Wednesday, August 31, 2011

PIC MENARIK DARI UNCLE LIM

SENYUM BERMAKNA , MENGUNDANG SYURGA DUNIA

PEMBUKAAN RASMI JALAN P PATTO. INILAH TEKTIKAL POLITIK LIM GUAN ENG UNTUK MENARIK SOKONGAN KAUM INDIA BAGAN. SOALNYA SEKARANG, BANYAK LAGI YANG TIDAK SELESAI DI PARLIMEN BAGAN YANG GAGAL DI SELESAIKAN OLEH LIM GUAN ENG SENDIRI.

SUKA  NYERRR...............LEPAS NI MESTI ADA JALAN CHIN PENG, JALAN RASHID MAIDEN, JALAN MAT INDERA, JALAN SHAMSIAH FAKEH, JALAN ABDULLAH CD

ADA YANG TELAH TERKORBAN

HASSAN ALI TELAH TERKORBAN. MAT SABU BAKAL TERKORBAN. SERANGAN BERTALI ARUS AKAN MEMASTIKAN HAYAT MAT SABU SELAKU TIMBALAN PRESIDEN PAS ADALAH YANG TERSINGKAT . MAHFUZ PULA GILA DAN MEROYAN PASAL PILIHANRAYA. HJ HADI DAH TAK TENTU HALA SAMA ADA NAK SOKONG MAT SABU ATAU PUN TIDAK.SALEHUDDIN AYOB TERDIAM KERANA TERKANTOI KISAH HOTEL PUDU

ISLAM BERTUKAR KEPADA KEBAJIKAN.

KARIKATUR TERBAIK

ALHAMDULILLAH TANGGAL 31 OGOS 2011 JUMLAH PENGUNJUNG MENCAPAI SASARAN 10 000 ORANG

SYUKUR YA ALLAH....TERIMA KASIH SAHABAT SAHABAT PROMOTER. MAKLUMLAH BLOG KERDIL MEMERLUKAN SOKONGAN SAHABAT MENGEMBANGKAN JUMLAH PEMBACANYA. YANG PENTING SEBARKAN INPUT YANG DIBENTANGKAN KEPADA RAKYAT JELATA. MOGA ALLAH BERKATI KITA SEMUA

MELAWAN PAS, PKR DAN DAP IBARAT MENENTANG HARIMAU GANAS YANG BERSYAHWAT TINGGI. NAMUN, DARAH KEPAHLAWANAN DAN YAKIN DENGAN BANTUAN ALLAH, KETUANAN MELAYU BERPAKSI ISLAM AKAN MENANG.HIDUP PERTUBUHAN KEBANGSAAN MELAYU BERSATU.TERUSKAN SURVIVAL UMMAH.

TERKINI DAN TERHANGAT : LAGI SERANGAN BLOGGER PEMBANGKANG TERHADAP SEJARAH NEGARA. AKU JUGA YANG TAK DAPAT TIDUR.

SERANGAN KE ATAS SEJARAH MALAYSIA OLEH BLOGGER PEMBANGKANG

Penubuhan MALAYSIA : Perancangan USA sejak 1889?

Laporan Kertas Kerja Harvard University

1) Kajian yang telah dijalankan oleh UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA dari Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polis kata nama MALAYSIA sudah ada pada tahun 1889 lagi.. perancangan penjajah barat memecah-belahkan dan melemahkan dunia Melayu sudah beratus-ratus tahun dirancang oleh FREEMASON!

2) Kritikan perancangan penubuhan negara MALAYSIA pada tahun 1937 oleh penasihat luar USA Rupert Emerson yang membentangkan kertas kerjanya di HARVARD UNIVERSITY!.. 10 tahun selepas batu asas FREEMASON (gerakan sulit yang diasaskan oleh Yahudi) diletakkan di Northam Road di Pulau Pinang.. semasa perletakan batu asas FREEMASON tu pada tahun 1927, Rupert Emerson baru sahaja menjawat jawatan professor di Harvard University.. USA panggil dia “specialist on nationalism in Asia” mungkin salah seorang ahli kuat FREEMASON nih..

