukkan pemimpin dan pengikut mereka munafik.Mari kita baca artikel di bawah :


Sumber harakahdaily :

Hiburan: Ali Rustam membisu bantahan rakyat
Ahmad Danial

AYER KEROH, 25 Julai: Ahli Jawatankuasa Lajnah Penerangan PAS Melaka, Yusof Wahab melahirkan kekesalan di atas sikap Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Ali Rustam yang membisu dengan bantahan rakyat terhadap keputusan kerajaan negeri yang memberikan kelulusan untuk pusat hiburan melanjutkan masa operasi sehingga jam 3.00 pagi.
( wahai yusof wahab, mengapa pas selangor dan wilayah terus membisu dalam hal hiburan di i city. Mengapa pas di kedah ubah pendirian. Mengapakah pas pulau pinang tak berani nak tegur guan eng kerana pub di pulau pinang terus di buka sehingga awal pagi dalam bulan ramadhan. Perangai yusof macam gampang Cakap tak selupa bikin. Islam hanya pada baju sahaja.Yusof wahab hang mai pulau pinang tngok pusat urut gay yang beroperasi dalam bulan ramadhan. Ini lagi bahaya sebab pulau pinang kawasan pas dan DAP) 
Yusof berkata, Mohd Ali sepatutnya tampil memberikan maklum balas kepada rakyat Melaka sama ada bersedia untuk menghadkan masa operasi pusat hiburan atau meneruskan keputusan kerajaan negeri baru-baru ini.
( aku sokong dato Ali teruskan , sebab semua negeri di bawah perkongsian kuasa bersama  pas meneruskan hiburan dalam blan ramadhan. jangan layan pengikut pas yang seperti anjing tersepit.Jangan dok buat lawak bodoh . Pas sepatutnya buat demo besar besaran di Pulau Pinang. )
"Kita kesal kerana di saat umat Islam akan menyambut Ramadhan, kita dikejutkan dengan tindakan kerajaan negeri Melaka meluluskan perlanjutan operasi pusat hiburan sehingga pukul 3.00 pagi, baru-baru ini.
( hang tahu pun kesal. Umat islam pulau pinang, selangor dan kedah beribu ribu kali kesal. tapi parti hangpa pas tak pulak kalot marah dan berdemo ? pelik betui hangpa dalam pas. ada berapa jenis pas dalam pas?)
"Kita hairan bagaimana pemimpin yang mengaku Islam tetapi tidak tahu halal haram dan tidak menghormati bulan Ramadhan yang mulia," tegas Yusof yang juga merupakan Ketua Penerangan PAS Bukit Katil.
( aku nak tukar ayat begini " kita hairan bagaimana khalid dan azizan yang mengaku islam tetap tidak tahu halal dan haram dan tidak menghormati bulan ramadhan yang mulia " tegas badarkhubro yang juga merupakan pemerhati politik dalam pas )

PAS BERJAYA PERSENDAKAN RAMADHAN

TAJUK CERAMAH RAMADHAN.
ISI KANDUNG HENTAM KERAJAAN , HENTAM POLIS DAN TIDAK DISENTUH SOAL RAMADHAN. BULAN RAMADHAN PUN PAS BOLEH MAIN-MAINKAN. BAGI PAS MEREKA BOLEH BERDIALOG DENGAN ALLAH. ALLAH BENARKAN PEMUDA PAS PULAU PINANG PERSENDA RAMADHAN KOT?

MANGSA PERHIMPUNAN HARAM BERSIH  YANG DI BAWA ROAD SHOW OLEH PAS PULAU PINANG.PANDAI BERLAKON. DAH PANDAI NAK BERJUANG, PANDAILAH TANGGUNG. KATA NAK MATA SYAHID DAN BERGELAR PEJUANG. BARU KENA SIKIT NAK SALAHKAN POLIS? POLIS MENGAMBIL TINDAKAN PADA PESALAH MACAM ENGKAU.YANG SERONOK TU, BILA DAH CEDERA SALAHKAN POLIS.

BLOGGER PAS BERTEMPUR REBUT DUIT


BLOGGER MAKAN DUIT!!!!!!!!!!!


PETIKAN DARI TRANUNGKITE
Oleh : AdukaTaruna

Gua tahu cerita ini. Tapi tiada bukti untuk gua melanggar Greenboc. Malah, Greenboc pada gua tidak mampu mengubah dasar atau polisi negara. Dan gua pernah suarakan supaya Greenboc disiasat di TKO. Hari ini, takdirnya, Moderator TKO, Wan JTK membangkitkan hal yang sama. Maka, gua menerbitkan artikel ini dengan memberi peluang kepada si penuduh dan tertuduh mempertahankan diri masing2.

