Monday, December 31, 2012

PASCA E 13 : DR ASRI ZAINAL ABIDIN CALON PKR DUN PENANTI MULA MENYERANG ROSMAH

CABARAN ASRI KEPADA UST FATHUL BAHRIPELANCARAN BUKU BIOGRAFI ROSMAH MANSOR YANG MENYEBABAKN PAKATAN CUAK SEBAB WAN AZIZAH TAK TAHU MENULIS BUKU.

ringkasnya buku biografi Rosmah Mansor menjelaskan isu-isu berkenaan perjuangan dan halangan serta cabaran semasa yang diharungi oleh beliau bersama suaminya najib razak. itu pun asri dah mengelupor. pi jawab isu qazaf dulu kemudia isi borang calon dun penanti. nama hang dah naik dah macam BK sebut sebelum ini..

PASCA E 13 : 1 ( PROF NOOR DERIS) LWN 2 ( NIK AZIZ DAN HJ HADI )


KOTA BHARU - Biro Agama dan Ulama Majlis Veteran Kelantan bersedia berdebat dengan mana-mana ulama Pas sebagaimana ajakan Dewan Ulama parti itu berkaitan amanat Haji Hadi yang didakwa ditimbulkan semula oleh Umno.

Pengerusinya, Profesor Madya Mohd Noor Deris berkata, pelawaan tersebut sudah lama dinanti-nantikan sejak isu ini dihangatkan kembali dan mendapat perhatian pelbagai sudut ahli politik mahupun agama.

Menurutnya, beliau juga bersetuju berdebat dengan sesiapa sahaja termasuk Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mahupun Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sendiri untuk menjelaskan kepada umum mengenai perkara itu.
“Sudah lama saya tunggu. Saya sanggup berdebat di mana sahaja dan bila-bila masa dimahukan untuk rungkaikan kekeliruan,” katanya kepada Sinar Harian semalam mengulas kenyataan Timbalan Ketua Ulama Pas, Hassan Mahmood yang sudi berdebat dengan ulama Umno berkaitan isu Amanat.

Mohd Noor juga menyuarakan pendapat yang sama dengan Pas iaitu sesi perdebatan kedua-dua parti itu perlu disiarkan secara langsung untuk memperjelaskan kekeliruan dalam amanat tersebut seperti didakwa.

“Biar saya yang berdepan dengan dia (Hadi dan Nik Aziz), biarlah semua tahu Pas sudah menyeleweng dari landasan sebenar sebagaimana dipertikaikan selama ini. Dunia boleh menilainya,” katanya.

Mohd Noor yang juga bekas Ahli Jawatankuasa Dewan Ulama Pas Pusat menegaskan sekiranya amanat Haji Hadi itu dikeluarkan semula sewajarnya Majlis Fatwa Negeri dan Kebangsaan menilai perkara berkenaan malah tidak boleh berdiam diri.

Mohd Noor berkata, Pas sudah tersepit dalam isu amanat ini dan ia sebenarnya merugikan sokongan terhadap parti itu apabila wujudnya kes-kes tertentu didakwa menimbulkan kekeliruan membawa kerosakan akidah.

NIK AZIZ MASA NOR DERIS JUMPA DIA DALAM RUMAH PUN CAKAP GAGAP GAGAP


NIK AZIZ ILMU TAK SEBERAPA MANA BERANI NAK BERHUJAH DENGAN TOKOH ILMUAN