3) Aku rasa macam nak menangis je bila jumpa benda ni semasa aku cari mengenai sejarah sebenar penubuhan negara MALAYSIA dan INDONESIA, ia bermula ketika aku berasa amat hairan kenapa FILIPINA suatu ketika dahulu pernah nak klaim nama MALAYSIA, sebelum Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura dapat dulu dulu nama MALAYSIA.

4) rupa-rupanya perancangan negara MALAYSIA sudah ada kertas kerjanya beratus tahun sebelum diisyhtiharkan “merdeka”, dan yang amat jelas ialah kertas kerja penubuhan negara MALAYSIA serta kritikannya di HARVARD UNIVERSITY pada tahun 1937 oleh Rupert Emerson yang merupakan PENASIHAT LUAR USA pada ketika itu serta professor of political science and international relations in Harvard University

5) dokumen rahsia USA mengenai penubuhan negara Malaysia bertajuk seperti dibawah telah dibuang oleh USA di dalam website rasmi dia setelah artikel mengenainya diterbitkan di Universiti Teknologi MARA…. kuat betul perisik CIA nih
“Foreign Relations, 1964-1968, Indonesia; Malaysia-Singapore; Philippines.Editor: Edward C. Keefer General Editor: David S. Patterson, United States Government Printing Office, Washington, 2001.”

6) Dato Onn Jaafar : pengasas Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR), tulisan asal ڤرتوبوهن كبڠسأن ملايو برساتو atau nama sekarang telah diInggeriskan menjadi United Malay National Organisation(UMNO) atas sebab British mengharamkan semua parti yang tidak diInggeriskan

penubuhan salah satu loji FREEMASON oleh penjajah pada tahun 1927 di Pulau Pinang, upacara perletakan batu asas


antara bangunan FREEMASON di JOHOR (perhatikan betul2 apa dia tulis di peti suratnya dan lambangnya)


7) Gagasan USA tentang Malaysia sepertimana yg dihasratkan Rupert Emerson (kemungkinan besar ahli FREEMASON) menjadi kenyataan pada tahun 16 September 1963 bilamana Singapura, Tanah Melayu (atau suka dikenal sebagai Malaya), Sabah dan Sarawak bersama-sama menubuhkan Malaysia. Brunei di saat akhir, menarik diri daripada menyertai Malaysia, dan kekal dibawah naungan jajahan Inggeris hingga ke tahun 1984. manakala Singapura pula menyertai Malaysia setakat tahun 1965.

8) Pendokong gagasan Nusantara Melayu Raya seperti Lim Chin Siong dan Said Zahari yang menentang penubuhan Malaysia sebagai projek kolonial A.S, juga beranggapan Singapura sememangnya sudah menjadi bahagian Tanah Melayu, tidak timbul persoalan tentang Singapura masuk Malaysia. Kita tidak akan semudahnya melupakan derita suatu pengorbanan cita2 masa lalu yg gagal.

 

Perlembagaan rakyat dan gabungan Putera AMCJA, perang anti British darurat, dan kemerdekaan, Barisan Sosialis dan penangkapan ISA terhadap hampir kesemua wakil rakyat Parti Rakyat dan Parti Buruh, Adun, Ahli Parlimen, Ahli Pihak Berkuasa Tempatan, juga pemimpin bahagian dan cawangan, pengharaman pilihanraya majlis tempatan atas kemenangan hampir seluruh kerusi kepada Barisan Sosialis. Presiden Pas, Dr Burhanudin Al-Helmy juga turut merengkok di dalam ISA atas tuduhan kununnya menentang penubuhan Malaysia. Hal ini ditulis Pak Said Zahari, yang dipenjara ISA oleh Lee Kuan Yew di Singapura, selama 17 tahun tanpa bicara, dalam buku memoirnya “Meniti lautan gelora.”

