Monday, April 23, 2012

PASCA E 13 : MAHASISWA PENANG UNIVERSITI MALAYSIA SABAH DAN SARAWAK TETAP MENGUNDI PAKATAN PEMBANGKANG


Y.B. Dato' Mansor Hj Othman untuk bertemu dan beramah mesra dengan siswa-siswi dari negeri Pulau Pinang yang sedang menuntut di IPTA di Sabah dan sarawak
Dato' Mansor merupakan Pengerusi Majlis Perundingan Mahasiswa Pulau Pinang (MPMPP) bertemu bersama kira-kira 300 orang siswa-siswi Pulau Pinang di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Disamping jamuan makan malam, program tersebut juga diserikan dengan majlis penganugerahan sijil kecemerlangan akademik oleh MPMPP kepada mahasiswa anak Pulau Pinang yang cemerlang dalam bidang pengajian mereka.
mesra siswa kata mahasiswa yang ditemuiBK : BIARLAH DIA PI MELWAT ANAK PENANG. DIA NAK BELANJA MAKAN JER. BUKAN BUAT APA PUN. PEMIMPIN BN PUN KENA KERAP LA JUMPA MAHASISWA SELURUH PENANG DI SELURUH IPTA.

PASCA E 13 : PTPTN HALAL HANYA DI SELANGOR ?


BERILAH PENDIDIKAN PERCUMA ......


KENAPA TULIS PINJAMAN PTPTN  DALAM IKLANEKA INI YER

TAK MAU ULAS PANJANG PANJANG. LUDAH KE LANGIT KENA MUKA SENDIRI. BUATLAH MANA YANG PATUTU DULU. JAGA RUMAH TANGGA SENDIRI. ANAK SENDIRI PUN TAK CUKUP MAKAN, NAK KATA KELUARGA ORANG LAIN PULAK.

PASCA E 13 : ZAHIDA RAFIQ JAWAB FITNAH ANTARA DIRINYA DENGAN SHAFIE APDAL DI LAMAN TWITTER

Zahida Rafik Jawab Skandal Di Twitter 2
JAWAPAN 1
Zahida Rafik Jawab Skandal Di Twitter 1
JAWAPAN 2
Zahida Rafik Jawab Skandal Di Twitter 3
JAWAPAN 3

Zahida Rafik Jawab Skandal Di Twitter 4
JAWAPAN 4
Zahida Rafik Jawab Skandal Di Twitter 5
JAWAPAN 5

KESIMPULAN BK :
TUNGGU PEGUAM ZAHIDA  JAWAB. SO, KITA SEMUA TUNGGU

PASCA E 13 : SERANGAN BERMULA KE ATAS NAIB PRESIDEN UMNO MALAYSIA


Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Shafie Apdal mempunyai masa kurang tujuh hari dari sekarang untuk memberi penjelasan mengenai skandal membayar sehingga RM1.5 juta kepada seorang pelakon wanita popular dalam tempoh empat bulan ‘hubungan intim’ mereka.

Ketua Wanita KEADILAN, Zuraida Kamaruddin berkata, sekiranya tidak ada penjelasan daripada menteri terbabit, pihaknya akan membawa kes itu kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

“Kami sudah bersedia dengan segala bukti untuk mengheret beliau ke SPRM. Pemberi maklumat juga bersedia tampil untuk menjadi saksi. Kami akan dedahkan perkara ini secara berperingkat-perongkat. Sekarang ini kami tunggu penjelasan daripada beliau (Shafie Apdal),” katanya ketika dihubungi Keadilan Daily hari ini.

18 April lalu, Ahli Parlimen Ampang itu mendedahkan Shafie memberikan hampir RM1.5 juta kepada pelakon terkenal Zahida Rafik dalam tempoh empat bulan.

Transaksi itu berlaku pada bulan Oktober 2011 iaitu RM36,000 dan RM26,000, November 2011 (RM118,000), Disember (RM333,000) dan Januari 2012 (RM510,000)
Bukan itu sahaja, beliau turut mendedahkan Zahida mempunyai sebuah kereta mewah jenis BMW 6 Series ,Porshe, Toyota Harrier dan juga rumah bernilai RM2.9 juta.
Dalam pada itu, Zuraida sekali lagi menegaskan tidak mahu masuk campur mengenai hubungan intim mereka tetapi mahu menteri berkenaan tampil memberi penjelasan daripada manakah sumber kewangan untuk ‘membiayai’ seorang artis terkenal.

“Sebagai menteri beliau harus bertanggung jawab kepada rakyat Malaysia untuk menjelaskan dari mana sumber wang itu diperolehi untuk diberikan kepada Zahida,”

JAWAPAN BK :

DATO SERI TOLONG BANTU BAGI PENJELASAN SIKIT. ORANG UMNO DI BAWAH INI TERUK NAK MENJAWAB. DATO SERI WAJIB LAWAN FITNAH INI.

PASCA E 13 : BADARKHUBRO MENERUSKAN PERJUANGAN


semalam sehari suntuk PM berada di sekitar nibong tebal. pengumuman besar sebanyak RM 8.5 juta untuk penduduk nibong tebal dan peruntukan besar untuk sebuah sekolah  rendah agama integrasi simpang tiga telah diluluskan oleh PM. RM 1.5 juta untuk anak -anak simpang tiga belajar dalam keadaan selesa. Kaum Cina dan india pula diberikan RM 5 juta iaitu RM 3 juta untuk pembinaan Dewan di Taman Berjaya Nibong Tebal dan RM 2 juta menggantikan bumbung rosak bagi kaum cina dan india seluruh nibong Tebal. Kesungguhan PM semalam memberikan impak besar untuk BN Pulau Pinang.

Namun, perhatian serius harus diberikan kepada strategi mengambil semula Pulau Pinang. Strategi dan susunan calon perlu tepat . ianya terletak kepada Pengerusi BN yang baru ialah setiausaha Parti Gerakan. Teng Hock nan dan Koh Tsu Koon bersedia berundur kerana faktor umur dan faktor tidak diterima pengundi. bagaimana pula dengan mca, mic dan umno?

PASCA E 13 : TANG BN DEPA KATA SALAH, TANG DEPA OK PLAK

PUAK PAS KATA DALAM SIASAH SEMUA INI MAKSIAT....KAK MIDAH PUN KENA BALUN. TAPI YANG DI BAWAH INI TAK MAKSIAT .YANG INI SUMBER PENDAPATAN
 YANG NI HALAL UNTUK PAS.
NI TAK SEKSI TAPI KAEDAH BERNIAGA


TERIMA KASIH BLOG MEDAN INFOKITA. DOK PINJAM GAMBAR SAT