Tuesday, January 10, 2012

PASCA E13 : AL QURAN DI HINA SEBEGINI RUPA DI PULAU PINANG


BEGINILAH KEADAAN ISLAM DI PULAU PINANG. BERMULA DENGAN ISU GAMBAR LUCAH DIMASUKKAN KE DALAM SURAH SURAH YASSIN , KEMUDIAN AL QURAN DI KOYAK DAN DI BAKAR.

TERBARU AYAT QURAN DI LETAKKAN DI BELAKANG NOMBOR EKOR. PERKARA INI TIDAK PERNAH BERLAKU SEBELUM DAP , PAS DAN PKR MENGAMBIL ALIIH NEGERI. TAPI APAKAN DAYA, PAS BUKAN SENSITIF SANGAT BAB AYAT QURAN INI. BAGI DEPA HUDUD ADALAH UTAMA DARIPADA HAL AYAT QURAN DI HINA. MUNGKIN BAGAI PAS, AYAT QURAN SAMA DENGAN CERPEN ATAU SAYAK A SAMAD SAID KOT.

JAM 3.00 PETANG HARI INI ( 10/1/12) NGOS PULAU PINANG IAITU GPMS BARAT DAYA AKAN MENGHANTAR MEMORANDUM BERKAITAN HAL INI KEPADA MAJLIS AGAMA ISLAM UNTUK TINDAKAN LANJUT.

BK AKAN PAPARKAN GAMBAR BAGAIMANA SURAH YASSIN DI HINA DI PULAU PINANG. SEMUANYA BERLAKU SELEPAS DAP PERINTAH DAN SELEPAS PAS TIDAK SENSITIF KEPADA AYAT AYAT QURAN. YANG DEPA TAU BALUN ORANG DAN KAFIRKAN ORANG LAIN YANG TAK SEHALUAN DENGAN DEPA.

PASCA E13 : BERSIHKAN GOLONGAN MUNAFIK DI PULAU PINANG

KAFIR BERBAJU PARTI ISLAM. DIA TETAP KAFIR DAN BUKAN ISLAM. JANGAN HANYA KERANA DIA PAKAI BAJU LOGO PAS, MAKA KITA ORANG ISLAM KATA DIA TELAH MULA BERJINAK DENGAN ISLAM. PAS DAN AGAMA ISLAM 2 YANG BERBEZA.

Sebelum BK menghuraikan dengan lebih lanjut, eloklah semua para pembaca menghadami peringatan- peringatan  Allah di bawah berdasarkan maksud-maksud firman Allah :Dan sebahagian daripada manusia ada yang berkata: “Kami telah beriman kepada Allah dan Hari Kemudian”. Padahal mereka bukan orang-orang yang beriman. Mereka hendak memperdayakan Allah dan orang yang beriman, padahal mereka tidak perdayakan melainkan diri mereka sendiri sedangkan mereka tidak sedar. Di hati mereka ada penyakit, lalu Allah tambahkan penyakit kepada mereka dan adalah bagi mereka seksaan yang pedih sebab mereka telah berdusta. Dan apabila dikatakan kepada mereka: “Janganlah kamu membuat kerosakan di bumi”, mereka menjawab: “Kami tidak lain melainkan orang yang membuat kebaikan”. Ketahuilah bahawa mereka itu adalah orang yang membuat kerosakan tetapi mereka tidak sedar. Dan apabila dikatakan kepada mereka, “Berimanlah sebagaimana orang yang telah beriman”. Mereka berkata, “Apakah harus kami beriman seperti orang-orang bodoh itu beriman?” Ketahuilah mereka itulah orang-orang yang bodoh tetapi mereka tidak ketahui. Dan apabila mereka bertemu dengan orang yang beriman mereka berkata, “Kami telah beriman”. Apabila bersendirian dengan syaitan-syaitan mereka, mereka berkata, “Kami beserta kamu. Kami tidak lain melainkan memperolok-olokkan (orang yang beriman)”. ( Ayat 8-14 : Surah al-Baqarah )

