Thursday, June 23, 2011

BERSIH TETAPI BUKAN MUTLAK-MANUSIA AKHIR ZAMAN

Riwayat daripada Ibnu Abbas bahawa Rasulullah saw pernah bersabda yang bermaksud:

"Pada akhir zaman nanti akan muncul golongan-golongan manusia yang berwajah manusia tetapi berhati syaitan. Mereka diibaratkan sebagai serigala buas. Hati mereka tidak mempunyai sedikit pun belas kasihan.""Mereka tidak suka menjauhi segala yang buruk dan mereka lebih suka melakukan pertumpahan darah. Kalau engkau ikut mereka, mereka akan mendekati kamu. Kalau engkau menjauhi mereka, maka mereka akan mengumpat engkau.""Apakah mereka melihatmu?"Jawab Nabi saw:"Tidak."Para sahabat bertanya:"Apakah turun wahyu kepada mereka?"Jawab Nabi saw:"Tidak."Para sahabat bertanya lagi:"Bagaimana keadaan mereka?"Nabi saw menjawab:"Seperti ulat dalam cuka."Para sahabat bertanya lagi:"Ya Rasulullah saw, bagaimana mereka menjaga agama mereka?

"Jawab Nabi saw:"Seperti bara api di tangan. Kalau diletak ia akan padam dan kalau diambil dengan tangan ia akan terbakar."

Peringatan buat semua yang bakal mengikuti perhimpunan haram anjuran kufar Ambiga.Terman tidak berniat untuk menghurai panjang.Apapun mereka inilah yang suka kepada pertumpahan darah dan mereka suka kepada Islam berpecah belah. Apakah kufar Ambiga ini boleh dipercayai. Dia seorang yang berjuang untuk murtad. Apa ni PAS dan Islam PKR. Cukuplah menghancurkan Islam. Masihkah kita ingat akan kisah Dajjal.Dajjal ialah syaitan yang akan lahir pada akhir zaman. Syaitan Dajjal ini mungkin keturunan jin atau manusia, bahkan mungkin makhluk kacukan antara jin dan manusia. Pada suatu hari nanti, ia akan dibebaskan daripada penjara dan tiba-tiba muncul di kalangan manusia.Alamat Dajjal disebutkan dalam hadis sebagai buta sebelah mata. Maksudnya tidak dapat menilai sesuatu dengan adil dan saksama. . Mereka mempunyai kayu pengukur yang berbagai-bagai apabila bercakap tentang hak-hak manusia. Mereka menindas sesiapa juga yang mereka benci dan membela sesiapa yang mereka suka. Sifat ini lebih sesuai dengan orang yang hanya mampu melihat dengan sebelah mata.

PRESIDEN PAS SERU SERTAI KUMPULAN HARAM

KUALA LUMPUR, 23 Jun: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengarahkan semua ahli dan penyokong PAS agar datang ke Kuala Lumpur pada 9 Julai ini bagi menyertai perhimpunan Bersih 2.0."Saya menyeru semua ahli dan penyokong PAS menyertai perhimpunan Bersih 9 Julai ini untuk menuntut pilihan raya yang bersih dan adil," kata Abdul Hadi dalam sidang media bersama Harakah di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut, di sini, sebentar tadi.

(Seruan yang memerlukan pemerintah menjalankan hukuman bughat kepada mereka yang menentang kerajaan dan berniat jahat untuk menumbangkan sebuah kerajaan Islam. Teman rasa sudah tibalah masanya kerajaan Malaysia melaksanakan HUKUM ISLAM sebab senang nanti nak jatuhkan hukum kepada kumpulan pemberontak. Seorang Presiden bersikap tidak cerdik dengan membuat seruan ke arah kemungkaran. Tidakkah Haji Hadi masih ingat lagi dalam demonstrasi petani sewaktu beliau menjadi Menteri Besar Terengganu?Mengapakah beliau takut nak jumpa petani dan nelayan yang berdemo?Mengapa Hj hadi memanggil polis ketika itu? Lalu penceramah PAS di Terengganu menyatakan bahawa pendemo itu adalah pemberontak terhadap pemerintah yang sah dipilih oleh rakyat. Alih-alih yang berlaku hari ini, Hj Hadi boleh mengiakan pemberontakan atas nama perhimpunan haram. Inilah mentaliti songsang PAS. Tapi bila kita bercakap pada mereka hal ini, maka akan kata " kamu ni orang UMNO lah". Apakah PAS itu syumul?)Perhimpunan Bersih 2.0 akan diadakan di Kuala Lumpur 9 Julai ini. Pengerusi Bersih 2.0 adalah bekas Presiden Majlis Peguam, Datuk Ambiga Srenevasan. Anggotanya terdiri daripada para pemimpin NG0, manakala PAS, PKR dan DAP menyokong perhimpunan itu. Menurut Abdul Hadi, perhimpunan tersebut mempunyai tujuan yang amat murni dan perlu disokong oleh semua pihak serta dijamin aman sesuai dengan matlamatnya yang murni.

