Friday, February 10, 2012

PASCA E13 : KERAJAAN DAP TIDAK MAHU MEMBANTU TYT:BONGKAR

helaian pertama

helaian kedua

mukasurat ke tiga

AYAT PERTAMA BK : TERKEJUT APABILA MENDAPAT TAHU SURAT INI DI HANTAR OLEH PEJABAT TKM 1 KEPADA NGOS DI PULAU PINANG. UNTUK APA SURAT INI DIHANTAR? UNTUK MERAIH DERMA DARIPADA NGOS ?

SATU PERKARA YANG AMAT PELIK APABILA KERAJAAN NEGERI MEMINTA BANTUAN KEPADA NGOS? BUKAHKAH SEPATUTNYA NGOS MINTA BANTUAN DARIPADA KERAJAAN NEGERI?

BUKANKAH KERAJAAN NEGERI DAP CUKUP BONGKAK MEMAKLUMKAN KEPADA SELURUH NEGARA MEMPUNYAI LEBIHAN BAJET YANG TINGGI? KEMANAKAH WANG LEBIHAN BAJET INI DISALIRKAN?

TANDA TANYA SURAT DI MUKASURAT 1 ???

1. MENGAPAKAH LETTERHEAD YANG DIKELUARKAN IALAH DARI PEJABAT TKM 1?MENGAPA TIDAK DARI LETTERHEAD SUK ATAU PEJABAT KM SENDIRI?

2. MENGAPAKAH MEMINTA BANTUAN DARI NGOS? SEDANGKAN NGOS SEPERTI YANG SEMUA KETAHUI, PUN MENGHARAPKAN BANTUAN KERAJAAN ?

3.MENGAPAKAH KERAJAAN NEGERI TIDAK BERUSAHA MENCARI DANA TAMBAHAN DARI PIHAK SYARIKAT LUAR YANG MENGAUT KEUNTUNGAN BERJUTA JUTA RINGGIT?
ATAU MEMANG SYARIKAT INI TIDAK MAHU MENYALURKAN DANA KEPADA TABUNG TYT DISEBABKAN TYT ITU MELAYU?

4.MASALAH BENCANA ALAM ADALAH TANGGUNGJAWAB KERAJAAN NEGERI MEMBANTU RAKYAT DAN BUKANNYA DI AMBIL DARI DANA TYT?

5. MENGAPAKAH MKN TIDAK LAGI MENERUSKAN USAHA INI?

6. DANA TERSEBUT BERKURANGAN? MENGAPA? SELAMA INI KERAJAAN NEGERI MEMBANTU MANGSA BANJIR, RIBUT DAN SEBAGAINYA MENGGUNAKAN DANA DARI MANA? TIDAK PERNAH PUN DI SEBUT MENGGUNAKAN DANA TYT APABILA MEMBANTU MANGSA BENCANA ALAM?

TANDA TANYA SURAT DI MUKASURAT 2 ???

MANA MAMPU NGOS MEMBERI BANTUAN SEBANYAK YANG DI NYATAKAN OLEH SURAT BERKENAAN. NGOS BUKAN SYARIKAT YANG MENGAUT KEUNTUNGAN.

KESIMPULAN :

INILAH BUKTI JELAS BAHAWA KERAJAAN DAP TIDAK MAHU MEMBANTU  DANA TYT ATAU INI SEBAGAI LAMBANG TIDAK HORMAT KERAJAAN DAP TERHADAP TYT

TYT PEMIMPIN UTAMA DI PULAU PINANG, DILAYAN SEBEGINI RUPA. APAKAH TYT TAHU AKAN HAL INI?

SELAMA INI MANGSA BENCANA ALAM DI BANTU DENGAN MENGGUNAKAN DANA MANA?KERAJAAN NEGERI SELALU SEBUT SEMUA BANTUAN DARI KERAJAAN NEGERI SEDANGKAN DALAM SURAT DINYATAKAN BANTUAN UNTUK BENCANA ALAM. APAKAH SELAMA INI DANA TYT DISALAHGUNA OLEH KERAJAAN DAP?

YANG PALING UTAMA ...MENGAPAKAH KM SENDIRI TIDAK MENULIS  SURAT INI ATAU SUK SENDIRI. BUKANKAH INI BUKTI DAP TIDAK MAHU TERPALIT MEMBANTU SEORANG PEMIMPIN UTAMA DI PULAU PINANG DARI KAUM MELAYU.

DAP RASIS DAN MELAYU BERSIAPA SIAGA. 

PASCA E13 : PANAS!!! NANTIKAN TEPAT JAM 3.30 PETANG INI

KERAJAAN DAP TIDAK MEMBANTU PEMIMPIN UTAMA  MELAYU DI PULAU PINANG