Tuesday, July 3, 2012

PASCA E 13 : BETTY CHEW TAK MAU ULAS HAL SUAMINYA


BETTY LEBIH SIBUK MENJAGA GUAN ENG DI PENANG DRP MENJAGA KAWASANNYA KOTA LAKSAMANA. MENGAPAKAH BETTY BERADA DI PENANG ? APAKAH BETTY TIDAK RISAU GUAN ENG DI PENANG SEWAKTU BELIAU SEDANG BERBAHAS USUL DI MELAKA?
MAKAN PUN DAH TAK SEINDAH DAHULU? BETTY TIDAK LAGI SEMESRA DULU MELAYAN SUAMINYA GUAN ENG YANG TELAH BELIAU SEDARI AGAK GATAI SEJAK MENJADI KETUA MENTERI.

GADIS YANG MASIH LAGI BERWAJAH AYU. BK PUN BOLEH CAYAQ MCM NI.
KENAPA DAHI GUAN ENG? SEHINGGA SEKARANG TIDAK DIJAWAB?

PASCA E 13 : TIADA RUMAH KOS RENDAH DAN MAMPU MILIK DI BATU KAWAN


ketua menteri berlidah biawak sekali lagi gagal mengotakan janji . Sebelum ini beliau beria ia menyatakan bahawa kerajaan negeri bakal membina rumah kos rendah dan mampu milik untuk rakyat pulau pinang. Pembinaan rumah kos rendah yang sepatutnya di bina di kawasan pulau akhirnya di pindahkan ke kawasan bt kawan secara kelompok. lalu selepas ini, kawasan pulau pinang terbahagi kepada dua iaitu kawasan orang kaya di pulau dan kawasan orang miskin dan sederhana di bt kawan.

Sehingga artikel ini ditulis tiada sebuah rumah pun di bina di batu kawan sedangkan guan eng telah pun berjanji tentang perkara ini sejak 6 bulan yang lalu. dimana rumah yang guan eng janjikan?

guan eng terus berseronok membohongi rakyat pulau pinang. sekiranya kita semua berkesempatan pergi ke bt kawan, rumah yang sedang rancak di bina ialah rumah kos sederhana yang bernilai rm 200000 dan ke atas. tiada rumah yang berharga rm 75 000 seperti yang guan eng janjikan.

rakyat pulau pinang perlu sedar. jangan terlalu asyik dibuai mimpi yang guan eng janjikan. walaupun marahkan bn, jangan paksa diri untuk dibohongi oleh guan eng. bolehkah rumah di bina sekelip mata? atau taburkan janji dahulu?

untuk pengetahuan semua, guan eng selalu menyatakan bahawa kerajaan negeri mempunyai wang simpanan hampir rm 500 juta. mengapakah wang ini tidak dibelanjakan untuk rakyat pulau pinang? banyak rumah yang boleh dibina. rizab simpanan negeri pula mencecah hampir rm 1.1 billion yang mana rm 800 juta ialah peninggalan bn.

guan eng terus membisu dan gagal dalam mengurus negeri. guan eng membian pulau pinang sebagai sebuah negeri kapitalis moden. beliau mahu melayu , india dan cina miskin berambus dari kawasan pulau dan duk merempat di bt kawan. rakyat sedar akan hal ini. namun, kerana terlalu marahkan bn, mereka sanggup terus dibohongi.

kumpulan wang di satukan kerajaan penang sekarang berjumlah hampir rm 1.3 billion dan 80% adalah peninggalan kerajaan bn.tahun 2010 wang tunai dalam bank oleh kerajaan negeri berjumlah rm 1.5 juta. kenapa tidak dibelanjakan untuk rakyat?