 

Jadi bukan Tunku Abdul Rahman lah yang mencipta nama Malaysia. Jika begitu tertipulah kita gamaknya. Dan sudah tentunya juga mereka inilah yang telah mencatur dan mengatur (indirect rule) siapa yang patut memerintah dan generasi yang bagaimana patut dilahirkan oleh negara Malaysia itu kelak.

Realitinya, Dato’ Onn sudah dapat mengesan perancangan ‘mereka’ itu sedari awal lagi, malangnya orang UMNO telah dibutakan oleh dakyah barua British dan agen2nya sehingga ke hari ini. Akhirnya Dato Onn pula yang dihina dan dituduh talibarut British. (Mohamed Abid, 2003, p189)

Nama Malaysia Sudah Wujud 100 Tahun

The Pirates Of Malaysia (Italian: I Pirati Della Malesia) is an exotic adventure novel written by Italian author Emilio Salgari, published in 1896. It features his most famous character, Sandokan, and is a sequel to The Tigers Of Mompracem.


1. Nama MALAYSIA sudah wujud lebih 100 tahun yang lepas
2. Mengikut buku "The Reluctant Politician" bio Tun Dr Ismail, MALAYSIA ditakrifkan pada: Malay shire (Kawasan Pentadbiran Melayu)
3. Nama Malaysia sudah termaktub Dalam Buku Ripley's Believe It Or Not cetakan pertama tahun 1929.
ULASAN TEMAN
 
1.KAJIAN ITM ADALAH TIDAK SAMA DENGAN PENEMUAN DALAM BUKU PIRATI DELLA MALESIA.
 
2. APAKAH BENAR KAJIAN ITM TERSEBUT DAN SEJAUH MANA IANYA TELAH DIBUKUKAN SECARA ILMIAH ATAU BLOGGER PEMBANGKANG AMBIL ISI YANG BOLEH MEREKA JADIKAN SANDARAN UNTUK MEMUTARBELITKAN FAKTA. TAK KAN KAJIAN HANYA 2 MUKASURAT SAHAJA
 
3. YANG TEMAN TAHU PENEMUAN DI PULAU PINANG ADALAH KAITAN FREEMASON DENGAN LAMBANG PKR DAN PRM ( KEPALA LEMBU DAN MATA BAGI PKR) ITU MEMANG SAH DAN TEPAT.
 
4. BLOGGER CUBA MEMUTARBELITKAN SEJARAH PENUBUHAN MALAYSIA AGAR RAKYAT YANG MEMBACA BLOG PERCAYA BAHAWA MALAYSIA INI DI ASASKAN OLEH KERAJAAN BN BERTERASKAN KEPADA IDEA FREEMASON. ITU SAHAJA.
 
5. ANALOGI TEMAN MUDAH . MARI KITA LIHAT SEJARAH NAMA KELANTAN.
Nama "Kelantan" dikatakan pencemaran daripada perkataan "gelam hutam", iaitu nama Melayu bagi pokok Melaleuca leucadendron. Ada juga yang mengatakan bahawa namanya datang daripada perkataan "kilatan" atau "kolam tanah".

Negeri Kelantan yang mempunyai seni budaya tradisional yang unik ini juga mempunyai sejarah persinggahsaan yang menarik. Sebagai pembuka lembarab sejarah perkembangan persinggahsanaan Negeri Kelantan, diriwayartkan bahawa dalam tahun 1411M (814H) di Negeri kelantan terdapat seorang Raja yang beragama Islam bernama Raja Kumar. Tetapi sehingga kini ahli-ahli sejarah masih belum dapat mengesani daripada manakah asalnya Raja Kumar ini. walau bagaimanapun Baginda raja Kumar telah menjalinkan hubungan muhibbah dengan Maharaja China, dan sebaliknya dalam tahun 1412M, baginda Raja Kumar telah menerima persembahan balas berupa kain-kain sutera dan surat kepujian daripada maharaja China itu.

