Thursday, February 6, 2014

TAG LINE : FEB TO JUN 2014 ...ADA APA NI?

TAG LINE : FEB TO JUN 2014. 

SEBUAH PERJALANAN MENUJU MASA DEPAN DENGAN SATU PERUBAHAN MEMBAWA ARUS KEMAJUAN TANPA BERSANDARKAN IDEA KELAPUKAN YANG BERDASARKAN KEGAGALAN KELEMAHAN SEKELILING

"STEP DOWN "

ALASAN PKNS YANG MENJERUT TENGKUK


Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) menjelaskan perkhidmatan 20 kakitangan perbadanan itu yang ditamatkan kontrak ekoran kepakaran dan pengalaman mereka sudah sedia ada dengan pegawai tetap di situ.


PKNS berkata, keputusan itu dibuat ekoran penyusunan semula oraganisasi sumber manusia bagi mengelakkan pertindihan tugas selaras dengan polisi tadbir urus yang mengutamakan perkhidmatan cekap dan “value for money”.

Dalam kenyataannya, PKNS berkata perkhidmatan 20 anggota itu dibuat berperingkat secara kontrak seawal 2010 untuk mengisi jawatan dan memperkukuhkan beberapa bahagian baru antaranya pemasaran, pembangunan bisnes, strategi dan media, pelaburan, dan pengurusan organisasi dan integriti.

Bagaimanapun, selepas mengkaji keputusan itu, PKNS berpandangan tidak ada keperluan untuk meneruskan perkhidmatan 20 pegawai terbabit kerana kepakaran dan pengalaman yang sama sudah ada di kalangan pegawai tetap di PKNS.

“Sehubungan itu, anak syarikat PKNS; PKNS Holdings membuat keputusan untuk menamatkan perkhidmatan mereka menurut terma yang terdapat dalam kontrak perkhidmatan masing-masing,” katanya yang dipetik daripada Malaysia Kini.

Semalam, dilaporkan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor Holdings Sdn Bhd (PHSB) iaitu anak syarikat PKNS memecat kira-kira 30 kakitangan tanpa sebarang sebab munasabah dengan notis 24 jam.

Semua kakitangan PHSB itu menerima surat pemecatan yang ditandatangani Pengerusinya, Datin Paduka Norazlina Zakaria dalam satu pertemuan dengan pihak pengurusan, pagi semalam.

Sementara itu, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menafikan pembabitan beliau dalam pemecatan hampir 30 kakitangan PHSB dan menganggap tidak ada sebarang pemecatan pekerja berlaku melainkan kontrak mereka tidak dilanjutkan


BK : BILA KERAJAAN PUSAT NAK TAMATKAN KAKITANGAN KONTRAK AGENSI PUSAT, PUAK PR BISING KATA BN KEJAM DAN PELBAGAI LAGI. BN DI MAKI HAMUN. BILA PKR SELANGOR PECAT OK PULAU MACAI MACAM PR NI. SENYAP. MANA PI SUARA PAS, DAP DAN PKR??? MACAM SIAL LA LU ORANG.

AMK JOHOR BIDAS KEBIADAPAN PEMUDA PAS . KIH KIHSayap Pemuda PKR menyelar kenyataan Ketua Pemuda PAS Suhaizan Kaiat kerana menolak Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim diangkat sebagai menteri besar Selangor sekiranya memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang.
Ketua Pemuda PKR Johor Khairil Adanan menegaskan, parti itu tidak melihat sebarang kesalahan sekiranya Anwar menjadi menteri besar memandangkan ketua umum PKR itu adalah pemimpin besar bertaraf dunia.
"Penerangan yang dibuat tentang pengosongan kerusi tersebut sudah dilakukan dan sepatutnya pihak pimpinan Pakatan Rakyat (PR) menyokong pendekatan strategi yang diperkenalkan PKR.
"Pemuda PAS juga ingin menegaskan bahawa menyokong Anwar sebagai calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang tidak bermakna Pemuda PAS bersetuju beliau menjadi menteri besar Selangor.

"Polemik Kajang ini tidak perlu mengheret PR membincangkan isu menteri besar yang baru, dan kita khuatir ia akan berlarutan terlalu panjang dan diheret ke peringkat istana," katanya pada sidang media itu.

Suhaizan bagaimanapun berkata, pihaknya kesal terhadap tindakan mengosongkan kerusi DUN Kajang yang dilaksanakan secara tergesa-gesa, membazir masa dan duit rakyat.
"Ia juga mendedahkan PR kepada risiko kemerosotan sokongan rakyat.
"Bagaimanapun kita menghormati muafakat PR yang memberi hak mengurus DUN kepada parti yang menang dalam pilihan raya lalu," katanya.
Khairil menegaskan, Suhaizan seharusnya tidak terpengaruh dengan propaganda pihak lawan yang sengaja melaga-lagakan mereka.
"Usah termakan dengan lontaran propaganda lawan yang sememangnya mahu PR bertelagah sesama sendiri pada ketika perpaduan dan kata sepakat amat diperlukan ketika ini bagi mempastikan kerusi DUN Kajang kekal milik PR," katanya.
"Bak kata pepatah Melayu, kecil tapak tangan nyiru kami tadahkan," katanya lagi.
Jelas beliau, Pemuda PKR Johor memberikan tanda aras majoriti yang perlu diperoleh Anwar mestilah mencecah sekurang-kurangnya 7000 undi.
Beliau bagaimanapun berkata, Pemuda PKR Johor menyambut baik kerjasama yang ditawarkan Pemuda PAS bagi memenangkan Anwar di kerusi berkenaan.
"Harapan kita kerjasama yang bakal terjalin akan membuatkan kita Pemuda PR lebih kenal asas perjuangan walaupun terdapat sedikit berbeza pendapat. – 4 Febuari, 2014.

BK : SEMUA INI AKAI BELAKA 

AKHIRNYA ANWAR MOHON RESTU PENASIHAT UMNO CAWANGAN KAJANG ?


DATO UJANG BAGONG TOKOH YANG DISEGANI KAWAN DAN LAWAN. SEORANG AKTIVIS MASYARAKAT DAN DERMAWAN. 

AKHIRNYA ANWAR MOHON PERKENAN RESTU DARI ORANG LAMA UMNO BAGI MENDAPATKAN SOKONGAN PADU ORANG MELAYU DALAM UMNO KHUSUSNYA