Friday, January 13, 2012

PASCA E 13 : DNBN-BAHAGIAN 3 - RAJA MELAYU DAN ISLAM DI HAPUSKAN.

pereka raya CD ini mempunyai idea untuk memastikan permainan rasis terus dimainkan agar sokongan kaum cina dan india tidak menyebelahi umno dan BN. mereka yakin untuk menjatuhkan bn, perlu dijatuhkan umno terlebih dahulu. untuk itu, pastikan sentimen perkauman dimainkan sebanyak mungkin tanpa mengambil kira risiko akan datang terhadap permainan ini. mereka berkeyakinan bahawa permainan sentimen adalah keutamaan politik di malaysia hari ini

mereka memainkan sentimen pantun di dalam akhbar melayu dalam era tahun 1948. pantun ini menjurus kepada ketidakyakinan orang melayu dan seolah olah menyindir kaum cina dan india. hebat permainan psikologi yang digunakan

 lalu mereka membangkitkan perbandingan antara perlembagaan rakyat dan perlembagaan persekutuan tanah melayu untuk memberi gambaran bahawa perlembagaan rakyat yang diperjuangankan oleh putera-amcja adalah yang terbaik. sedangkan mereka terlupa perlembagaan rakyat terlupa memperjuangkan islam.
 Gabungan PUTERA-AMCJA merupakan kumpulan rakyat pelbagai kaum yang membentuk kesatuan rakyat untuk menuntut kemerdekaan dengan slogan 'Merdeka dengan Darah' berbanding Umno dengan slogannya 'Hidup Melayu'.Apakah kumpulan ini sedang berusaha ke arah mengajak rakyat malaysia bangkit dan berperang sesama sendiri. lalu mereka seronok melihat MELAYU BERBUNUH SESAMA MELAYU.


PKR/PAS DAN DAP INGIN MENGHIDUPKAN SEMULA PERLEMBAGAAN RAKYAT. BERMAKNA SEKIRANYA MEREKA MEMERINTAH MEREKA AKAN MENGGUBAL DAN MENCIPTA SATU PERLEMBAGAAN BARU DENGAN MENGAMBIL KIRA ROH PERLEMBAGAAN AMCJA PUTERA TAHUN 1947. JIKA INI BERLAKU TIADA LAGI KUASA RAJA RAKA MELAYU DAN STATUS ISLAM MUNGKIN DIRUNGKAI SECARA LIBERAL.


MEREKA MAHUKAN INI KEMBALI.

CD DN BN INI ADALAH SUSULAN DARIPADA SEMINAR DI BAWAH :
MEREKA JUGA TELAH MENGHIDUPKAN KEMBALI SEMANGAT :
AGONG DIHINA SEBEGITU SAHAJA. APA TINDAKAN PENGUATKUASAAN?

MEREKA JUGA TELAH MENGANJURKAN FORUM INI?SEMUANYA ADALAH SATU RENTETAN MENJATUHKAN SISTEM BERAJA DAN NEGARA ISLAM MALAYSIA.
NANTIKAN BAHAGIAN 3 DNBN

PASCA E13 : DEMO AMAN DI HADAPAN MASJID JELUTONG SELEPAS SOLAT JUMAAT. PAS /PKR TADBIR MASJID


BK menerima sms dari seorang yang  sahabat menyatakan petang ini selepas solat jumaat, akan diadakan demo aman bagi membantah tindakan pengurusan qariah membentuk jawatankuasa masjid yang baru bagi tahun 2012. perlantikan ini menyebabkan sebahagian besar anak qariah yang juga jemaah masjid jelutong berasa kurang berpuas hati dengan tindakan ini. menurut sumber, tindakan ini adalah susulan perancangan PR untuk melaksanakan pilihanraya masjid yang telah gagal. memandangkan pengerusi qariah kawasan ini ialah en yusof yang BK telah laporkan semalam berkaitan dengan rumahnya di serbu polis, maka jawatankuasa baru masjid sudah pastilah dipengaruhi oleh politik kerajaan negeri.

sedih BK melihat apabila institusi masjid pun di politikkan sebegitu teruk. sepatutnya pihak pengurusan masjid seharusnya membawa perkara ini ke peringkat perbincangan anak qariah. pun begitu ada di antara anak qariah menyatakan puak umno pun bukan mai sembahyang. depa cakap ajer.....perkara ini dinafikan oleh sebahagian besar ahli umno dengan kenyataan mereka " apa depa ingat kami masuk sembahyang ini kena habaq dekat tok imam kami ni orang umno dah mai sembahyang . jadi makmum tok imam la ni."

BERIKUT DI PAPARKAN SENARAI NAMA PIMPINAN QARIAH SEBELUM INI DAN YANG MELANJUTKAN TEMPOH PERKHIDMATAN  

PENGERUSI : MOHAMED YUSOF B MOHAMED NOOR
UMUR 46 TAHUN
PEKERJAAN MPPP
TARIKH LANTIKAN 1/1/2010
JUGA MERUPANA TIM YANG DIPERTUA PAS KAWASAN JELUTONG
AHLI MPPP

TIMB PENGERUSI : MOHD ALI B MD ISMAIL
UMUR 59 TAHUN
TARIKH LANTIKAN : 1/1/2012

SETIAUSAHA

NAMA :KHAIRIL ANUAR BIN KAMARUDIN
UMUR : 30 TAHUN
TARIKH LANTIKAN : 1/1/2012
KELULUSAN : SPM
LATARBELAKANG :
BERNIAGA
1)AJK MERANGKAP PENGERUSI BIRO KEBAJIKAN, KESELAMATAN & PENGADUAN AWAM KARIAH
2)S/U PKR CABANG JELUTONG
3)TIMB. KETUA AMK JELUTONG
4)PENGERUSI JKKK MEDAN TENGKU KOTA GIAM
5)TIMB. S/U PKR P. PINANG & PENGARAH PILIHANRAYA AMK P. PINANG

BENDAHARI
NAMA : YUSUF B YAKOB
UMUR : 30 TAHUN
TARIKH LANTIKAN : 1/1/2012