Thursday, March 29, 2012

PASCA E 13 : GURU BESAR SK ASSUMPTION BUTTERWORTH BERTINDAK KEJAM TERHADAP MURID MELAYU


BERITA INI BK TERIMA LEWAT JAM 10.00 MALAM BERTARIKH 28/3/2012. DIKHABARKAN TINDAKAN SEORANG GURU BESAR SK ASSUMPTION YANG BERBANGSA SIKH MEROTAN SEORANG MURID MELAYU SEBANYAK 30 KALI SEBATAN AMAT MENYAYAT HATI.

SATU LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT OLEH KELUARGA MANGSA. APA YANG MENYEDIHKAN TINDAKAN TIDAK BERPERIKEMANUSIAAN INI BERLAKU DI NEGERI CAUVANIS DAP. SELEPAS DAP MEMERINTAH, PIMPINAN MEREKA LEBIH MENGGUNAKAN CARA PEMERINTAHAN BERSIFAT RASIS.GURU BESAR INI JUGA DILAPORKAN PERNAH MENGHENTIKAN PROGRAM BACAAN YASSIN DI SEKOLAH SEHINGGA CAMPUR TANGAN PIHAK PPD.

GURU BESAR INI BARU DITUKARKAN DARI SKST MARK BUTTERWORTH KE SK ASSUMPTION PADA SEPTEMBER 2011 YANG LALU.KELUARGA MANGSA AKAN MENGAMBIL TINDAKAN UNDANG-UNDANG TERHADAP GURU BESAR BERKENAAN.

ULASAN BK :

KALAULAH KES INI MELIBATKAN GURU MELAYU DAH TENTU MALAYSIA KINI DAN SEKUTUNYA AKAN MEMBESARKAN ISU INI. KALAULAH GURU BESAR MELAYU YANG BERTINDAK, SATU MALAYA BISING. SEKARANG KITA TENGOK BERANI ATAU TIDAK PENGARAH PELAJARAN PENANG DAN KPM AMBIL TINDAKAN.

PASCA E 13 : CERAMAH ANWAR DI SG ACEH GAGAL!!!!!!!YANG HADIR DALAM LINGKUNGAN 700 ORANG DAN KEBANYAKKANNYA IALAH ORANG PARIT BUNTAR
KAWASAN HALAMAN DEWAN JKKK INI TIDAKLAH SELUAS MANA PUN YANG DAPAT MEMENUHKAN MANUSIA DENGAN JUMLAH 10 RIBU ORANG SEPERTI YANG CHE GU BARD MAKLUM DALAM TWITTER.
TOP GUN YANG MAI , HANYA 700 ORANG SAHAJA YANG DATANG TENGOK. MALUNYA....MANA NAK LETAK KEMALUAN ANUWAR INI
ANUWAR LA NI BERCAKAP PUN DAH BERJALAN KE KANAN DAN KE KIRI
SEMUA PEMIDATO NAK CAKAP NAK PERBURUK ORANG
ISU NAK TURUNKAN MINYAK KUAR LAGI
ISU SAMBUTAN HARI LAHIR DATO NAJIB KUAR LAGI
ISU KOS PERKAHWINAN ANAK DATO NAJIB PUN KUAR.

BK NAK BAGITAU LANTAK LA NAJIB NAK BELANJA BANYAK MANA PUN. BUKAN DIA KUAR DUIT JPM ATAU DUIT MAK BAKAP PR. MASA KETUA SERIKANDI BERTUNANG ITU HARI PUN MEMBAZIR GAK. APASAL TAK BERTUNANG BAGI QURAN JE DAH CUKUP. NI PI BUAT HANTARAN WAT PE. DAH TENTU JAWAPAN SERIKANDI NANTI PEDULI APA HANG, DUIT MAK BAPAK AKU. SAMA JUGALAH KES DS NAJIB. PEDULI APA HANG , DAH DUIT MAK BAPAK DIA.

PASCA E 13 : KERAJAAN DAP SELESAIKAN KES DOREMI DENGAN SOGOKAN WANGJohar Bin Ismail, pemilik gerai Do Re Mi menerima cek sumbangan sebanyak RM20,000 dari Timbalan Ketua Menteri I, Datuk Mansor Othman. Dia juga meminta maaf kepada YAB Ketua Menteri dan Kerajaan Negeri Pulau Pinang di atas publisiti negatif dan kejadian-kejadian yang tidak diingini yang telah berlaku.