Monday, September 5, 2011

HARI INI DALAM SEJARAH : MASIHKAH ANAK MALAYSIA INGAT BOT INI?GAMBAR 1

GAMBAR 2

GAMBAR 3

BOT DI ATAS DIGUNAKAN OLEH PEJUANG BALAI POLIS BUKIT KEPONG DI DALAM MENGAWAL NASIB RAKYAT DI SEKITAR BUKIT KEPONG . MUNGKIN BAGI YANG TERLUPA BOLEH MENONTON SEMULA FILEM BUKIT KEPONG. MALANGNYA, RAMAI YANG LUPAKAN SEJARAH TERUTAMA MAT SABU DAN SEKUTUNYA DAP DAN PKR

HARI INI DALAM SEJARAH : DOKUMEN LAPORAN BUKIT KEPONG. MOHON SEBARKANMUKASURAT  HADAPAN


MUKA SURAT 1

MUKASURAT 2

MUKASURAT 3

MUKASURAT 4

MUKASURAT 5

MUKASURAT 6

MUKASURAT 7

MUKA SURAT 8

MAKASURAT 9

MUKASURAT 10

MKA SURAT 11

Teman tak mau ulas apa-apa sebab teman raya tahun ini pun macam tak raya. Orang dok sedap jalan raya, teman dok jalan pi bukit kepong buat kerja sikit. Dapat la pi ziarah pusara pejuang bukit kepong.Banyak yang teman boleh lihat cara bagaimana komunis membunuh. Menurut salah seorang orang lama di kawasan berkenaan, ada di antara mereka ini yang direbus kerana tak di tembus peluru. Namun, selepas di rebus tidak juga mati lalu ia dibakar. Hebat juga mat indera sebab dia tahu pelemah kekuatan batin orang Islam. Mat indera pas kata al hafiz.Geli ketiak teman. jangan nak bohong sangat-sangat. Semua orang tahu mat indera. teman yang pi kerja lapangan pun tahu. Tidak, tak kan la kiyai salleh pi hambat mat indera.Ok setakat ni dahulu. nanti teman cerita lain. Banyak lagi nak upload.

ANTARA YANG SEMPAT TEMAN LAKARKAN TENTANG ISI HATI NURUL NUHASaya setia kepada Raja & Negara tetapi seringkali tertanya, adakah orang yang memerintah negara ini (parti-parti politik yang memerintah; Raja hanya raja berperlembagaan saja) setia kepada mandat yang diberikan kepada mereka semasa pilihanraya?

Saya akui keluhuran perlembagaan, tetapi adakah ianya perlu dipinda sebanyak 42 kali setelah 48 tahun ia digubah? Mari kita bandingkan dengan Perlembagaan Amerika Syarikat  yang hanya dipinda sebanyak 27 kali sahaja  setelah digubah pada tahun 1727.

Saya akur kepada kedaulatan undang-undang, tetapi adakah orang lain terutamanya mereka yang berkuasa turut akur juga?

Saya percaya manusia yang beradab itu perlu mengendalikan diri dengan penuh kesopanan dan kesusilaan. Tetapi adakah kita terutamanya yang berkuasa melayani satu sama lain dengan sopan dan susila?

Pertimbangan cermat atas jawapan-jawapan kepada soalan-soalan retorika di atas mendesak saya pada masa kini untuk mendukung visi Parti Keadilan Rakyat yang bertujuan:
  1. Mewujudkan Satu Negara Madani” untuk menjamin keadilan untuk semua rakyat.
  2. Melaksanakan “Agenda Ekonomi Malaysia” yang bersifat inklusif bagi menjamin keadilan sosial untuk semua agar tiada lagi bumiputera atau kaum yang terpinggir dan mundur.
  3. Menyusun semula pasukan polis untuk menjadikannya badan “Badan Pencegahan Jenayah” yang lebih berkesan yang bebas dari pengaruh politik dan rasuah.
  4. “Mengurangkan Beban Hidup” rakyat dengan antaranya menurunkan harga minyak, tol dan lain serta memperjuangkan gaji minimum sebanyak RM1,500.
  5. “Mencipta Harapan Baru” dengan antaranya, menjamin pendidikan percuma

APAKAH INI MANIFESTO NURUL NUHA PADA ORANG NIBONG TEBAL DALAM PILIHANRAYA KE 13? AKAN DIBONGKARKAN.

TERKINI : NURUL NUHA BAKAL CALON PKR DI NIBONG TEBAL ( P047) BAGI GANTIKAN TAN TEE BENG

Nurul Nuha
NURUL NUHA ADIK KEPADA NURUL IZZAH PUTERI KEDUA ANWAR IBRAHIM ANTARA NAMA YANG KUAT DI CANANG BERTANDING BAGI KERUSI PKR NIBONG TEBAL. CALON INI DIJANGKA BOLEH MEMPEROLEHI UNDI BESAR DARI KAUM CINA NIBONG TEBAL. HEBAT ANWAR DOK SUSUN KRONI JADI CALON PILIHANRAYA. NURUL NUHA JUGA GIAT BERCERAMAH DI BAWAH BENDERA PKR SEJAK KEBELAKANGAN INI. NAMUN, KELIBAT NURUL NUHA KURANG DILIHAT DI PULAU PINANG. MUNGKIN SEPTEMBER BERMULA CERAMAH NURUL NUHA DI PULAU PINANG. TAK PERCAYA....TUNGGU.....
Adik-beradik Nurul
ANTARA PUTERI ANWAR. PALING KANAN IALAH NURUL NUHA

TUNGGU JUGA GAMBAR PANAS DARI BUKIT KEPONG

TUNGGU SELEPAS INI AKAN ADA PAPARAN DOKUMEN LAPORAN ASAL PERISTIWA BUKIT KEPONG

YANG INI PUN TEMAN TUNGGU JUGA........JAWABNYA CONFIRM TAK DAPAT. BLOGGER KAMPUNG SAPA MAU LAYAN........TAKPELAH BADARKHUBRO.KEMBALI KEPADA TUJUAN ASAL ( AYAT NAK SEDAPKAN HATI....... HU HU)

YANG PATUT DI TUNGGU KISAH BUKIT KEPONG......