Monday, December 5, 2011

LAGI CARA GUAN ENG CURI HATI MELAYU. RAIKAN MAJLIS BERENDOI

POLITIKKAN ADAT BERENDOI
PASTI SUKA AYAH BONDA ANAK MELAYU INI. JIKA ADA ORANG MELAYU KUTUK GUAN ENG CONFIRM IBU DAN AYAH ANAK INI AKAN PERTAHANKAN KETUA MENTERI DAP INI.MAYBE DAH LUPA BAHAWA BANGSA MELAYU YANG DIBUNUH KEJAM OLEH DAP KOT. TAKPELAH MELAYU..TERUSKAN ....JANGAN LALAI SUDAH.CUBA KITA TANYA MELAYU SUKA DAP PASAL UMNO....CONFIRM UMNO KENA MAKI POWER PUNYER.....CE TANYA KALAU BERANI.

BIASA SAHAJA MELAYU MASUK GEREJA DI PULAU PINANG

YANG BK KATA OKLAH....KEBEBASAN AGAMA.
YANG MAKCIK PAKAI TUDUNG TU IKUT SEBAB APA?
BUKAN MAIN SUKA MELAYU SEORANG INI.
TERBAIK KE ARAH DASAR LIBERALISASI ISLAM DI PULAU PINANG. MELAYU OK APA MAI BERGAMBAR DALAM KAWASAN GEREJA. DEPA INI TERLUPA KOT PASAI PERANG SALIB......

ISU PARKING KERETA SELESAI. DAP BAZIRKAN 5.6 JUTA WANG RAKYAT


DAP KATA PROJEK INI BN BUAT......LAWAK BODOH DAN BK TAK MAU ULAS PANJANG.TENGOK DI BAWAH PULA :


TOLONG JAWAB ?????
2008 HINGGA PROJEK SIAP DI BAWAH SIAPA?
SIAPA YANG LULUSKAN PLAN ?
BILA PLAN LULUS? BUKAN KE 2009
2009 SIAPA PERINTAH ? ANAK SEDARA  BK PUN TAHU NAK JAWAB
ITU SAHAJA YANG BK NAK TANYA. JIKA PLAN SILAP KENAPA MPPP LULUSKAN?
MPPP TU SAPA? MPPP TU GUAN ENG LA....YANG PERASAN KATA ADA INTEGRITI.

KISAH BENAR: SIAPAKAH YANG MEMBAIKI JALAN DI PULAU PINANG


Kerajaan Negeri hanya  memperuntukkan sejumlah RM18.39 juta di bawah Program Memperbaiki Jambatan-jambatan dan Jalan-jalan Kerajaan Negeri dalam Rancangan Malaysia Ke sembilan (RM Ke-9). Daripada jumlah tersebut, RM14.32 juta atau 77.9% telah diperuntukkan untuk tahun 2008 hingga 2010 dengan perbelanjaan berjumlah RM13.94 juta bagi tempoh yang sama.

YANG DAP TAK BERITAHU KEPADA RAKYAT TAKUT TERKANTOI MALU :


Kerajaan Negeri juga menerima Pemberian Penyenggaraan Jalan daripada Kerajaan Persekutuan pada setiap tahun berdasarkan Perkara 109(1)(b) Perlembagaan Persekutuan dan ia disalurkan melalui Kumpulan Wang Amanah Penyelenggaraan Jalan Raya Negeri Pulau Pinang. Bagi tempoh tahun 2008 hingga 2010, JKR telah menerima RM130.96 juta daripada Kerajaan Persekutuan ( BN) untuk tujuan penyenggaraan jalan Negeri. Daripada jumlah tersebut, sebanyak RM120.78 juta telah diagihkan kepada JKR Daerah dan Pihak Berkuasa Tempatan bagi tujuan kerja penyenggaraan jalan Negeri

MALULAH DAP....................DAP HANYA PANDAI PUTAQ ANGKA. BN JUGALAH YANG BAGI DUIT.

KERAJAAN DAP TAK MAU CERITA HAL INI


Kedudukan kewangan negeri Pulau Pinang telah melonjak sejak dari zaman BN memerintah. BK ambil contoh dari tahun 2006 hinggalah 2007 kumpulan kewangan wang disatukan bagi negeri pulau pinang telah melonjak dari RM 770.49 juta kepada RM 847.45 juta. Ianya terus berkembang pada tahun 2008 menjadi RM 1025.90 juta walaupun kerajaan negeri  sedia ada mula mengambil alih pada Mac 2008. Peningkatan yang berlaku menunjukkan prestasi ekonomi yang diuruskan oleh kerajaan BN sebelum ini amat baik dan perlu dibanggakan.

MAKNANYA KERAJAAN DAP TELAH MENGAMBIL WANG RM 847.45 JUTA DARI SIMPANAN BN. BUKANNYA KERAJAAN DAP BERJAYA KUMPUL RM 1 BILLION SEPANJANG 3  TAHUN LEBIH MENJADI KERAJAAN. TAPI DAH SIFAT DAP SUKA MAIN ANGKA DAN MEMBOHONG RAKYAT.

Dalam konteks pelaburan pula, kerajaan BN sewaktu memerintah telah berjaya meletakkan kedudukan pelaburan sebanyak RM 764.50 juta pada tahun 2006 kepada RM 842.08 juta sebelum kerajaan negeri beralih tangan kepada Pakatan DAP.