Selepas pemerintahan Raja Kumar lahir pula pemerintahan Sultan Iskandar sehingga 1465M. Kemudian Negeri Kelantan diperintah pula oleh Putera Baginga Sultan Mansur. Dalam zaman pemerintahan Sultan Mansur nama Negeri Kelantan telah menjadi masyhur merata-rata tempat. Kemasyuran Negeri Kelantan telah sampai ke negeri Melaka dibawah pemerintahan Sultan Mahmud Shah. pada 1477M, Raja Melaka ini telah menghantar bala tenteranya untuk menyerang Negeri Kelantan. Walau bagaimanapun ia berakhir dengan satu simpulan peristiwa yang menarik, dimana Baginda Sultan Mahmud Shah telah berkahwin dengan Puteri Sultan Mansur yang bernama Onang Kening, yang kemudian menjadi bonda kepada Raja Perak yang pertama, iaitu Sultan Muzaffar Shah (1528M)...................BACA SENDIRI SEJARAHNYA. PERSOALANNYA NAMA KELANTAN SAHAJA BERASASKAN KEPADA 2 IAITU GELAM HTAN ATAU KILATAN MAKA DI SEBUT KELANTAN. MANA SATU YANG BETUL.

JIKA ANALOGI BAGI NAMA MALAYSIA, YANG MANA PATUT KITA PERCAYA. KAJIAN ITM KA ATAU BUKU PIRATI DELLA MALAYSIA? APAKAH KEDUA DUA INI  SAMA DENGAN NIAT NAMA PENUBUHAN MALAYSIA PADA 16 SEPTEMBER?

UNTUK LAGI MUDAH.  CONTOHNYA SEORANG BAPA MEMBERIKAN NAMA ANAKNYA NIK AZIZ. SEBELUM INI ADA SEORANG BAPA DI SIAM PUN MELETAKKAN NAMA ANAKNYA  NIK AZIZ. TAPI NAMA NIK AZIZ DI SIAM NI KERJANYA SEORANG GURU AGAMA YANG HANDAL.

NIK AZIZ DI MALAYSIA PULA SEORANG GURU AGAMA JUGA. APAKAH BAPA KEPADA NIK AZIZ MALAYSIA  MENGAMBIL NIAT MENIRU NAMA NIK AZIZ DI SIAM SEDANGKAN NIAT BAPA NIK AZIZ MALAYSIA ADALAH SUKA KEPADA NAMA NIK AZIZ  SAHAJA DAN TIADA USUL PENIRUAN DENGAN NAMA NIK AZIZ DI SIAM.BEGITU JUGALAH HALNYA DENGAN PERDEBATAN NGARA MALAYSIA. APAPUN TUGAS BLOGGER PEMBANGKANG TETAP SAMA IAITU BUAT CERITA BOHONG.

BERTAKBIR PULA KAFIR INI. APAKAH INI CARA DAKWAH PAS ATAU CARA PAS MENGHINA AGAMA ISLAM?

IPOH 1 Syawal 1432 ADUN Simpang Pulai YB Chan Ming Kai turut serta dalam majlis ziarah dan bertakbir dari rumah ke rumah di Taman Panglima Ipoh bersama dengan lebih 50 orang penduduk di sini. Chan Ming Kai berpakaian baju Melayu bersongkok telah bersama dari awal hingga ke 12 rumah terakhir.

Tuan rumah menyambut penuh mesra dengan tetamu istimewa wakil rakyat dari Keadilan ini yang turut serta dalam rombongan penduduk. Turut bersama anak-anak yang lebih ceria dengan duit raya yang diterima. 
TAHNIAH BERJAYA LAGI DAKWAH PKR DAN PAS PERAK.BILA DITEGUR MEREKA KATA UMNO TAK FAHAM. BILA DI TEGUR MEREKA KATA UMNO GELABAH. LANTAK KAU LAH PAS. KAU NAK HINA ISLAM PUN HINALAH SEBAB KAU DAH CONFIRM SYURGA. KAU BAWALAH KAFIR DENGAN CARA YANG KAU SUKA. BUAT LAH.......

