Friday, July 1, 2011

DEMO ANTI LGE MENDAPAT LIPUTAN WARTAWAN HARAKAH DAILY. GELI AKU.HARAKAHDAILY Zainulfaqar Yaacob   

GEORGETOWN, 1 Julai: Umno Pulau Pinang khabarnya merancang satu demontrasi agresif di Komtar, di sini selepas solat Jumaat nanti.Ini kerana kononnya mereka tidak berpuas hati dengan pentadbiran Ketua Menteri, Lim Guan Eng yang menyokong rakyat menyertai perhimpunan aman Bersih 2.0 pada 9 Julai ini di ibu negara.Dari sistem pesanan ringkas (SMS) yang diterima Penangdaily malam tadi, demontrasi itu dirancang bermula dengan perarakan dari Masjid Kapitan Keling melalui Chulia Street dan Penang Road menuju ke Komtar yang menempatkan pentadbiran kerajaan negeri Pulau Pinang.


Mereka yang terbabit turut dikerah membawa sepanduk anti kerajaan.Demonstrasi itu khabarnya diketuai oleh Ketua Penerangan Pemuda Umno Malaysia, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican sendiri.Demonstrasi tanpa permit polis itu dijangka akan disertai lebih 1,000 pemuda Umno negeri dan ahli beberapa pertubuhan bukan kerajaan pro Barisan Nasional seperti Kimma dan Perkasa. ( BILA MASA PULA LAH MEREKA YANG BAKAL HADIR TENGAHARI INI DIKERAH UNTUK MEMBAWA SEPANDUK. APA PUNYA MANGKUK HAYUN WARTAWAN HARAKAHDAILY INI. SUKA HATI ORANG LA NAK BAWA SEPANDUK ATAU TIDAK. DAN KALAU BOLEH TAK PERLU HARAKAHDAILY SENSASIKAN DEMO HARI INI. )

MALIK KASSIM BAKAL MENDAPAT HADIAH 2 EKOR ITIK
Bangun pagi hari ini teman mendapat khabaran bahawa Malik Kassim exco Agama Islam yang merasmikan festival coklat berasaskan produk khinzir  akan menerima hadiah 2 ekor itik daripada kumpulan pendemo. Macam-macam akan berlaku hari ini di Pulau Pinang. Bermula dengan kenyataan jambatan Pulau Pinang akan ditutup pagi ini kerana akan ada demonstrasi sehinggalah kepada perkhabaran 2 ekor itik. Malik Kassim sinonim dengan suaranya yang seakan-akan tidak keluar apabila bercakap. dahulu Malik ini adalah orang UMNo . kemudian kecewa , dan sekarang berada di puncak takhta.Seronok bukan mainlah dapat kuasa bersama DAP laknatullah.Malik ialah pejuang Lim Guan Eng. Jika Lim Guan Eng di cerca, malik adalah hero yang mempertahankannya. Kalau ikutkan, Malik ini adalah harapan TKM 2 sekiranya mansor tiada. Malik tidak langsung memelihara agama Islam di Pulau Pinang. Kasihan teman tengok Malik kassim yang sanggup menjadikan dirinya boneka DAP laknatullah.

PULAU PINANG BAKAL HURU HARA?


hari ini semua yang ingin bersama dalam demo selepas solat jumaat di masjid kapitan keling baca doa ini dan niat bersama agar kerajaan kufar DAP hancur. Hancur...hancur....hancur kufar DAP.

Ya Allah perkenankan doa kami.

DAP NAK KUASAI MALAYSIA MELALUI CARA RAMPASAN KUASA DAN DEMO JALANAN


Apa cara pun DAP akan memastikan mereka perlu dan wajib menang dalam pilihanraya ke 13. Jika gagal dengan cara demokrasi, gunakan cara ancaman  melalui kebangkitan kuasa rakyat kononnya. DAP akan pastikan Islam berpecah di Malaysia dan biarlah Melayu UMNO, Melayu PAS dan Melayu PKR bertempur sesama mereka. Perhimpunan Haram Bersih adalah trial run pertama DAP bagi menghadapi pilihanraya ke 13. DAP seperti baling batu sembunyi tangan.Di Pulau Pinang, Lim Guan Eng begitu bersyahwat untuk menggerakkan kebangkitan Melayu akan berkelahi sesama mereka. Bijak LGE lagakan melayu. Satu persatu Islam di dagangkan dalam politik PR.

