Thursday, March 8, 2012

PASCA E 13 : PEMIMPIN PR PENANG ADA PORSCHE.....KAYA GILA...MANA DAPAT DUIT NI???

Porsche-Cayenne-GTS-3-1
Gambar Contoh : Porsche Cayenne


tanggal 7 mac 2012 ( rabu)  satu mesyuarat tertutup PR Balik Pulau telah diadakan Balai Raya JKKN Kongsi. Mesyuarat ini diketuai dan di anjurkan oleh Mat Tuah seorang ahli PAS yang dah melonjat ke dalam parti PKR.Beliau merupakan penyelaras DUN Pulau betong. Mesyuarat ini bermula pada jam 9.30 malam dan berakhir pada 11.30 malam. Anggaran mereka yang hadir ialah seramai 20 hingga 30 orang. Mereka yang hadir ramai terdiri daripada pimpinan PAS kawasan.

BK tak hirau sangat tentang mesyuarat ini, cuma yang BK nak maklumkan pada semua salah seorang yang hadir dengan memandu Porsche Cayenne ialah encik mohd ibrahim. Dia pakai jubah malam tu. bila Bk semak dengan kawan-kawan, porcshe ini di daftarkan di bawah nama anakknya yang bernama yuslinda bt mohd ibrahim . alamat no ....... changkat minden..........gelugor.

BK tak hairan sangat isi kandung mesyuarat tu, sebab dah ada dalam poket kawan-kawan BK. Cuma yang Bk nak bagitau kaya juga puak-puak  nuar ibrahim ini. jika pemimpin umno pakai kereta besar sikit, depa kata rasuah dan makan wang rakyat. tang depa pakai kereta mewah, kenapa pr diam?

PASCA E13 : GENAP 4 TAHUN PERINTAH PENANG, JALAN TETAP SESAK. BUKTI GUAN ENG TIADA KREDIBILITI


KESESAKAN JALAN ADALAH RUTIN HARIAN YANG BERLAKU DI SEPANJANG JALAN BUKIT MINYAK, JALAN NIBONG TEBAL KE  SG ACEH, DAN PERSEKITARAN JALAN DI BUKIT MERTAJAM. INI TIDAK TERMASUK JALAN DI DALAM KAWASAN PULAU. JALAN AIR HITAM, JALAN PAYA TERUBONG ..ISHHH SEMUANYA SESAK.SEBELUM INI KERAJAAN GUAN ENG YANG PALING GAMPANG DI DUNIA MENYATAKAN SEKIRANYA MEREKA MEMERINTAH MEREKA AKAN SELESAIKAN MASALAH KESESAKAN JALAN. TAPI, CAKAP BANYAK BOHONG. PEMBOHONG LAMA-LAMA AKAN MENCURI WANG RAKYAT. BUKTINYA GENAP 4 TAHUN PERINTAH, BAYAN MUTIARA MEMBERI UNTUNG RM 10 BILLION UNTUK POKET KRONI, MASA PARKING BERTAMBAH SEHINGGA JAM 12.00 TGH MALAM, RUMAH URUT BERTAMBAH, RAKYAT DIKENAKAN SURCAJ AIR, NILAI KOMPAUN DITAMBAH, PUSAT HIBURAN BERTAMBAH, JUMLAH KONSERT BERTAMBAH, RUMAH MEWAH BERTAMBAH. YANG CONFIRM TIADA IALAH RUMAH KOS RENDAH.

UNTUK JINAKKAN HATI PUAK PUAK PAS DAN ORANG MELAYU BAGILAH SIKIT UNTUK SEKOLAH AGAMA RAKYAT DAN ELAUN KHAS SETAHUN PADA GURU KAFA, NAIKKAN ELAUN BILAL. MAKA UMAT ISLAM NAMPAK YANG NI DARIPADA BEBANAN HIDUP YANG KIAN GUAN ENG LAKUKAN. UMAT ISLAM TERLUPA ANTARA WANG DAN DOSA MAKSIAT PEMERINTAH MANA YANG UTAMA ? KALAULAH BN YANG BUAT, CONFIRM BANTAI BAGUS PUNYA.

MASALAH SAMPAH BERTEBARAN DAN PENANG MENJADI KOTOR DALAM TEMPOH 2 MINGGU INI. MANA PI JANJI KONSEP LESTARI ALAM DAN MENGHIJAUKAN ALAM APABILA POKOK DI TENANG DI LERENG BUKIT KHUSUSNYA DI KAWASAN BATU FERINGGHI DAN KAWASAN PERUMAHAN BARU?

MANA PI JANJI NAK SELESAIKAN MASALAH BEBANAN RAKYAT DAN BERLAKU TIDAK ADIL KEPADA RAKYAT. JALAN KAMPUNG BERLOPAK. TEBATAN BANJIR TIDAK DIBUAT DI KAWASAN SEDIA ADA BANJIR. APA KERJA PENJAWAT AWAM DI BAWAH GUAN ENG. DAHULU DAP HANTAM PENJAWAT AWAM KERAJAAN NEGERI DI BAWAH BN DENGAN  KATANYA LEMBAB. PENJAWAT AWAM YANG SAMA MENTADBIR DI BAWAH DAP. APAKAH GUAN ENG BERANI KATA MEREKA LEMBAP SEHINGGA MENYEBABKAN BANYAK MASALAH TIDAK MAMPU DI RUNGKAI.

8 MAC 2008- 8 MAC 2012 + TERNYATA GUAN ENG PEMBOHONG. UMPAN UMAT ISLAM DENGAN NAIK KAN ELAUN SAHAJA. KENAPA UMAT ISLAM TAK TANYA BERAPA GUAN ENG BAGI PADA ORANG LAIN YANG BERSIKAP RASIS?MUDAHNYA UMAT ISLAM PENANG DI UMPAN DENGAN HABUAN WANG GUAN ENG.