Thursday, November 14, 2013

PANASS.... ZAINULFAQAR KHADAM GUAN ENG ADA SKANDAL DAN PEMFITNAH PASZAINULFAQAR BEKAS ORANG KUAT PMI UM .SEKARANG KHABARNYA MERUPAKAN KHADAM KEPADA GUAN ENG . TUGAS BELIAU MENJAHANAMKAN PAS DAN MENENTANG INSTITUSI ULAMAK DALAM PAS.

SIAPA ZAINULFAQAR 


Dulu pekerja harakah 
Yang kerja memburukkan pimpinan PAS termasuk Presiden sendiri. 
Akhirnya dipecat daripada harakah 
Kemudian bekerja  pula dengan MalaysianInsider atas saluran seorang kuat parti PAS 
Tak lama akhirnya MI pecat juga si Zainul ini. 


zainulfaqar sekarang ialah khadam dr hatta ramli dan mat sabun 

PASCA PRU 14 : MB SELANGOR MUNAFIK. AZMIN NAIK ANGIN !!!
SHAH ALAM - Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sekali lagi dikritik hebat sekali gus berdepan kemarahan Adun PR negeri ini yang menganggotai Kelab Penyokong Kerajaan (BBC) apabila dikatakan ‘membakulsampahkan’ atau mengetepikan memorandum yang disampaikan mereka, berkaitan isu pembangunan rakyat yang perlu diberi penekanan dalam Belanjawan 2014 Negeri Selangor. 

Dalam satu kenyataan secara bersama, BBC berkata, amat malang bagi rakyat Selangor apabila kerajaan negeri bercadang membentangkan sebuah Belanjawan 2014 Negeri Selangor yang gagal membawa isu-isu rakyat secara dekat. 

Ini menjadikan Belanjawan 2014 Negeri Selangor yang bakal dibentangkan dilihat tidak mengikut standard pengurusan ekonomi yang baik di mana belanja mengurus begitu besar berbanding belanja pembangunan untuk rakyat. 

Belanjawan 2014 Negeri Selangor akan dibentangkan pada minggu hadapan semasa Mesyuarat Ketiga Persidangan Pertama Dun Selangor. 

Menurut kenyataan itu, Menteri Besar itu juga telah membohongi Adun-Adun PRdengan tidak memanggil mesyuarat lanjutan membincangkan isu yang terkandung dalam memorandum pada 5 November lalu.

BK : SAMA SAHAJA ANTARA AZMIN DAN KHALID. KEDUA DUANYA MENJAHANAMKAN ISLAM .SEORANG MENGGILA NAK JADI MB. SEORANG LAGI MENGGILA NAK PERTAHANKAN JAWATAN MB. ELOK SELANGOR WUJUDKAN  2 JAWATAN MB 

PASCA PRU 14 : PKR PANDAN BUBAR . ADA RAFIZI KISAH?


AMPANG - Pengerusi Umno Negeri Selangor, Datuk Seri Noh Omar menyifatkan pembubaran cabang PKR Pandan serta penutupan Bilik Gerakan Utama PKR yang telah beroperasi sejak 1999 sebagai satu kekuatan kepada Umno dan Barisan Nasional (BN) Pandan. 

Menurutnya, selain itu penghijrahan 80 ahli PKR termasuk Abdul Aziz Jusoh yang dikatakan 'orang kuat' Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli itu juga merupakan detik permulaan buat Umno Pandan untuk kembali mengukuhkan kedudukan politik di Selangor, khususnya di Parlimen Pandan. 

“Kita perlu sedar, mereka masuk Umno dan membubarkan PKR Cabang Pandan ini bukan di dalam musim pilihanraya, sebaliknya berlaku selepas enam bulan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), Mei lalu, 

“Jelas menunjukkan dalam tempoh enam bulan ini, bukan sahaja pemimpin malah ahli-ahli mula menunjukkan rasa tidak puas hati dengan pimpinan parti PKR, contohnya di Sabah, dua orang Adun PKR telah keluar dan menjadi Adun Bebas yang menyokong BN," katanya selepas menerima borang keahlian Mohd Aziz dan 80 bekas ahli PKR Pandan, malam kelmarin. 

Dalam pada itu, Abdul Aziz menjelaskan bahawa tindakan dan sikap pemimpin PKR terutamanya Rafizi yang langsung tidak ‘tunjuk muka’ di Pandan sejak menang PRU lalu punca beliau keluar dan meninggalkan perjuangan sia-sia 16 tahunnya bersama PKR. 

“Tindakan Rafizi yang turut mengaitkan saya dengan wang dan sogokan dari Umno untuk keluar parti juga satu tindakan yang tidak bertanggungjawab dan berniat jahat. 

“Kini, selepas menyerahkan borang Umno, saya rasa bersyukur dan gembira kerana bebas dari rasa bebanan yang dipikul selama ini. Saya berjanji akan memberikan perkhidmatan terbaik untuk Umno, khususnya dalam usaha merampas semula Selangor dari pakatan DAP-PKR-Pas Selangor,” katanya

BK : SEBELUM NI BANYAK YANG BUBAR DAN 

KELUAR  PARTI. PKR TETAP JUGA MENANG!!!!YANG 

PENTING UMNO DAN BN BUAT KERJA DAN JANGAN 

BUAT  GIMIK BANYAK. 

PASCA PRU 14 : RATUSAN RIBU SISWAZAH MENGANGGUR DI MALAYSIAKUALA LUMPUR 11 Nov. - Jumlah penganggur di negara ini sehingga Jun lalu adalah sebanyak 375,401 orang dengan 56 peratus daripadanya merupakan siswazah.

Timbalan Menteri Sumber Manusia, Datuk Ismail Abd. Muttalib berkata, jumlah siswazah yang menganggur adalah sebanyak 210,263 orang manakala golongan bukan siswazah adalah 165,139 orang (44 peratus).
"Pada masa ini, kementerian mengumpulkan data berhubung graduan menganggur melalui portal JobsMalaysia dan portal ini juga berperanan memadankan pencari kerja dengan kekosongan jawatan yang diiklankan," katanya.

Beliau menjawab soalan Datuk Mansor Othman (PKR-Nibong Tebal) berhubung jumlah penganggur di negara ini dalam sidang Dewan Rakyat hari ini.

Menurut Ismail, kementeriannya menerusi Institut Maklumat dan Analisis Pasaran Buruh (Ilmia) sedang membina Sistem Pangkalan Gudang Maklumat Pasaran Buruh (LMIDW) yang dijangka siap Disember ini.
Katanya, sistem berkenaan akan menyimpan maklumat pasaran buruh secara komprehensif selain berciri interaktif.

"Sistem ini dibangunkan secara perkongsian pintar dengan Jabatan Perangkaan, Unit Perancang Ekonomi, Jabatan Perdana Menteri, Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso), Jabatan Tenaga Kerja dan JobsMalaysia.
"Sistem ini akan menyimpan dan mempersembahkan petunjuk-petunjuk utama pasaran buruh termasuk jumlah penyertaan tenaga kerja, pekerjaan mengikut sektor dan jumlah penganggur," katanya.

BK : BACA ARTIKEL DI ATAS . NUAR BRAHIM BAGUIH PUNYA BALUN SISWAZAH MENGANGGUR MASA JADI MENTERI