Wahai Nabi! Berbaktilah kepada Allah dan jangan engkau taat kepada kafir-kafir dan munafik-munafik, sesungguhnya Allah adalah Mengetahui, Bijaksana. ( Ayat 1 : Surah al-Ahzaab )
Dan jangan engkau tunduk kepada orang-orang kafir dan orang-orang munafik, dan biarkanlah gangguan mereka. Dan berserah dirilah kepada Allah kerana cukuplah Allah sebagai Pengawal. ( Ayat 48 : Surah al-Ahzaab )
Dan apabila dikatakan kepada mereka, “Marilah kepada apa yang diturunkan oleh Allah kepada Rasul-Nya”, kamu melihat orang munafik berpaling daripadamu sungguh-sungguh. (ayat 61 : Surah an-Nisaa’ )

Puak munafik pandai berdolak-dalih. Mereka berani menggunakan nama Allah bagi menutup kesesatan dan kekufuran mereka. Tuhan memerintahkan Nabi s.a.w agar berjihad memerangi orang munafik kerana mereka adalah orang yang kufur.
Wahai Nabi! Berjihadlah terhadap kaum kafir dan munafik dan berlaku keraslah terhadap mereka. Tempat kembali mereka adalah jahanam dan itulah yang seburuk-buruk kesudahan. Mereka akan bersumpah dengan Nama Allah bahawa mereka tidak pernah berkata, padahal mereka pernah mengatakan kalimat kufur dan mereka telah kafir sesudah Islam dan mereka sangat mengingini apa yang tidak dapat mereka capai. Dan tidaklah kebencian mereka itu melainkan kerana Allah dan Rasul-Nya telah memperkayakan orang yang beriman dengan kurnia-Nya. Tetapi jika mereka bertaubat adalah baik  bagi mereka dan jika mereka berpaling, Allah akan azabkan mereka dengan satu azab yang pedih di dunia dan di akhirat; dan tidak ada bagi mereka pembantu di bumi dan tidak ada penolong. ( Ayat 73 – 74 : Surah at-Taubah )
 

Al-Quran memberi peringatan tentang ancaman puak munafik terhadap keselamatan dan kepercayaan orang yang beriman. Tuhan menamakan satu surah al-Quran dengan nama surah al-Munafiqun, bagi menyedarkan kaum Muslimin betapa bahayanya kehadiran puak munafik di dalam masyarakat kaum Muslimin. Tuhan menggesa Nabi Muhammad s.a.w dan kaum Muslimin semua zaman agar berwaspada terhadap tipu daya dan fitnah yang datang daripada puak munafik.
Apabila orang munafik datang kepada kamu mereka akan berkata, “Kami mengakui bahawasanya kamu Rasul Allah,” padahal Allah mengetahui bahawasanya engkau pesuruh-Nya dan Allah menyaksikan bahawasanya kaum munafik itu adalah orang yang berdusta. Mereka jadikan sumpah-sumpah mereka sebagai perlindungan, lalu mereka halangi manusia dari jalan Allah. Sesungguhnya jelek apa yang telah mereka kerjakan. Yang demikian (adalah) lantaran beriman kemudian mereka kufur, lalu dimetrai atas hati mereka; oleh itu mereka tidak dapat memahami. ( Ayat 1 – 3 : Surah al-Munafiquun )

SEKARANG MARI KITA MENILAI PRESTASI GERAKAN MUNAFIK DI PULAU PINANG BERASASKAN PERKATAAN ' JIKA' DAN "TETAPI"

1. JIKA DI ZAMAN UMNO BUAT PESTA PULAU PINANG DAN KONSERT SERTA SAMBUTAN TAHUN BARU DENGAN HIBURAN DAN BUNGA API, MAKA PAS, DAP DAN PKR AKAN KATA MEMBAZIR DAN MENGANJURKAN MAKSIAT
TETAPI DAH 4 TAHUN DAP PERINTAH , ACARA YANG SAMA JUGA DIADAKAN, PAS DIAM MEMBUTA TULI