1. Batalkan perarakan maulidur Rasul
2. Tubuh Portfolio Bukan Islam dan diletakkan di atas Portfolio Islam secara gambarajah organisasi.Dengan kata lain Bukan Islam di atas Islam.
3. Imam membacakan doa sejahtera untuk pemimpin kufar
4. menghina keperibadian Khalifah Umar Abdul Aziz
5. Bakal menubuhkan Enakmen Antara Kaum pada hujung tahun ini
6. Menganjurkan pilihanraya masjid bagi memilih jawatankuasa qariah
7. Kewujudan pusat urut gay yang bertambah
8. Konsert dan hiburan dijadikan amalan dan tidak lagi haram bagi PAS.PAS diam sahaja bila negeri Pulau Pinang dipenuhi dengan pusat hiburanMAKSUDNYA :

Dan sebahagian daripada manusia ada yang berkata: “Kami telah beriman kepada Allah dan Hari Kemudian”. Padahal mereka bukan orang-orang yang beriman. Mereka hendak memperdayakan Allah dan orang yang beriman, padahal mereka tidak perdayakan melainkan diri mereka sendiri sedangkan mereka tidak sedar. Di hati mereka ada penyakit, lalu Allah tambahkan penyakit kepada mereka dan adalah bagi mereka seksaan yang pedih sebab mereka telah berdusta. Dan apabila dikatakan kepada mereka: “Janganlah kamu membuat kerosakan di bumi”, mereka menjawab: “Kami tidak lain melainkan orang yang membuat kebaikan”. Ketahuilah bahawa mereka itu adalah orang yang membuat kerosakan tetapi mereka tidak sedar. Dan apabila dikatakan kepada mereka, “Berimanlah sebagaimana orang yang telah beriman”. Mereka berkata, “Apakah harus kami beriman seperti orang-orang bodoh itu beriman?” Ketahuilah mereka itulah orang-orang yang bodoh tetapi mereka tidak ketahui. Dan apabila mereka bertemu dengan orang yang beriman mereka berkata, “Kami telah beriman”. Apabila bersendirian dengan syaitan-syaitan mereka, mereka berkata, “Kami beserta kamu. Kami tidak lain melainkan memperolok-olokkan (orang yang beriman)”. ( Ayat 8-14 : Surah al-Baqarah )

PAS : DULU NEGARA ISLAM. SEKARANG BILA BERSAMA DAP NEGARA KEBAJIKAN
PAS : DULU HUKUM ALLAH. SEKARANG BERSAMA DAP TAK PERLU HUKUM ISLAM
PAS : DULU JAGA ALLAH. SEKARANG BERSAMA DAP GADAIKAN NAMA ALLAH DAN JUAL NAMA ALLAH.

AYUH ANAK PULAU PINANG, BANGKIT LAWAN DAP DENGAN QUDRAT MULUT DAN TENAGA.

BEGINIKAH LAGAK SISWA PRO ISLAM?


Wah!!! cukup berbangga siswa Islam mengoyak dan memijak akhbar utusan Malaysia. Mengapa mereka tak koyak harakah dan akhbar keadilan. Patutlah, mereka rupanya pejuang pas di kampus. Katanya kerana utusan fitnah. harakah dan keadilan serta roket tak fitnah ker? Bila ditanya apakah PMI pro PAS? mereka menjawab, kami neutral dan tidak memihak mana-mana. Kami bercakap atas nama mahasiswa dan berjuang untuk kebajikan mahasiswa. Cakap bolehlah..........satu Malaysia dah Tahu PMI itu PAS kampus. jangan nak menyorok atas nama neutral . Memang sah PAS.

PERSATUAN MAHASISWA ISLAM USM MEREKRUT PEMIMPIN MUDA PAS

PERSATUAN MAHASISWA ISLAM ( PMI) dengan bangga melaungkan istilah student power yang menyamai istilah kuasa rakyat. Indoktrinisasi PMIUSM sejak sekian lama menyakini bahawa mereka yang keluar bakal menjadi pemimpin utama PAS. Kepetahan berpidato adalah pra syarat menjadi YDP PMI. YDP PMI mesti berkonfran dengan keputusan kerajaan. Lalu mantan YDP PMI USM , Hanif tampil menjadi hero siswa untuk bercakap di atas pentas bersama dengan pimpinan PR, Hanif sekarang sebaris dengan pimpinan PAS dan beliau kelak antara nama yang bakal dinobatkan sebagai calon pilihanraya umum ke 13. Namun malangnya, dikhabarkan akademiknya amatlah teruk. Perjuangan hanif dengan tahap akademiknya memalukan Islam. Nama hanif tersenarai sebagai salah seorang pemidato forum bersih yang dibatalkan semalam ( 30/6/2011)

