Saturday, January 7, 2012

901 : PRO ULAMAK DI PENANG TOLAK ANWARTOKOH YANG MEREKA MASIH SANJUNG.KATANYA TOKOH PERPADUAN MELAYU

hari ini separuh hari BK menjalankan kerja lapangan untuk mendapatkan apakah yang sebenarnya terkandung dalam benak hati ahli dan penyokong tegar PAS disekitar bumi penang. di antara mereka memberi komen bahawa apa yang berlaku sekarang adalah satu yang wajib. berilah pas memerintah sekali . ayat ini yang BK rasa terkejut sebab boleh dikatakan semua yang ditemui menyatakan berikan pas memerintah sekali dan mereka tidak menyebut berikan pas memerintah sekali dengan pkr dan dap.

kesimpulan dapatan yang BK perolehi tadi adalah seperti berikut :

1. rata-rata ahli pas pro ulamak seperti ust nasharudin dan hasan ali menyatakan mahfus omar tidak patut bercakap kasar kepada hassan ali. siapakah beliau? mereka juga bersetuju tindakan hassan ali itu salah.

2. mereka tidak menyukai umno kerana rata-rata pemimpin umno menjadi kaya raya selepas mendapat jawatan dalam politik sedangkan sebelum itu mereka dalam kategori rakyat biasa. soalnya mengapakah selepas berpolitik baru ada ruang untuk menambahkan pendapatan dengan begitu drastik.

3. pemimpin yang dilantik oleh kerajaan BN di peringkat kampung juga gagal memainkan tanggungjawab. perkara ini mereka tujukan kepada JKKP dan ada yang menyatakan pengerusi khariah pro umno jarang turun ke masjid

4. rata-rata isteri dan ahli keluarga pemimpin umno mereka katakan gagal dalam urusan akhlak. indikator mereka ialah bertudung dan tingkahlaku anak-anak. nama dato nazri disebut dalam hal ini begitu juga DS najib.

5. dalam hal NFC, kerajaan berlaku tidak adil kepada rakyat contoh yang mereka berikan ialah bayangkan sekiranya seseorang meminjam wang dari TEKUN untuk melaksanakan projek ekonomi, maka peminjam perlu menggunakan wang tersebut untuk melaksanakan projek berdasarkan permohonan pinjaman. jika tidak mereka akan dikenakan tindakan.tapi dalam hal ini bagaimana pinjaman NFC boleh digunakan untuk membeli kondominium. ini yang rakyat tanya.

6. ada yang mengakui kerajaan BN membantu rakyat tetapi kerajaan dan pemimpin yang telah lama memerintah , mereka perlu di refreshkan semula. dengan kata lain ditukarkan kerajaan itu dengan sebuah kerajaan baru

7. ada yang menyatakan, tindakan ke atas adam adli pada 9/1/12 akan membangkitkan kemarahan anak muda secara berterusan.

8. mereka menyatakan entiti ulamak dan warak dalam pas , perlu dipuji dan di tiru umno

9. mereka mengekalkan status quo bahawa hanya pas yang memperjuangkan agama.

10. ada yang menyatakan, pas suka kepada calon umno yang warak . ini ditujukan kepada mana-mana bakal calon umno di pulau pinang. 

malam ini BK akan maklumkan kaedah terbaik menghadapi 901.

901 : KEBENARAN TERBUKTI. 240 ORANG MENYATAKAN SOKONGAN KEMBALI KEPADA BN DI NIBONG TEBAL

BK tunaikan janji untuk memaparkan apakah yang berlaku disebalik pakatan rakyat nibong tebal. selepas ahli parlimen nibong tebal tan tee beng keluar parti pkr dan menjadi ahli parlimen bebas atas nama parti KITA, kemelut politik nibong tebal semakin menjadi-jadi. Wujud perbalahan dalaman tentang kerusi sedia ada pas di sg aceh. pas mahukan kerusi mereka semula . dalam pada masa yang sama kerusi dun sg aceh menjadi rebutan wan kamil dan juga rizal hamid. kemelut perebutan kuasa ini berlaku sejak rizal hamid tewas ditangan ust makhtar di dalam merebut jawatan ketua cabang nibong tebal.


