Thursday, October 3, 2013

PASCA PRU 14 : MPSP MEMBAZIR WANG RAKYAT. YANG INI PUAK PR TAK NAMPAK PULAK.AMALAN CAT YANG SELAMA INI DILAUNGKAN OLEH KERAJAAN DAP , RUPANYA SEAKAN AKAN BERPERANGAI SEPERTI DOG. BAYANGKAN PENGURUSAN MPSP YANG DIBANGGA BANGGA OLEH LGE RUPANYA KOSONG DALAM URUSAN KERJA DAN TINDAKAN. 

LGE SEPATUTNYA MALU APABILA SEBENARNYA BELIAU HANYA PANDAI MEMBOHONGI RAKYAT DARIPADA BERCAKAP PERKARA YANG SEBENAR. TIDAKKAH MEMBAZIR KOS SELENGGARA KENDERAAN MELEBIHI KOS PEMBELIAN ASAL KENDERAAN. LGE INGAT INI WANG BAPAK DIA LIM KIT SIANG PUNYA KER ?????

PASCA PRU 14 : ISU RUMAH KOS RENDAH, KERAJAAN DAP TERPALIT TAHI PEMBOHONGAN


LIM GUAN ENG MENYATAKAN BERKALI KALI BAHAWA KERAJAAN DAP AKAN MEMBINA BANYAK RUMAH KOS REDNAH. PORAHHHH. BARU 725 BUAH JE YANG ADA . INI PUN TERMASUK YANG KERAJAAN BN BINA. MANA RUMAH YANG KAU JANJI NAK BINA 11 000 UNIT. MARI KITA BACA KENYATAAN LIM GUAN ENG YANG AMAT MEMALUKAN DAN MENIPU RAKYAT :

GEORGE TOWN, 8 FEB: Kerajaan Pakatan Rakyat Pulau Pinang akan melaksanakan usaha paling besar berbanding negeri lain dengan membina sebanyak 19,172 unit rumah mampu milik di seluruh negeri.
Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berkata, pelancaran hari ini hanya projek permulaan bernilai RM500 juta Rumah Mampu Milik yang dilaksanakan kerajaan negeri melalui Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) untuk membina 19,172 unit di seluruh negeri, termasuk di bahagian pulau.
“RM500 juta ini dapat disediakan berikutan penjualan tanah kerajaan negeri melalui tender terbuka. Kerajaan negeri mahu melaksanakan lebih banyak lagi iaitu membina 19,172 unit rumah mampu milik di Pulau Pinang iaitu lebih besar berbanding negeri lain.
“Kerajaan negeri menegaskan bahawa 1,840 unit pertama yang akan dibina oleh pemaju swasta dan PDC itu tidak termasuk jumlah 19,172 unit rumah mampu milik yang akan dibina di seluruh negeri,” katanya ketika berucap di majlis Pelancaran Pendaftaran Perumahan Mampu Milik di Komtar, di sini, semalam.


KERAJAAN DAP PULAU PINANG GAGAL MEMBINA RUMAH KOS RENDAH. INILAH ISU BERULANG YANG MEMBUKTIKAN DAP GAGAL DAN LGE MEMBOHONG RAKYAT. 

PASCA PRU 14 : BERSYUKURLAH WAHAI RAKYAT .Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan menyatakan rasa kesal kerana rakyat menurutnya tidak mengucapkan terima kasih kepada kerajaan atas subsidi yang disalurkan. 

Namun, golongan tersebut akan menimbulkan bantahan apabila subsidi tersebut dikurangkan, katanya ketika menjawab soalan dari Datuk Abdul Aziz Sheikh Fadzir (BN-Kulim Bandar Baru) berhubung tabiat perbelanjaan kerajaan. 

Ahmad menegaskan bahawa negara tidak mengalami krisis ekonomi dan dan nisbah 51 peratus hutang Malaysia berbanding keluaran negara kasar adalah lebih baik berbanding negara maju seperti Amerika Syarikat, Itali, Portugal dan Singapura. 

"Malah, kira-kira 96 peratus dari hutang kita adalah hutang dalaman,” kata Ahmad


BK : RAKYAT MALAYSIA PERLU SAMA SAMA MENGHAYATI KONSEP SYUKUR DALAM ISLAM. BERSYUKURLAH KERANA DALAM TEMPOH 57 TAHUN UMAT ISLAM MAMPU MENTADBIR NEGARANYA SENDIRI WALAUPUN KAFIR DAP MERANCANG UNTUK MERAMPAS NEGARA INI DENGAN MEMPERALAT GOLONGAN MUNAFIK DALAM ISLAM