Tuesday, May 22, 2012

PASCA E 13 : RUPANYA PENERBIT BUKU KAWAN NUAR IALAH KETURUNAN ZAID LIBERAL

EZRA ZAID
INILAH BUKU SESAT LAGI MENYESATKAN
HISYAMUDIN SOSIALIS PUN ADA


Penerbit: Pengkritik belum baca buku Irshad Manji
Penerbit buku kontroversi Allah, Kebebasan dan Cinta oleh penulis Kanada, Irshad Manji, berang dengan golongan yang menuntut pengharaman buku tersebut.

Ezra Zaid dari syarikat ZI Publications berkata komen yang dilemparkan itu dibuat tanpa membaca buku berkenaan.

"Di situlah masalahnya," kata Ezra, mengulas pandangan yang antara lainnya menyebut bahawa buku itu bukan sahaja sensitif tapi turut menjadi satu ancaman kepada keselamatan negara.

Ezra bagaimanapun berkata beliau "gembira" kerana buku itu mencetus banyak perbincangan di kalangan "agamawan, ahli politik, pembaca dan bukan pembaca."

Tambahnya, pengharaman buku itu akan meningkatkan lagi "kejahilan" dan bukannya mencetus perbincangan dan perdebatan.

Ezra berucap di Kuala Lumpur hari ini ketika merasmikan buku Ampun Tuanku, karangan bapanya yang juga presiden parti KITA, Datuk Zaid Ibrahim

ZAID BERADA DALAM UMNO KERANA NUAR
ZAID MASUK PKR KERANA NUAR
ZAID NAK BUBAR KITA PUN KERAN NUAR
ZAID BAWA IRSHAD PUN KERANA NUAR
PATUTLAH DAP NAMPAK ZAID SEBAGAI TOKOH PM ALA YAHUDI YANG DISEGANI

PASCA E 13 : BAGAIMANA WANG MEMBELI KUASA KEADILAN


Anwar: Ramai lagi di Pejabat AG akan sertai saya
3:07PM Mei 22 2012


Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata bekas peguam cara negara II Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden tentu mempunyai alasan kuat untuk mewakili beliau dalam kes berhubung perhimpunan BERSIH 3.0.

Anwar berkata tindakan tersebut membawa makna besar kepadanya kerana Yusof merupakan bekas pegawai kanan di Pejabat Peguam Negara.

"Tentu beliau ada alasan kuat dan kekuatan moral. Belum pernah dalam sejarah, ketua pendakwa selesai kes terus 'menyeberang'. Tentu ini memberi kekuatan kepada kes.

"Orang dalam kerajaan sedar bahawa kekotoran dalam kerajaan dia tidak ingin pertahan semua," kata Anwar ketika ditemui di Kompleks Mahkamah Jalan Duta hari ini.

Anwar juga berkata, ramai lagi rakan Yusof di Pejabat Peguam Negara yang mempunyai sikap yang sama.

Golongan berkenaan kini "menunggu masa untuk bersama saya," kata Anwar lagi

BK : MUDAH SAHAJA. MANA-MANA YANG MENYOKONG NUAR TU TAK PAYAH NAK ULAS SEMUANYA DIBELI DENGAN WANG. BUKANKAH SEMUA DAH TAHU. DUIT NUAR DARI LUAR NEGARA DAN BERBONDONG BONDONG MASUK. BK RASA TAK PERLU BUAT PILIHANRAYA. NUAR BAYAR JER PADA PERBENDAHARAAN NEGARA KOS NAK JUAL MALAYSIA PADA YAHUDI.

NAMPAK SANGAT KHIDMAT SIVARASAH TAK BERKUALITI. AMBIL PEGUAM YANG BERKUALITI

PASCA E 13 : KALAU PAKATAN MEMERINTAH....ISLAM BUNGKUS

1
2
3
4
5
6
HADIAH UNTUK UMAT ISLAM
PAS POCIK YELLEK
PULAK DAHHHHH
PAS TAKUT SANGAT DAP KELUAR PAKATAN
DEMI DAP DAN BUKAN LAGI DEMI ALLAH
PENYUDAHNYA INI PANDANGAN SHAHNON " SHIT"

PASCA E 13 : PAKATAN PERAK TERUS DIKENCING MUKA MEREKA

zamhuri bersama nizar yang kononnya berusaha keras menarik pimpinan umno bersama PR. malangnya nizar sekali lain diperbudakkan dan dipermainkan oleh umno perak. kempunan lagi PR perak nak beli orang umno. apa punya kemaruk la PR ni nak tarik orang umno.

“Saya memohon maaf kepada Menteri Besar dan semua ahli UMNO di Malaysia dan saya berasa amat kesal dengan kejadian itu”.

Ketika ditanya oleh wartawan tentang apa yang sebenarnya berlaku ketika itu, lantas Zamhuri menjawab dalam keadaan tenang di mana beliau merasakan telah dipermainkan oleh pegawai dan pentadbiran di Pejabat Tanah dan Galian Kinta di Batu Gajah.

“Saya ingin memohon maaf kepada seluruh ahli Umno di Malaysia kerana saya telah berjuang dengan UMNO selama 27 tahun, jadi tak mungkin dalam keadaan normal saya akan memburukkan kerajaan… sekali lagi saya ingin memohon maaf kepada parti.

“Saya ingin tegaskan bahawa dalam jiwa dan perjuangan saya dalam UMNO tidak pernah terpadam malah saya sanggup berkorban serta berjuang demi bangsa dan tanah air.

