Tuesday, November 27, 2012

PASCA E 13 : ANWAR BAGI AMARAN CINA JANGAN AMBIL HAK MELAYU BILA DI HADAPAN MELAYU. DIBELAKANG LAIN PULAK


PASCA E 13 : TIMBALAN PRESIDEN PAS AKUI PAS PARTI PENGHASUT .


PASCA E 13 : WAJIB LAWAN MUSYRIKIN PENANG YANG SOMBONG


PASCA E 13 : ORANG PAS TEGUR PAS PUN KENA PECAT!!! PAS SOMBONG

 
 
lapangkan hati bila di tegur. jangan bongkak sangat

PASCA E 13 : PEMIMPIN TERTINGGI PAS JOIN UMNO DALAM PERHIMPUNAN AGUNG. ANGIN KENCANG DARI BLOGGER PAS

 
Khabar Angin - iya atau tidak bergantung kepada keadaan. Satu maklumat yang baru saya terima perhimpunan agung Umno yang akan bermula esok bakal mencatat sejarah dan berlaku sedikit kejutan. Kejutan bakal berlaku ini disambut dengan penuh kegembiraan oleh Umno. Umno tentu akan gembira dengan perkembangan ini.

Diberitakan beberapa orang politik yang sebelum ini bersama Pas akan mengumumkan penyertaan mereka ke dalam Umno pada perhimpunan tersebut. Antara orang yang bakal menyertai Umno ialah bekas dua pemimpin tertinggi Pas. Sebelum ini mereka berdua menafikan bahawa tidak sesekali akan menyertai Umno tetapi akan kekal berjuang atas Ngo kononnya untuk membela Islam, Melayu dan Raja-raja Melayu.

Mereka yang sebelum ini cuba mempengaruhi para perwakilan muktamar Pas supaya mengkritik kepimpinan Pas kerana kononnya Pas sudah menyeleweng kecewa bila mana tidak ada perwakilan sedia mengikut telunjuk mereka.

Akibat itu mereka dikatakan mengambil keputusan nekad bukan menyokong Umno dari jauh lagi tetapi akan berkhidmat kepada Umno dengan menjadi ahlinya.

Dipercayai kalau berita ini benar tindakan itu untuk memberi pukulan kepada Pas. Kononnya mereka mahu mengajar Pas. Kemasukan bekas pimpinan Pas itu diharap memberi suntikan kepada parti Melayu yang kini nyawanya sudah berada di hujung pedang. Antara yang diberita akan ikut serta pemimpin pemuda peringkat kawasan. Kebanyakan mereka sudah serong dengan Pas dan sering mengkritik Pas atas alasan Pas sudah lari dari perjuangan asal.

Menurut maklumat bekas ahli dan pemimpin itu juga akan akan memberi taklimat khas ala-ala ceramah kepada para perwakilan Umno.

Sama-sama kita tunggu sejauh mana kebenaran maklumat ini ataupun Umno akan membatalkan upacara penyerahan borang oleh ahli atau bekas pemimpin Pas selepas maklumat ini terdedah? Dalam pada itu sekurang-kurangnya lima orang dari kalangan mereka akan dipilih untuk menjadi calon Umno atas kategori sebagai winnabale cadidate. Mereka akan diletak bertanding di Selangor dan juga sebuah negeri di Utara. Belum pasti apakah mereka menggunakan simbol dacing ataupun atas simbol bebas tetapi akan disokong termasuk kewangan oleh Umno.

Mengenai cadangan ini bagaiaman pun ada di kalangan ahli Umno memprotes dan sudah ada yang menasihat Najib Razak agar tidak mudah menerima mereka apa lagi diangkat sebagai calon. Alasan digunakan, pengaruh orang politik bekas pemimpin Pas itu tidak sehebat mana dan ia merupakan guruh dilangit saja? Kita tunggu perkembangan selanjutnya? [wm.kl.2:18 pm 26/11/12]
 
ANTARA YANG KHABARNYA AKAN MASUK UMNO :
NASARUDIN MAT ISA
HASSAN ALI
HASSAN BASRI
HAFIZ NORDIN BEKAS KETUA PEMUDA PAS PULAU PINANG
 
SOALNYA : APAKAH INI SPEKULASI MENANAM KEBENCIAN YANG DIBUAT OLEH SAYUTI ATAS ARAHAN PIMPINAN KANAN PAS ATAU MEMANG BAKAL MENJADI REALITI. BIASANYA, TELAHAN SAYUTI HAMPIR TEPAT. APAPUN BK MENCADANGKAN AGAR TAK PERLULAH MEREKA JOIN UMNO. KEKALKAN DIRI DALAM PAS.SAPA PULAK YANG NAK JAGA PAS NANTI . PAS PUN PERLU TARBIYYAH