Monday, June 25, 2012

PASCA E 13 : INTIPATI PEMBOHONGAN ANWAR DALAM PIDATO RAKYAT DI NIBONG TEBAL. SYABAS PAKATAN PENANG DALAM AGENDA PEMBOHONGAN


PENGACARA MAJLIS UMUM YANG HADIR DALAM 10 000 RIBU ORANG
YANG BENAR : PARAMETER SEKELILING YANG AKU TENGOK SEKALI YANG DOK DALAM GELAP , ATAS MOTOR DAN SEBAGAINYA TAK SAMPAI 4000 ORANG

PENCERAMAH :

1) YB. Lau Choo Kiang ( Exco Kerajaan Negeri Pulau Pinang)
2) Sdr. Badrol Hisham ShaharinB( Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia )
3) YB. Dr. Mansor Othman
4) YB. Datuk seri Anwar Ibrahim

MAI KITA BACA APA DEPA BOHONG ORANG NIBONG TEBAL SEMALAM. AKU PUN TURUT KENA BOHONG SEBAB NAK DENGAR CERAMAH PEMBOHONG TEGAR MALAYSIA :
             1.   Kenaikan harga barang(DAP PENANG TAMBAH PETAK PARKING SENYAP PLAK)

            2  :       Rasuah di kalangan pemimpin BN / UMNO. ( PR RASUAH SENYAP)

3  :       Menang Pilihanraya Minyak akan diTurunkan. ( DAH MENANG 4 NEGERI BAGILAH SUBSIDI MINYAK DI EMPAT  NEGERI INI)

4  :       Pakatan perintah Pulau Pinang berjaya kurangkan hutang dari 300 juta kepada 30 juta. Pelabur asing ramai masuk dan pelaburan tertinggi di Malaysia. ( DOK BOHONG AYAT NI LA )

5  :       MPSP dulu nak bangkrap, tetapi sekarang banyak wang.( SEBAB TAK BELANJA . SEMUA INFRA DAH BN BUAT )

6 :        UMNO menyalahkan pakatan pembangkang tak bawa pembangunan kepada orang melayu di Pulau Pinang, tetapi apa pemimpin UMNO buat semasa perintah.( BUAT SAMPAI HANGPA BOLEH CERAMAH LA. LA NI DENGAN AMAN DAN ADA TAMAN , ADA PADANG. NAK APA LAGI?HANGPA BINA RUMAH MEWAH BANYAK. UMNO TAK BUAT MACAM TU...DEPAN MATA LA BENGONG WOIII)

7 :        Skandal NFC,( SKANDAL 3 BILLION. MANA BANYAK LAGI?

8 :        Pendidikan percuma kepada semua kaum.  ( MASA JADI MENTERI KEWANGAN DULU DAN JADI TPM HAWAT TAK BUAT DAN BENTANG DALAM BAJET?)                          

9;         UMNO sebenarnya menghina raja, ini terbukti dimana isu minyak apabila Sultan Kelantan mahu royalti diberi kepada kerajaan kelantan tetapi UMNO tidak beri.( LA ITU JER KER...YANG HANGPA KURANG AJAR TAHAP GABAN TU DIAM PLAK)

10:       Tanah rizab melayu banyak digadai oleh UMNO  contoh di Johor, Negeri Sembilan,Perak.( ZAMAN NUAR LAGI BANYAK TERGADAI. IPP GADAI HAK RAKYAT. WANG RAKYAT .NUAR LA PUNCA IPP)

11:       Cincin Rosmah bukti melalui borang Kastam ( RM 3 BILLION NUAR BUKTI MELALUI TIMBALAN GABENOR BANK NEGARA LAGI)

12:       Isu kapal selam. PM akan didakwa mahkamah Perancis.     ( SAMAN LA DI MALAYSIA WAHAI NUAR. HAWAT MINTA PERANCIS PULA?) 

                                                                       

PASCA E 13 : SERUAN GULINGKAN KERAJAAN OLEH SEORANG BEKAS GURU YANG PERNAH MENGAJAR DI SMK SERI MUDA DI MASJID TAMAN GUAR PERAHU


MAJLIS PENERANGAN PARLIMEN ULU SELANGOR APADA 23 DISEMBER 2011
Ust Abdullah Khairi menyampaikan motivasi kepada para aktivis dalam mendepani cabaran yang penuh dengan tipu daya oleh pihak musuh
cikgu abdullah khairi bersama pimpinan pas kawasan selangor
Tarikh : 23 Jun 2012. Lokasi :Taman Meru. Program : Bicara Ikon iaitu Tn. Hj Subky Latif dan Yb Dato' Hj. Mahfuz Omar dengan dipengerusikan oleh Ust Abdullah Khairi.
cikgu abdullah khairi bersama mat sabu dalam majlis yang sama


apa yang saya catitikan ini sebagai satu kisah yang berlaku di taman guar perahu dalam khutbah jumaat yang di sampaikan oleh cikgu abdullah khairi. Aku pada awalnya amat menghormati cikgu ini sebab dia merupakan pembaca sajak sakaratul maut di zaman arqam dahulu dan bekas seorang jurutera yang bagus.

Namun, penghormatan aku sejak kebelakangan ini terhadap beliau lusuh 100% apabila beliau membawa misi politik mengatasi misi dakwah. ceramahnya berbaur politik yang amat busuk sehingga menghentam pelbagai pihak sebagai tidak betul.

Baru -baru ini sewaktu menyampaikan khutbah jumaat di taman guar perahu, beliau telah menyeru agar umat islam bangkit menggullingkan kerajaan dan tidak mendoakan kesejahteraan kepada yang di pertuan agong dan TYT Pulau Pinang. Mungkin bagi beliau, mengguling kan kerajaan lebih syarie,Beliau dikhabarkan telah bertukar ke smk pulau ketam selangor atas kesalahan tatatertib.

Kehebatan belia sebagai penceramah motivasi pada awal pembabitan beliau di bidang ceramah akhirnya tercemar selepas menyertai pas. beliau di dalam pas tidak sesenior manapun. aliran pemikirannya dahulu lebih terarah kepada arqam.

Pengerusi masjid taman guar perahu juga seorang ahli pas pekat ust bakar baikalani yang menghalalkan cikgu abdullah khairi menghentam kerajaan di dalam masjid. macam lah bagus sangat cikgu ini. kadang kadang bila mengaji quran maaf cakaplah makhrajnya pun ada lari sikit. dalam kuliah motivasinya semuanya asyik menghentam waris .atas dasar kononnya ingin menyedarkan waris sehingga beliau dihinggap bisikan syaitan yang menyatakan beliau lebih baik dan hebat pada orang lain.

cikgu abdullah khairi memang berminat untuk mewakili pas sebagai calon sekiranya dinaikkan namanya. silap-silap di dun teluk air tawar sebab beliau pernah berkhidmat di sekolah menengah teluk air tawar .beliau lantang menghentam kerajaan di atas pentas ceramah pas dan boleh dikatakan semuanya tak betul. patutlah anak murid beliau di smk teluk air tawar dan smk seri muda baguih baguih belaka beliau didik.

seorang penceramah tidak semestinya berjaya berdakwah di celah kelangkangnya sahaja. cikgu abdullah kahira enta perlu ingat enta memilih profesion penguruan untuk berdakwah dan bukannya untuk menghentam orang lain sesuka hati sehingga bisikan syaitan menghinggapi tusuk jiwa enta.