MUHASABAH DALAM HAL KEMERDEKAAN NEGARA MALAYSIA


CEBISAN KOLEKSI MENARIK DALAM SIMPANAN TEMAN.HANYA TINGGAL KENANGAN.

MERDEKA! MERDEKA !MERDEKA ! SYUKUR YA ALLAH

TEMAN MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN NEGARA MALAYSIA KALI YANG KE 54. BERDOALAH KITA MOGA MAT SABU MENDAPAT PENGAJARAN SETIMPAL KERANA MENGHINA PEJUANG KEMERDEKAAN NEGARA. AL FATIHAH BUAT BARISAN PEJUANG YANG TELAH KEMBALI KE RAHMATULLAH.

BERMULANYA PERANG OLEH PUAK DAJJAL PRO MAT SABU NYAYUK


Hari ini teman tertarik dengan gambar yang mula dipaparkan dalam beberapa blog pakatan haram. Mereka berjuang siang malam nak pertahankan kenyataan mat sabu. Mereka pusing cerita supaya masyarakat tahu mat indera ialah wira sebenar bukit kepong. mereka ambil semua cerita dalam memoir abdullah cd. Mat Sabu dalam kenyataannya di Sinar menyatakan beliau ada terbaca tentang riwayat perjuangan mat indera, tetapi lupa nama bukunya. La....rupanya mat sabu ni memang pelupa. selama ni dia membohong rakyat la. selalu cakap perkara yang mudah lupa.

Mat sabu pelupa. Maknanya pas mempunyai seorang timbalan presiden yang pelupa/nyayuk. Bahaya jadi timbalan presiden. kalau timbalan presiden dah nyayuk, maka dah tentulah pimpinan pas yang naikkan mat sabu semua nyayuk. Ini bermakna, Malaysia bakal dipimpin oleh orang nyayuk. Tidak sah syarat menjadi pemimpin kalau nyayuk.

Teman tertarik dengan gambar di atas. Mereka menyatakan umno mempunyai hubungan dengan negara komunis. Apa punya bengap la. Negara China sebuah negara yang mempunyai sistem kerajaan yang mengamalkan cara komunis . Malaysia hanya berhubung dalam konteks antara 2 kerajaan iaitu dalam hal perdagangan /ekonomi dan bukannya hal ideologi untuk membunuh orang melayu seperti komunis mat indera .

Hubungan malaysia china telah bermula sejak zaman Melaka lagi. Ketika itu China bukan sebuah negara komunis. China mmpunyai ramai maharaja.Sekarang China menjadi sebuah kuasa ekonomi dunia selepas amerika, jepun dan india. Barangan dari China murah belaka disebabkan faktor buruh yang murah. Di Malaysia gaji buruh sentiasa meningkat dan PR pun perjuang sampai nak gila untuk kerajaan naikkan gaji buruh.Sekarang apa komen PAS pula dalam gambar di bawah :
bapak komunis tanah melayu
kehadiran lee kuan yew ke kelantan atas dasar apa? Apakah kerana projek dap dan pas untuk tawan malaysia ? Pelik kan. Singapura sebagai sebuah negara melawat sebuah negeri yang gagal dimajukan pas. Mengapa lee kuan yew hadir di kala ini? Bukankah ini perancangan adik beradik komunis chin peng?
boleh pula bersalam dengan bukan mahram

TEMAN CABAR PAS , KALAU BERJAYA BENTUK KERAJAAN, BERANIKAH MEREKA MEMUTUSKAN HUBUNGAN DIPLOMATIK DENGAN CHINA?YANG KITA PERSOALKAN SEKARANG BUKANNYA HUBUNGAN DIPLOMATIK MALAYSIA CHINA. KITA PERSOALKAN MAT SABU NYAYUK DAN MAT SABU JULANG PENGKHIANAT DAN MUSUH NEGARA YANG BUNUH  6000 ORANG POLIS MELAYU ISLAM.