2. JIKA DI ZAMAN UMNO DIKENAKAN CAJ PARKING KERETA, DAP , PAS DAN PKR KATA INILAH MEROMPAK WANG RAKYAT DAN ZALAIM.
TETAPI 4 TAHUN MEREKA PERINTAH MASA PARKING DITAMBAH HINGGA JAM 12.OO TGH MALAM DAN JUMLAH PETAK JUGA DI TAMBAH , PAS DIAM MEMBUTA TULI

3. JIKA ZAMAN UMNO PUSAT HIBURAN DIBENARKAN, PAS AKAN KATA INILAH GOLONGAN TOHGUT DAN MENYEBABKAN DUNIA HARU BIRU KERANA MAKSIAT.
TETAPI DAP TAMBAHKAN LAGI KEBENARAN MEMBUKA PUSAT HIBURAN MALAH PERTAMBAHAN RUMAH URUT ATAS NAMA REFLEKSIOLOGI, PAS DIAM MEMBUTA TULI

4. JIKA ZAMAN UMNO JUMLAH TERNAKAN BABI BERTAMBAH, PAS KATA INILAH UMNO MEMBELA BINATANG YANG HARAM
TETAPI DI ZAMAN DAP PERINTAH JUMLAH BABI LAGI BERTAMBAH, PAS DIAM MEMBUTA TULI

5. JIKA ZAMAN UMNO RAMAI ANAK MELAYU BERPELESERAN DI PADANG KOTA, PAS KATA UMNO TAK AMBIL TINDAKAN.
TETAPI 4 TAHUN DAP PERINTAH ANAK MELAYU LEBIH TERUK DARIPADA ITU BERADA DI PADANG KOTA DAN TEMPAT TEMPAT LAIN, PAS DIAM MEMBUTA TULI

6. JIKA ZAMAN UMNO, BERLAKU PENJUALAN TANAH , PAS AKAN KATA INILAH UMNO JUAL TANAH.
TETAPI DALAM 4 TAHUN DAP PERINTAH , PENJUALAN TANAH KEPADA PEMAJU DAN ORANG BUKAN ISLAM, PAS DIAM MEMBUTA TULI

7. JIKA ZAMAN UMNO, PERUMAHAN MEWAH DI BINA DI BALIK PULAU DAN SEKITAR PULAU PINANG, PAS KATA UMNO ZALIM DAN MENYEBABKAN PENGHIJRAHAN ORANG MELAYU KE KULIM
TETAPI ZAMAN DAP RUMAH PALING MURAH IALAH PADA KADAR 70 000 DAN DI BALIK PULAU DI BINA RUMAH KOS SEDERHANA DAN MEWAH ANTARA RM 280 OOO HINGGA RM 850 000.

8. JIKA DI ZAMAN UMNO, OPERA CINA DIBENARKAN, PAS KATA APALAH BISING SANGAT, INILAH UMNO TAK TAHU JAGA HATI ORANG ISLAM. INGAT INI HONG KONG KAH.
TETAPI BILA DAP PERINTAH, OPERA TETAP BERJALAN, PAS DIAM MEMBUTA TULI

9. JIKA ZAMAN UMNO, LAMBAT BANTUAN DIBERIKAN, PAS AKAN KATA INILAH UMNO LEMBAB DAN MAKAN DUIT RAKYAT
TETAPI BILA DAP LEMBAP BAGI BANTUAN KEPADA RAKYAT DI SEKITAR LADANG, PAS DIAM MEMBUTA TULIS

10. JIKA ADA PEMIMPIN PAS BERJUANG MELAWAN UMNO, PAS KATA INILAH YANG TERBAIK DAN PEMIMPIN YANG KITA MAHUKAN.
TETAPI PEMIMPIN YANG SAMA DI PECAT ATAU DI BUANG DARI PAS, PAS DAH PUSING CAKAP BAHAWA INILAH PEMIMPIN TAK BERGUNA DAN TAK GUNA SESEN PUN

11. JIKA ZAMAN UMNO JALAN DI PULAU PINANG SESAK TERUK, PAS AKAN KATA LEMBAB NYA KERAJAAN. PENAT BAYAR CUKAI.
TETAPI SAMPAI LA NI JALAN DI PENANG JAM , PAS DIAM MEMBUTA TULI