SO, APA DAP BOLEH KATA LA NI.............NAK BOHONG LAGI....NANTI BK NAK DEDAH LAGI

SIAPA GADIS INI DI SISI ANWAR

sha-DSAI.jpg
ANAK GADIS INI LEBIH SELESA DI PANGGIL DENGAN "SHA".TINGGAL DAN MENETAP DI DALAM KAWASAN KAJANG.ADA KATA NAMANYA SHA HUSSIN.APAPUN ANWAR LEBIH KENAL DIA DAN DIA LEBIH KENAL ANWAR

TERKINI DALAM MINGGUAN MALAYSIA 4/12/11 : 5 PEMIMPIN UMNO TAWAR DIRI UNTUK TIDAK BERTANDING DALAM PILIHANRAYA AKAN DATANG

YB DATO AZHAR DARI AWAL LAGI TELAH MENGUMUMKAN UNTUK TIDAK BERTANDING. BK UCAPKAN TAHNIAH ATAS KEBERANIAN YB DATO SEWAKTU MENJADI KETUA PEMBANGKANG PULAU PINANG. DATO AZHAR YANG MEMGANG JAWATAN SEBAGAI SETIAUSAHA UMNO PULAU PINANG MENGIKUT RENTAK DAN MEMAHAMI ERTI TRANSFORMASI YANG DILAUNGKAN PM DALAM UMNO.

YB ZABARIAH SELAKU KETUA WANITA UMNO PULAU PINANG JUGA TIDAK BERMINAT UNTUK BERTANDING DALAM PILIHANRAYA KE 13 BAGI KERUSI DUN BERTAM. INILAH CONTOH IBUNDA YANG BERANI MENGHADAPI TRANSFORMASI
YB DATO JAHARA TELAH LAMA BERKHIDMAT SEBAGAI ADUN TELUK AIR TAWAR. PERNAH MEMEGANG JAWATAN EXCO BELIA DAN SEORANG YB WANITA YANG BERKALIBER. APAKAH BELIAU JUGA ANTARA LIMA YANG MENYATAKAN HASRAT?


YB SYED AMERUDDIN ADUN BAYAN LEPAS MERANGKAP BEKAS EXCO PERUMAHAN DAN KEBUDAYAN PULAU PINANG .KATA RAKAN-RAKAN DI BALIK PULAU BELIAU JUGA SECARA TERBUKA TIDAK BERMINAT MENERUSKAN  TRADISI MENJADI YB DI DUN BERKENAAN. BELIAU MERUPAKAN ANAK KAMPUNG SERONOK YANG TABAH DALAM MENGHARUNGI AGENDA PERJUANGAN. NAMUN, ADA JUGA YANG MENYEBUT BELIAU BERMINAT KE KERUSI PARLIMEN.

YB DATO JASMIN ADUN SG DUA JUGA MERUPAKAN ADUN OTAI DALAM DUN PULAU PINANG. SEORANG  YANG BERANI MENGHERDIK DAP. TETAPI DI KHABARKAN BELIAU JUGA BERSEDIA DALAM MENGHARUNGI TRANSFORMASI. BK AMAT MENGHORMATI BELIAU.

4 MUKA BARU DI DUN BERIKUT :

DUN SG BAKAP
DUN BATU MAUNG
DUN PERMATANG PASIR
DUN PENANTI

6 MUNGKIN AKAN KEKAL ATAU BERUBAH

DUN SG ACEH- TIMBALAN KETUA BAHAGIAN UMNO NIBONG TEBAL
DUN PINANG TUNGGAL
DUN SEBERANG JAYA
DUN TELUK BAHANG- KETUA BAHAGIAN BALIK PULAU
DUN PULAU BETONG- NAIB KETUA BAHAGIAN BALIK PULAU
DUN PERMATANG BERANGAN-KETUA BAHAGIAN TASEK GELUGOR

15 KERUSI UMNO. BOLEH DIPERTAHANKAN SEKIRANYA CALON BOLEH MENANG DILETAKKAN MENGIKUT STRATEGI YANG BETUL.UMNO PERLU BERTEGAS SUPAYA JANGAN AMBIL SEMULA CALON YANG KALAH DI DALAM PILIHANRAYA KE 12 YANG LALU. JANGAN ULANGI KESILAPAN YANG LALU.


KEDUDUKAN CALON YANG TIDAK DICALONKAN SEMULA  DALAM PILIHANRAYA KE 12  PERLU DI BERI PERHATIAN KERANA PILIHANRAYA KE 11 MENUNJUKKAN CALON YANG TERSEBUT  MEMPEROLEHI UNDI MAJORITI YANG KUAT DI KERUSI YANG MEREKA TANDINGI.

CALON YANG TIDAK DISENARAIKAN SEMULA DALAM PILIHANRAYA KE 12 :

DUN SG ACEH = TUAN HJ MOHD FOAD YANG DIGANTIKAN DENGAN YB DATO MAHMUD ZAKARIA

DUN BATU MAUNG : IR MANSOR YANG DIGANTIKAN DENGAN KETUA PEMUDA UMNO PULAU PINANG SAUDARA NORMAN

DUN BERTAM : DATO HILMI RASHID DI GANTIKAN DENGAN YB ZABARIAH

DUN TELUK BAHANG : PUAN HAJAH FARIDAH YANG DIGANTIKAN DENGAN YB DATO DR HILMI