Tanpa bukti pada gua, ianya mengisahkan Greenboc yang menggelapkan duit kepada rakan TKO. Dan kini, Wan JTK meminta gua dan PAS refrom tidak senyapkan korupsi Greenboc. Gua akan berada di pihak orang yang berjaya membuktikan dia benar. Itu kemampuan manusia. Lebih dalam dari itu Allah nilaikan. Kita hanya ada hak menilai bukti2 fizikal dan jasad.

Rupa2nya blogger PAS kuat main duit. Aduhaiiiii Laughing

TEMAN :

BLOGGER PRO KERAJAAN PULA ?BAGAIMANA DENGAN AGIHAN ONGKOS?

BOLEH KOMEN GAMBAR INI ?

YANG SAMBUT PM DAHULU IALAH YAB AZIZAN.YB AZIZAN MASA BELAJAR DI LUAR NEGARA DIKHABARKAN DOK SERUMAH DENGAN ADIK BERADIK DATO SERI NAJIB. YAB AZIZAN ADALAH TOKOH PAS KEDUA SELEPAS HASSAN ALI YANG BAKAL DI SINGKIRKAN MENJELANG ELECTION 13.

PULAU PINANG HARI INI MEMPUNYAI KETUA MENTERI PEMBOHONG

MENANG ATAU KALAH , RAKYAT PULAU PINANG TENTUKAN.
BERDOA AGAR KITA BOLEH DAN MAMPU MENANG.

Teman melihat suasana negeri Pulau Pinang semakin lama semakin hangat diperkatakan. Pulau Pinang dilihat sebagai indikator cara kerja politik parti DAP.Nak tengok DAP,maka kita boleh melihat negeri Pulau Pinang. guan eng dok bangga dengan cara kerjanya yang bersifat tektikal dan sementara sahaja. Guan eng lebih berminat mengunakan pendekatan ' bagi rakyat rasa" daripada pendekatan yang " wajib dirasai rakyat". Yang wajib dirasai rakyat ialah hak keadilan dan nikmat yang ada di Pulau Pinang. Namun, guan eng suka memberi sesuatu supaya bagi rakyat rasa misalnya wang rm 100 kepada warga emas, ibu tunggal dan sebagainya.Warga emas dapat merasai wang rm 100. mereka dapat pegang wang tetapi nilai subsidi yang diberikan oleh kerajaan pusat mereka tak dapat rasai dan tak dapat dipegang.

Guan eng amat amat seronok kerana semua urusan subsidi kerajaan pusat akan tanggung. Beliau hanya menjadi ketua menteri top up sahaja. Kerajaan BN bagi rm 800 kepada guru kafa, maka guan eng top up secara one off sebanyak rm 100. Guan eng bangga kerana meyimpan wang kerajaan di dalam tabung kerajaan negeri sejumlah hampir rm 500 juta lebih. Tapi beliau terlupa, 70% wang dalam tabung kerajaan negeri adalah disimpan sejak kerajaan BN lagi. Sepatutnya kalau guan eng berbangga dengan tabungan kerajaan negeri, maka perjelaskan hutang kepada kerajaan pusat dengan kadar segera atau beli konsesi tol sg nyiur bernilai RM 230 JUTA .AMBIL DUIT TABUNG  DAN BANTU RAKYAT DALAM KES TOL SG NYIUR. guan eng jangan dok syok bercakap bahawa dia berjaya berjimat, sedangkan banyak pembohongan dilakukan. Apabila ditanya hal tol sg nyiur, guan eng akan salahkan semula BN. SAHABAT PEMBACA SEKALIAN, SEPANJANG 3 TAHUN GUAN ENG MEMERINTAH TIADA SATU PUN YANG GUAN ENG TELAH TURUNKAN. CUKAI PINTU, CUKAI PARIT SALIRAN , CUKAI TANAH DAN PELBAGAI LAGI TIDAK DITURUNKAN MALAH HAK RAKYAT SEPERTI AIR TELAH DINAIKAN DALAM BENTUK SURCAJ.Inilah yang teman katakan guan eng hanya pandai bercakap tetapi lemah dan tidak profesional dalam pentadbiran.