Thursday, April 26, 2012

PASCA E 13 : TERKINI DARI DATARAN MERDEKA BUAT SEKELUMIT MAHASEWEL

Taklimat  keselamatan dan undang-undang dari Latheefa Koya dan peguam-peguam LFL. Perhhh hebat depa dapat peguam free..apa free...free kejadah apa. di dunia semua bayar. kan baik semua peguam ini bantu kes kes tertunggak bantuan guaman....
 
3 malaun badigol ......
Mahasiswa Universiti Malaya termasuklah Safwan Anang (Pengerusi SMM, Presiden PMIUM), Syahid Zaini (Bekas YDP MPMUM, Pengerusi Malaysia Bangkit) serta Haziq Abd Aziz (Setiausaha SMM, Presiden KAMI)

PERTUDUHAN :

Mereka dituduh di bawah seksyen 16C Auku, Kaedah tatertib universiti 3 (a)(i) iaitu memalukan nama universiti dan 3 (a)(ii) memudaratkan nama universiti.

 Kedua-dua pertuduhan ini dibuat di atas isu meletakkan kalungan bunga dan batu nisan kepada dua pemimpin pada Himpunan Mansuh PTPTN pada 14 April lepas.

MEREKA  akan dihadapkan ke prosiding Auku pada 3 Mei 2012 di Kompleks Perdana Siswa Universiti Malaya.
BK : KALU ANAK JANTAN TANGGUNG LA.TAK PAYAH NAK PROMOSI DAN NAK JADI POPULIS.

PASCA E 13 : SEDAP PUAK PAKATAN BALUN DATIN ROSMAH

DEPA KATA ISTERI PM TIDAK BERAKHLAK .OK TAKPA....
INI PULAK SUAMI SIAPA?OK KE KELAKU DIA INI?
INI SIAPA? INI SUAMI SOLEHKAN?
INI KER YANG NALA KATA AISKRIM RM 200 JUTA TU.....ISHHHHH
INI LELAKI SOLEH MANA?
EHH SUAMI SIAPA INI?
SUAMI SIAPA YANG PENAKUT INI ?
KEPADA PUAK DAN BLOGGER PAKATAN JAWAB YANG INI DULU OK. BAGI HUJAH DAN DALIL KENAPA ANWAR LAYAK KE SYURGA.


PASCA E 13 : SAH ! PR SEDANG MENYALAK ...KASIHAN SPR

HA HA HA. MEREKA CUKUP SUKA DENGAN PENDEDAHAN INI. TAK PAYAH LA BUAT MCM NI. AMBIL NO IC INDIVIDU INI DAN MASUK DALAM UMNO ONLINE. LEPAS TU BOLEH TAHU LA DIA AHLI UMNO ATAU TAK. NAK GEMPAQ KER.

DEPA DOK KIRA PENGERUSI SPR. DEPA LUPA PEKERJA DALAM SPR YANG MENJADI DALANG KEPADA PKR DAN PAS SERTA DAP. NAK BK BUKA SATU PERSATU. BEKAS PEKERJA SPR YANG DUDUK DI KG PELET ........LA NI DAH PENCEN. RUMAH BESAR. PERANCANG UTAMA MASA DOK DALAM SPR. TAPI UMNO DIAM JER.....TAK KALUT EHHH MACAM PKR.

OOOOO KERJA PKR LA NI DEDAH SAHAJALAH. HANGPA PERCAYA KA?????TANG NUAR BALUN CHINA DOLL TAK MAU PERCAYA. TAPI PENGGAL JAWATAN DI PEGANG IALAH HINGGA 2011. SATU LAGI BETUL KE AKTIF LAGI. BANYAK BEKAS AHLI UMNO YANG DAH DI BUANG DALAM SENARAI AHLI MASIH ADA LAGI DALAM SENARAI NAMA AHLI.

PASCA E 13 : NIZAR YANG SUDAH GILA DAN KETANDUSAN ISU


Tuduhan Nizar tidak berasas, berbaur hasutan - ATM

KUALA LUMPUR 26 April - Angkatan Tentera Malaysia (ATM) hari ini menyifatkan tuduhan tidak berasas anggota pembangkang, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin mengaitkan ATM dan Perdana Menteri dalam soal pilihan raya umum pada satu ceramahnya di Perak baru-baru ini berbaur hasutan.

Panglima ATM Jeneral Tan Sri Zulkefli Mohd Zin dalam satu sidang media di sini hari ini berkata, seluruh warga ATM kecewa dengan tuduhan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pasir Panjang itu kerana ia bermotif untuk menjejaskan kredibiliti dan imej Perdana Menteri serta ATM.

Mohammad Nizar yang juga Timbalan Pesuruhjaya Pas Perak dalam ceramahnya pada malam Isnin lepas dilaporkan mendakwa perdana menteri mengadakan pertemuan dengan semua panglima angkatan tentera dan meminta mereka melakukan sesuatu jika Barisan Nasional (BN) tumbang pada pilihan raya umum ke-13 akan datang.

Zulkefli berkata kenyataan berbaur politik dan hasutan sedemikian boleh menimbulkan kekeliruan di kalangan rakyat serta menjejaskan keselamatan negara.

"Dewasa ini wujud banyak pihak yang tidak bertanggungjawab dan berkepentingan yang sentiasa berusaha untuk meracuni pemikiran rakyat bertujuan bagi menghakis keyakinan masyarakat terhadap ATM dan kerajaan memerintah pimpinan BN serta tidak terkecuali individu tertentu dalam usaha melindungi politik mereka," katanya.

Turut hadir pada sidang media itu ialah Panglima Tentera Darat Jeneral Datuk Zulkifli Zainal Abidin, Panglima Tentera Udara Jeneral Tan Sri Rodzali Daud dan Timbalan Panglima Tentera Laut Laksamana Madya Datuk Mohammed Noordin Ali.

Zulkefli berkata ekoran tuduhan tersebut, ATM akan membuat laporan polis agar siasatan dapat dilaksanakan bagi membolehkan tindakan undang-undang diambil terhadap pihak yang bertanggungjawab menyebarkan tuduhan tersebut.

"Justeru, semua pihak diseru jangan sesekali terpengaruh dengan tohmahan pihak berkaitan kerana ATM sentiasa mendukung perlembagaan dan bersikap profesional," katanya. - BERNAMA

BK : JANGAN DOK LAYAN ORANG GILA. LEBIH BAIK HANTAR DIA CEPAT CEPAT KE HOSPITAL. MEROYAN MB TAK HABIS LAGI TU.