“Saya tak sanggup nak tinggalkan parti yang mempertahan bangsa dan agama saya, apa yang berlaku cuma saya merasakan saya tidak mendapat pembelaan dalam usaha mencari rezeki,” katanya.

“Saya memang tak sanggup nak tinggalkan parti apatah lagi memasuki parti DAP yang sememangnya sebuah parti yang paling teruk,” jelas beliau lagi.

PASCA E 13 : KELANTAN BERTUKAR MENJADI SERAMBI MAKSIAT.TERBAIKLAH DARI NIK AZIZ

JULIA ISMAIL
julia.ismail@kosmo.com.my

 


SEBAHAGIAN GRO Siam dari Thailand  yang ditahan dalam serbuan di sebuah karaoke di Kota Kubang Labu, Tumpat semalam.

TUMPAT –  Kebanjiran gadis Thailand untuk menjadi pegawai perhubungan pelanggan (GRO) di restoran atau pusat hiburan kecil-kecilan di negeri yang terkenal dengan jolokan Serambi Mekah tidak pernah reda.

Restoran atau pusat hiburan yang berasaskan lampu malap yang banyak tumbuh di kawasan bersempadan dengan Thailand akan menyediakan GRO untuk menarik pelanggan.

Kehadiran GRO di restoran-restoran tersebut didakwa mampu menarik pelanggan terutamanya  pelanggan lelaki dan secara tidak langsung memberi keuntungan lumayan kepada pengusaha restoran atau restoran ala-ala pusat karaoke.

Justeru itu, tidak ada yang pelik apabila restoran ala pusat karaoke yang menyediakan GRO diserbu pihak berkuasa berulang kali mampu mengoperasikan semula restoran tersebut dalam tempoh yang singkat.

Ini disebabkan pemilik premis tersebut kebiasaannya bebas daripada tindakan undang-undang kerana pihak berkuasa kekurangan bukti bagi membuktikan mereka menggaji GRO.

Bagi GRO itu pula mereka akan kembali bekerja di premis sama tidak sampai sebulan selepas ditahan kerana mereka mempunyai dokumen perjalanan yang sah.

PASCA E 13 : PR TELAH MENGAGIH AGIHKAN KERUSI MENTERI BESAR DAN KETUA MENTERI

PAS DAP DAN PKR IBARAT MIMPI NIKMAT BERJIMAK ...MEREKA SEDANG ASYIK BERMIMPI MENJADI PENGUASA NEGARA DAN NEGERI.BERIKUT IALAH AGIHAN KERUSI MB DAN KM MENGIKUT PERANCANGAN DI PERINGKAT TERTINGGI  PR:

1. Menteri Besar Perlis ...........PAS
2. Menteri Besar Kedah ...........PAS
3. Ketua Menteri P.Pinang..........DAP
4. Menteri Besar Terengganu ....PAS
5. Menteri Besar Pahang............PAS
5. Menteri Besar Perak..............PKR
6. Menteri Besar selangor..........PKR
7. Menteri Besar Johor...............PKR
8. Menteri Besar N.Sembilan......PKR
9. Ketua Menteri Sabah.............DAP
10.Ketua Menteri Serawak.........DAP
11.Menteri WP..........................DAP ( jawatan baru)
12. Kelantan .............................PAS
13. Melaka .................................DAP

Hujah mereka :

1. PAS di lihat lebih popular dan mempunyai penyokong yg lebih condong pada fahaman keagamaan di negeri negeri utara dan Pantai Timur.

2.PKR mempunyai penyokong berbilang bangsa di negeri negeri zon tengah dan selatan

3.jawatan Ketua Menteri harus di serahkan pada DAP memandangkan undang undang  tubuh kerajaan negeri berkehendakan ADUN dari kalangan orang yang beragama Islam.

PASCA E 13 : 4 ORANG ARTIS BETUDUNG HASIL TARBIYYAH PAS?


1. Catriona Ross..
2. Irma Hasmie
 3. Abby Abadi
4. Diana Amirbk : senang cerita tudung itu wajib di pakai oleh semua muslimah islam. so....tak perlu nak habaq tarbiyyah pas ka...tarbiyyah dap ka, tarbiyyah pkr ka atau tarbiyyah umno ka.

JANGAN PULA BERTUDUNG TAPI MACAM INI :


 

PASCA E 13 : IRSHAD MANJI SAHABAT BAIK SALMAN RUSHDIE DAN JUGA RAPAT DENGAN ANWAR

minah syaitan ini telah mengadakan program diskusi buku liberalnya di Monash University, Sunway Campus pada hari Jumaat lepas 18/5/2012 pukul 1-2ptg iaitu ketika umat Islam sdg solat Jumaat

Penulis wanita yang melabelkan dirinya sebagai reformis Islam, Irshad Manji, seolah-olah tidak gentar apabila buku pertamanya, The Trouble with Islam Today: A Muslim's Call for Reform in Her Faith diharamkan edarannya di Malaysia.

Beliau tetap hadir ke ibu negara minggu lalu untuk mempromosi buku terbarunya, Allah, Liberty and Love yang dianggap menghina Islam oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia.

Dalam wawancara bersama Malaysiakini, Irshad tetap konsisten dengan premis yang dikemukakan dalam buku pertamanya, mendakwa bahawa "Muslim adalah satu masalah kepada Islam hari ini."..- Malaysia kini

soalan bk : kenapa malaysiakini bagi ruang pada dia....malaysiakini pro pr ...pro pas...pro pkr..pro dap. so memang sahlah si syaitan ini pro PR.tak perlulah pas nak main wayang dalam hal ini yer.