Thursday, July 26, 2012

PASCA E 13 : HOT !!! WARKAH TERBUKA KEPADA UST BAKAR BAIKALANI , USTAZ PAS


BK siarkan Kiriman Anak watan :

terlebih dahulu aku nak ucap terima kasih kepada Badarkhubro sekiranya menerbitkan catitan ringkas aku tentang ustaz bakar baikalani . aku bukan apa, semakin lama aku tengok ust baikalani ni semakin lantang memfitnah orang lain dan fitnah itu di bawa sebagai contoh dalam setiap kuliah dan tazkirah ramadhannya. sebelum pakatan rakyat memerintah ust bakar baikalani adalah antara ustaz yang menjadi pencacai kepada UMNO.

semua orang kenal bakar baikalani sewaktu berkhidmat di pejabat agama barat daya.ngaji quran pun sodap. ust dah lupa bukankah ustaz pencacai umno? duk hirup duit dan ayaq umno. dok angkat umno? sebab apa? sebab ketika itu ust mencari sumber pendapatan tambahan dari ceramah tambahan.

namun, selepas pakatan ambil alih pulau pinang dan kedah , ust bakar terus menerus menyerang umno dan memfitnah sampai ke akar . ustz minat nak bertanding di sik. pi lah balik kedah bertanding. jangan dok menyemak di pulau pinang . tabuq semua fitnah yang bukan bukan. apatah lagi dalam ramadhan. lidah ustaz cayaq buat cerita bohong pada jemaah.

aku tau ust ni adalah pengerusi qariah masjid abu bakar taman guar perahu. masjid tempat cikgu abdullah khairi baca khutbah yang minta kerajaan di jatuhkan .ust jaja kisah abdullah khairi berpindah ke pulau ketam disebabkan umno.  kisah cikgu abdullah khairi berpindah ke pulau ketam tiada kaitan langsung dengan khutbah tersebut. abdullah khairi telah menyatakan satu jawapan dalam bela diri bersama panel di jabatan pelajaran pulau pinang. tapi, ust bagitau pada jemaah cikgu abdullah khairi di tukar kerana bacaan khutbahnya di taman guar perahu. ust jangan lupa masa bagi tazkirah zohor di masjid jawi pada 25 julai 2012. ust juga bagi tazkirah ramadhan di masjid kg kepala gajah, sg bakap pada 23 julai 2012 .ust mulakan tazkirah dengan bahaya fitnah. akhirnya ust mengolah cerita cikgu abdullah khairi dianiayai oleh umno?

ust bakar kena faham hal ehwal tindakan tatatertib. ini soal abdullah khairi dah mengaku masa bela diri . hawat ust kaitkan dengan umno. peliknya , ust terlupa cerita kekejaman nuar brahim masa jadi menteri pendidikan yang tukarkan guru 24 jam? ust tak adil dan ust ni macam nak jadi ahli neraka pulak.

perkara kedua, ust bagi kenyataan dalam harakah bahawa 3 pemfitnah umno dalam hal abdullah khairi dah berjumpa ust dan meminta maaf. pembohong!!!! . sumber memaklumkan kepada aku yang jumpa ust bakar ni hanyalah encik bakar seorang. bukannya en omar dan sobri safar yang hantar surat pada JAIPP. ust boleh bagitau siapa 3 orang pemfitnah tu? ust gagal nyatakan dalam harakah? harakah bersekongkol dalam fitnah dengan ustaz.

ustaz kata umno teruk . ustaz lagi buruk dari umno. silap silap ustaz boleh jadi penghulu neraka kot. ust minta en bakar tu jumpa kawan en bakar yang keluar tv3 tu tarik balik surat yang dihantar ke JAIPP. aiyya ini budaya tidak baik ustaz. lebih teruk lagi, cerobong masjid ustaz halakan pada rumah en bakar. lakukan perbuatan spt mengungut. mentang mentanglah tiada orang umno  support dia, ust balun dia baguih punya.

satu lagi ust, bukankah kontrak ust telah ditamatkan dengan JAIPP. ust dari segi kerja agak kurang kemas. kata lainnya kurang berdisiplin sikit. tapi ustaz dok ajar orang agama suruh berdisiplin. ustaz tak hantar borang sambung kontrak. ustaz bantai umno kata penyebab ust tak sambung kerja di JAIPP. ustaz JAIPP dan MAIPP tu milik siapa? masa ust berjawatan dulu ust berdisiplin tak dalam kerja? masuk pejabat pukul berapa? keluar pejabat pukul berapa? nabi SAW ajar makan duit haram ke ust? keje tak diikuti dengan baik?

wahai ust bakar, aku kenai hang dan tak perlulah nak buat cerita yang kurang baik. sebagai kenalan dari barat daya sampailah ke seberang perai tengah aku tak mau hang terjebak dalam kancah menyusun fitnah. hang nak bantai umno hang bantailah atas pentas pas dan pentas pakatan bukan dalam masjid. tak baik. tak kan itu pun aku nak ajaq . hang orang pas, naik pentas dan bantai umno cukup cukup. dulu hang jilat pungkuk umno, la ni hang nak berakkan umno? takpe ini masa hang. Allah itu berkuasa ust bakaq. tak perlu manusia membalasnya. KUASA RABBUL JALIL PENENTUNYA.

SISIPAN BK :pesanan utk seluruh umat islam dan bukan untuk ust bakaq baikalani jer
 
Perbuatan fitnah lebih berbahaya daripada pembunuhan kerana boleh menyebabkan masyarakat hilang rasa kasih sayang dan mencetuskan permusuhan.
Firman Allah SWT :"Dan fitnah itu lebih besar (dosanya) daripada membunuh."
(Al-Baqarah : 217)
Rasulullah SAW bersabda :
"Tidak akan masuk syurga yang membawa fitnah."
(HR.Bukhari dan Muslim dari Huzaifah)
Oleh kerana itu, bahaya fitnah boleh mengancam kesejahteraan. Maka umat Islam hendaklah sentiasa berhati-hati dan jangan mudah terpedaya dengan fitnah yang dibawa atau diterima.