Kerusi DAP Jawi yang di sandang oleh tan beng huat  juga merupakan kerusi yang tidak selamat. hubungan antara tan ben huat dengan boon poh selaku exco kebajikan dan kesihatan juga agak rengang. telah disedari oleh semua pihak bahawa tan beng huat selalu kena hentam dengan bon oh dalam setiap sidang dun.tan beng huat bukanlah calon popular dikalangan dap. dikhabarkan kerusi dun jawi akan diserahkan kepada calon yang lebih muda dan berkelulusan . sebelum ini antara nama yang disebut sebut untuk kerusi dun jawi ialah calon india dap.mengapa p ramasamy mahu meletakkan calon india ? Ini kerana dun jawi mempunyai banyak kawasan ladang seperti ladang changkat, ladang byram, ladang caledonia .walaupun majaroti kaum india menyamai kaum melayu di dun jawi, namun p ramasamy lebih berminat meletakkan calon beliau.


ingauan dalam mimpi tan beng huat mengkin akan hilang selepas hubungan ramasamy dengan kepimpinan dap agak rengang.apapun di parlimen nibong tebal keadaan agak gawat. kaum india terus di tipu oleh dap dalam hal membantu urmah yang daif dan atap rumah yang rosak. kaum india sebelum ini dijanjikan dengan mimpi indah untuk keluar dari kepompong kemiskinan. namun, sehinga kini kaum india di ladang gagal di bantu dap.

apa yang berlaku pada jam 10.30 hari ini ( 7/1/12) merupakan petanda dan amaran awal kepada pkr bahawa masa untuk berubah telah tiba. perbalahan dalaman tidak mampu di sorokkan lagi. manakan bangkai gajah nak ditutup dengan nyiru. akhirnya mereka yang menyokong pkr mengambil tekad untuk tidak bersama pkr lagi. majlis pagi tadi dilakukan di perkarangan rumah ahmad b ibrahim di sg aceh. ahmad b ibrahim ialah bekas pengerusi JKKN yang mewakili PKR dan juga merupakan ketua ranting sg aceh. beliau meletakkan jawatan sebagai pengerusi JKKN kerana tidak sehaluan dengan wan kamil yang merupakan anak kelahiran sg udang. wan kamil yang berlagak seperti hero sering bercakap tidak serupa bikin.wan kamil ialah pegawai khas kepada ust makhtar yang juga timbalan cabang nibong tebal.

 kepincangan wan kamil dapat dihidu oleh rizal hamid yang mempunyai hubungan rapat dengan tkm 2 mansor dan mempunyai hubungan terus dengan anwar. angin kencang bertiup menyatakan rizal hamid sebagai calon dun sg aceh untuk pilihanraya ke 13 walaupun beliau merupakan seorang yang di anggap tidak mengenang budi kerana mahu merebut jawatan ketua cabang dari ust makhar adun sg bakap.


akibat kepincangan yang berlaku , maka hari ini menyaksikan 240 orang yang hadir menyatakan  sokongan padu kepada kepimpinan BN.mereka telah jemu di perbodohkan oleh pakatan rakyat.perbalahan dan tamak kuasa menjadi sandaran hukum politik mereka. apapun, di ambang 901 DSAI menerima signal bahawa PKR bakal hancur di mamah zaman.

antara yang hadir dato zainal sendiri selaku ketua bahagian Nibong tebal, yb dato mahmud adun sg aceh dan tuan hj foad mantan adun sg aceh yang sekarang ini menjawat jawatan penyelaras bn dun sg bakap.

AKAN MENYUSUL KEPINCANGAN PKR BALIK PULAU......NANTIKAN.SEMUANYA DI BK. TIMBUL JUGA CERITA SEWAKTU BK HADIR TADI DI DALAM MAJLIS BAHAWA WUJUD ORANG TENGAH DI KALANGAN PAKATAN RAKYAT  YANG MENJUAL TANAH DI SEKITAR BATAS PINANG, SG BAKAU, JLN BARU, SG UDANG, PARIT KASA DAN SG SETAR.