anak muda berjiwa besar untuk menjadi calon pas dalam pilihanraya ke 13

USM sebagai sebuah universiti APEX perlu menilai semula keterlibatan dan nilai keterbukaan mahasiswanya. Teman berbangga dengan keberanian hanif tapi teman malu hanif lemah akademiknya.Hanif sekarang dok kemaruk nak dilihat sebagai bakal calon pilihanraya. Jika hanif masih belum tamatkan pengajianya di USM,apakah tindakan Kementerian Pengajian Tinggi? AUKU tidak berkuasa dan berbisa lagi. Jika Hanif memang sudah tamat belajar dari USM, bermakna USM benar-benar melahirkan siswa bermoto : KAMI MEMIMPIN....ERTI KATA LAIN HANIF MEMIMPIN KE ARAH GERAKAN MAHASISWA MENJATUHKAN KERAJAAN. ( TAPI BUKAN SEMUA MAHASISWA USM SEMACAM HANIF. CUMA ADALAH SEKERAT DUA. )

AYUH ANAK MUDA PENANG, EZAM BERSAMA KALIAN DI MASJID KAPITAN KELING

hari ini 1 julai 2011/ bersamaan 29 rejab , umat Islam Pulau Pinang perlu bangkit demi mempertahankan agama Allah. Ezam sanggup turun dari Kuala Lumpur untuk sama-sama berjuang dengan anak Pulau Pinang. Ayuh semua, kuatkan qudrat, tekadkan semangat , hari ini kita semua bersoalt jumaat di masjid kapitan keling. Jangan takut dan gundah. Bak kata ezam " jangan berumah di tepi pantai, kalau takut di ambung ombak". Anak muda kita penuhkan jalanraya dengan semangat juang untuk menuntut kebenaran. Jangan ingat mereka dap sahaja ang pandai berdemo, kita juga bisa bicara soal perjuangan. Mereka kotor dan jijik dan merupakan bahan api neraka.

Di anggarkan 3000 orang anak Penang akan bersamamu membawa misi perjuangan memartabatkan Islam. Kita bukan melawan Cina, tetapi kita lawan DAP. Lawan tetap kita lawan!!!!!!!Ingat!!! jangan berundur. Kita terus mara ke destinasi kita esok. Ini isyarat awal kepada mereka PR yang melatih rakyat bangkit. Nah!!!!biar semua kita bangkit.Takbir!!! Allahuakbar

Bersaksikan Rumah Allah ini, hari ini selepas solat jumaat, himpunan anak Pulau Pinang akan bangkit membela nasib agamanya yang ditindas oleh DAP. Cukuplah bersandiwara dengan memberikan peruntukan kepada pembangunan Islam, sedangkan harta tidak menjamin dakwah Islam berkembang.

30 JUN 2011. SUNYI SEPI TAPAK EKSPO SEBERANG JAYA DAN SEKOLAH HANG CHIANG

Petang tadi teman menerima sms dari kawan-kawan yang tinggal di sekitar seberang jaya. Kata mereka , jalan yang menuju masuk ke tapak ekspo Seberang Jaya dan laluan susur masuk ke Tesco akan di tutup dan dikawal ketat oleh polis. Jam 6.30 petang sms yang diterima " sah jalan di tutup dan dikawal polis". Jam 8.30 malam sms yang masuk " tiada perhimpunan di tapak ekspo seberang jaya. Jalan di tutup dan di kawal polis".Selepas menunaikan solat isyak berjemaah, teman menggerakkan kaki melihat suasana sebenar dan apakah sms yang diterima benar dan tepat. Sampai di hadapan tapak ekspo jam 9.30 malam. Memang sah jalan di tutup dan dikawal ketat oleh pihak polis. Ketika ini teman agak-agak seramai 50 ke orang anggota mengawal laluan masuk ke tapak ekspo. Forum yang dijangka di buat di tapak ekspo Sg Nibong dan sekolah Hang Chiang juga dibatalkan . Namun, berita dari sahabat teman menyebut Markaz PAS Pongsu Seribu tetap menjalankan ceramah seperti biasa dan dikhabarkan mood forum bersih telah di bawa ke Pongsu Seribu. Apapun yang berlaku, teman yakin bahawa PAS, DAP dan PKR pun sedang berkira-kira kerana tidak semua ahli dan penyokong mereka mempersetujui perhimpunan haram ini. Ada yang berbelah bahagi untuk mengikut kata  Ambiga Laknatullah.

 kelihatan anggota polis sedang mengawal jalan masuk ke tapak ekspo seberang jaya
lenggang keadaan tapak ekspo yang sepatutnya diadakan forum bersihkan pilihanraya di jalanraya.
Tahniah kepada pejuang yang membuat laporan polis semalam .