( APABILA PENGARAHNYA SEORANG KUFAR DAN SECARA BERTERUS TERANG PERNAH MENENTANG ISLAM, MAKA CARA DAN JALAN KERJANYA JUGA BERBENTUK KUFAR. LALU MEREKA YANG MENGIKUT JALAN KUFAR, MEREKA AKAN TERPALIT DENGAN SIFAT KEKUFURANM .Saidina Abu Bakar As-Siddiq pernah berkata;

ولا نحكم في القرآن برأينا فإن للتفسير مسلكا مضبوطا لا نتعداه وقد قال عليه السلام
من فسر القرآن برأيه فليتبوأ مقعده من النار

Maksudnya;
“Kami tidak akan berhukum pada Al-Quran dengan pandangan kami (semata-mata). Maka sesungguhnya Tafsir itu mempunyai cara yang tetap yang tidak boleh kami melampauinya. Sesungguhnya Rasulullah SAW bersabda; Barangsiapa yang mentafsirkan Al-Quran dengan pandangannya (semata-mata), maka dia telah menempah tempatnya didalam Neraka” (na’uzubillah min zalik)

PERINGATAN ALLAH

Allah berfirman;
محمد رسول الله والذين معه أشداء على الكفار رحماء بينهم

Maksudnya;
“Muhammad itu adalah utusan Allah dan orang-orang yang bersama dengan dia adalah keras terhadap orang-orang kafir, tetapi berkasih sayang sesama mereka”

(Surah Al-Fath : 29)
Firman Allah;
اهدنا الصراط المستقيم , صراط الذين أنعمت عليهم , غير المغضوب عليهم و لا الضالين

Maksudnya;
“tunjuklah kami jalan yang lurus, jalan yang telah engkau beri nikmat, bukan orang yang dibenci dan bukan orang yang sesat”

(surah al-Fatihah : 6-7)

Firman Allah :

Demi Sesungguhnya Engkau (Wahai Muhammad) akan dapati manusia Yang keras sekali permusuhannya kepada orang-orang Yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik. (Surah Al-Maidah)
( WAHAI SAUDARAKU ISLAM DI DALAM PR, ISLAM ITU AGAMA DAN BUKANNYA PARTI YANG MEMECAHBELAHKAN UMMAH. ISLAM TIDAK MEMISAHKAN POLITIK. TETAPI PARTI POLITIK ISLAM YANG MEMISAHKAN ISLAM ADDINUL WAL AKHIRAH.)AMBIGA TU ORANG MUSYRIK. TEMAN ULANG. AMBIGA TU ORANG MUSYRIK. KENAPA NAK IKUT GOLONGAN MUSYRIK DAN PERHIMPUNAN HARAM BERSIH?)
Sehubungan itu, ahli-ahli dan penyokong-penyokong PAS serta setiap pihak yang menyertainya dilarang melakukan sebarang kekacauan, mengganggu ketenteraman awam dan kerosakan harta benda awam.
"Setiap ahli PAS yang menyertainya jangan sekali-kali membawa senjata. Saya juga suka mengingatkan ahli-ahli PAS agar jangan bermusuhan dengan pihak polis," katanya yang juga ahli Parlimen Marang.

BOLEHKAH HJ HADI MEMBERI JAMINAN PERHIMPUNAN HARAM INI AKAN MENGHORMATI POLIS. TIADA DALAM SEJARAH DUNIA ORANG YANG BERHIMPUN DAN APABILA DILERAIKAN DENGAN KEKERASAN PENCEGAHAN , LALU ORANG ITU MEMBODOHKAN DIRI. BUKANKAH MEREKA AKAN BERTINDAK BALAS. SELEPAS ITU, SUDAH PASTILAH JAWAN DARI MULUT MEREKA BAHAWA POLIS MEMULAKAN PROVOKASI JAHAT SEHINGAG TIMBULKAN HURU HARA.

Umat Islam sekalian  diantara objektif utama yang ditetapkan oleh orang-orang Yahudi berkaitan sikap mereka kepada  Umat Islam ialah:-
  1. Berusaha memalingkan Umat Islam daripada keimanan kepada kekufuran.
  2. Menjauhkan Umat Islam dari memegang tampuk kepimpinan dunia.
  3. Memegang tampuk dunia, menguasai Negara Umat Islam dan Mengekploitasi segala kekayaan Negara tersebut.
Berkaitan dengan objektif pertama Allah swt telah berfirman:-

ولا يزالون يقاتلونكم حتى يردوكم عن دينكم ان استطاعوا ومن يرتدد منكم عن دينه فيمت وهو كافر فأولئك حبطت أعمالهم في الدنيا والأخرة

217. dan mereka (orang-orang kafir itu) sentiasa memerangi kamu hingga mereka (mahu) memalingkan kamu dari ugama kamu kalau mereka sanggup (melakukan Yang demikian); dan sesiapa di antara kamu Yang murtad (berpaling tadah) dari ugamanya (ugama Islam), lalu ia mati sedang ia tetap kafir, maka orang-orang Yang demikian, rosak binasalah amal usahanya (yang baik) di dunia dan di akhirat. (surah Al-baqarah: 217)

KESIMPULAN TEMAN

Firman Allah yang bermaksud :

Nabi Muhammad (s.a.w) ialah Rasul Allah; dan orang-orang Yang bersama dengannya bersikap keras dan tegas terhadap orang-orang kafir Yang (memusuhi Islam), dan sebaiknya bersikap kasih sayang serta belas kasihan kasihan sesama sendiri (umat Islam). (Al-Fath)

Mengapakah PAS tidak mahu berkasih kasihan sesama ahli UMNO yang Islam?Jawapannya mudah sahaja kerana mereka dikuasai golongan kufar yang mahukan Islam  menang dengan kuasa kawalan pemerintahan secara kufar.