12. JIKA ZAMAN UMNO KES JENAYAH BERLAKU, PAS KATA INILAH BUKTI UMNO TAK JAGA KESELAMATAN
TETAPI BILA JENAYAH BERLAKU DI TEMPAT MEREKA DI ZAMAN DAP, MEREKA DIAM MEMBUTA TULI

13. JIKA ZAMAN UMNO AUTO CITY MEREKA KATA TEMPAT UMNO ANJURKAN MAKSIAT,
TETAPI SAMPAI LA NI AUTO CITY BEROPERASI, DAN PAS DIAM MEMBUTA TULI

14. JIKA ZAMAN UMNO, PAS KATA UMNO PILIH BULU BAGI BANTUAN.
TETAPI ZAMAN DAP JKKN JUGA PILIH BULU BAGI BANTUAN. BANYAK SYARATNYA. PAS DIAM MEMBUTA TULI

15. JIKA ZAMAN UMNO, PAS KATA BERKAWAN DENGAN KAFIR, HUKUMNYA PUN SAMA MACAM NAK JADI KAFIR
TETAPI BILA PAS BERKAWAN DENGAN DAP LAKNATULLAH, PAS DIAM MEMBUTA TULI. MACAM MACAM ALASAN DIBERIKAN UNTUK MENGHALALKAN CARA

16. JIKA HARGA SEWA DAN HARGA AIR NAIK ZAMAN BN, PAS KATA INILAH UMNO TIDAK MEMBELA RAKYAT
TETAPI BILA SURCAJ DIKENAKAN PAS DIAM MEMBUTA TULI

17. JIKA DI ZAMAN BN MPSP DAN MPP LEMBAB BUAT KERJA, PAS AKAN KATA INILAH AGENSI KERAJAAN BN, LEMBAB TETAPI NAK CUKAI.
TETAPI MPSP DAN MPP YANG SAMA JUGA LEMBAB KUTIP SAMPAH DAN POTONG RUMPUT, KOREK LONGKANG ZAMAN DAP, PAS DIAM MEMBUTA TULI

18. JIKA ZAMAN BN DULU SUSAH NAK DAPAT GERAN TANAH DAN CUKAI TANAH YANG MEREKA ANGGAP TINGGI
TETAPI PERKARA YANG SAMA BERLAKU DI ZAMAN DAP, PAS DIAM MEMBUTA TULI

19. JIKA ZAMAN BN DULU ADA PANGGUNG WAYANG, PAS KATA INILAH MAKSIAT
TETAPI 4 TAHUN DAP PERINTAH, PANGGUNG WAYANG TETAP ADA MALAH BERTAMBAH, PAS DIAM MEMBUTA TULI

20. JIKA ZAMAN BN NAK BUAT PROGRAM MENGINDAHKAN ALAM SEKITAR SEPERTI TANAM POKOK MENGHIJAUKAN PERSEKITARAN DAN KEMPEN KURANG GUNA PLASTIK, CONFIRM PAS KATA INI MEROMPAK WANG RAKYAT
TETAPI DAP BUAT PAS DIAM MEMBUTA TULI

21. JIKA ZAMAN BN EXCO NAIK KERETA MERCEDES ATAU PERDANA ATAU MEWAH SIKIT, PAS KATA ITU SEMUA WANG RAKYAT
TETAPI LIM GUAN ENG NAIK ALPHARD DAN ADA YANG GUNA KERETA MEWAH , PAS DIAM MEMBUTA TULI

22. JIKA ZAMAN BN ADA USAHA MENAIKTARAF RUMAH KM, PAS PASTI KATA GUNA WANG RAKYAT
TETAPI BILA LGE BAIKI RUMAH KM, PAS DIAM MEMBUTA TULI

BANYAKKNYA..........INILAH CIRI CIRI MUNAFIK YANG ALLAH TERANGKAN DALAM POTONGAN AYAT DI ATAS. TAPI BILA ORANG PAS , PKR BACA MEREKA AKAN KATA, INI BUKAN KAMI DAN BK JUGALAH YANG BODOH. BODOH KA, PANDAI KA...YANG PENTING ALLAH MAHA BERKUASA.