Saturday, January 14, 2012

PASCA E 13 : MENGAPA BADAN BERTINDAK MASJID JELUTONG BERDEMO?

APA DAH JADI ORANG PAS BALAS DUIT MASJID? TAPI BK TAK HAIRAN SEBAB DUIT TABUNG MEMALI PUN DEPA KEBAS

 PELIK JUGA JAIPP INI. ADA UDANG DI SEBALIK BIHUN KER?
MANA PI ANAK QARIAH. CONFIRM ORANG PAS KATA ANAK QARIAH MALAS PI SEMBAHYANG TERUTAMA YANG BUAT DEMO. KALAU TAK PERCAYA TUNGGU DALAM AKHBAR MEREKA NANTI. MACAM MACAM ALASAN MEREKA BAGI


 HEBAT TIMB YDP PAS JELUTONG INI. KADANG KADANG SUKA PAKAI RIBEN HITAM
KEJAMNYA DOK SINGKIRKAN ORANG LAMA .DAH TAHU DAH ALASAN DEPA INI.

APAPUN DAP BERJAYA KUDAKAN PAS JELUTONG.

PASCA E 13 : DAP MAHU UMAT ISLAM JELUTONG BERKELAHI

 
ANGGOTA BADAN BERTINDAK , MELANCARKAN DEMO AMAN SELEPAS SOLAT JUMAAT 13.1.2012 .MEREKA TERKEJUT DAN TIDAK BERPUAS HATI KERANA JAWATANKUASA MASJID YANG BARU DI LANTIK MEMBELAKANGKAN TITAH YANG DIPERTUAN AGUNG YANG DISAMPAIKAN KEPADA MAIPP


WAKIL BADAN BERTINAK MEMPERSOALKAN TINDAKAN JAWATANKUASA BARU TENTANG PROSES PERLANTIKAN INI BERLAKU. TERNYATA JAIPP AGAK CUAI DALAM HAL INI. PERSOALANNYA SEKARANG BUKANNYA SOAL PERLANTIKAN BARU INI, TETAPI SOAL PROSEDUR YANG DITETAPKAN DALAM PERLANTIKAN BARU.MAKA JUAK JUAK PAS , DAP DAN PKR PASTINYA SERONOK APABILA MELIHAT UMAT ISLAM QARIAH JELUTONG TERUS BERPECAH. INI YANG DAP MAHUKAN.


MEREKA BERDEMO BUKAN KERANA MAHU MEMBUAT KACAU TERHADAP MASJID YANG TERCINTA. TETAPI MEREKA TAHU PAS BERJAYA DIPERKUDAKAN DAP.
SERAMAI HAMPIR 20 ORANG AHLI BADAN BERTINDAK BERKUMPUL MENUNJUKKAN BANTAHAN MEREKA DI ATAS SISTEM YANG TIDAK ADIL INI. BERLAKU PERTENGKARAN ANTARA MEREKA YANG BERDEMO DENGAN JAWATANKUASA MASJID YANG LAMBAT DALAM MENGAMBIL TINDAKAN.ADA YANG MENYATAKAN PAS SECARA SENYAP SENYAP MENCABAR TITAH AGUNG DAHULU.