Saturday, October 15, 2011

TERKINI PEMUKIMAN PEMIMPIN KANAN DAP DI PULAU JEREJAK.BONGKAR

ANTARA YANG HADIR IALAH P RAMASAMY, CHUNG ENG, LIM GUAN ENG, HOCK SENG,TANASEKARAN, TAN BENG HUAT, RAYER, CHOW DAN BEBERAPA ORANG YANG LAIN

PESERTA PEMUKIMAN SEDANG MENJAMU SELERA PADA JAM 10.30 PAGI.

Bertempat di Pulau Jerejak , DAP Pulau Pinang telah mengadakan pemukiman gerak kerja mengekalkan kemenangan di pulau pinang. sesi pemukiman ini bermula pada jam 9.00 pagi sehingga jam 5.30 petang. Pada jam 8.30 pagi Chun Eng dan P ramasay kelihatan berkeliaran di luar dewan. Lim guan eng pula hadir bersama betty dan anak bongsunya. sekali lagi teman terkejut bagaimana adun kota laksamana berada di pulau pinang. hari cuti pun dia tak bertugas di kawasan. mengapakah beliau terlalu risau dengan guan eng?walaubagaimanapun betty pulang pada jam 10.50 pagi bersama anak kecilnya.Betty pulang awal selepas memastikan lakinya benar benar hadir ke pemukiman ini dan tiada diikuti oleh setiausaha akhbarnya.

Sesi pemukiman kali ini dihadiri oleh mustafa ali selaku setiausaha agung pas yang pandai berlakon. di dada akhbar, mereka seolah olah berkelahi dalam hal hudud. Tetapi rupanya segala yang mereka lakukan adalah permainan politik. sedih teman, hudud dijadikan bahan permainan politik. celaka betul mustafa ali. Mustafa ali apa lagi terpaksa bagi taklimat la pada puak-puak pemimpin dap yang hadir dalam pemukiman. Hasilnya semuanya amat lega dengan penerangan mustafa ali. teman tak mau cerita lebih lanjut . cuma nak bagitau semua mustafa ali sedang main wayang. sedarlah umat islam, pulau jerejak menjadi saksi kepada permainan politik pas dan dap. lepas ni pas akan main segala isu seolah olah mereka berjuang demi hudud. tapi dap akan bagitau orang cina " jangan risau,....apa yang pas kata itu hanya untuk melayu dan kaum cina tak perlu risau.

Teman terkejut juga, bilik yang mereka guna diletakkan tanda JKKK Kg Sirih. Rupanya yang hadir ialah pemimpin kanan kerajaan negeri. Mungkin kerajaan negeri menggunakan nama program bagi JKKK Kg Sirih untuk menghalalkan perbelanjaan wang kerajaan negeri. Kalau di sebut DAP, maka sudah pastilah pembayaran akan dibuat oleh DAP negeri. Bukankah ini penyelewengan?????

Penyelewengan terus berlaku di bumi pulau pinang. sebelum ini guan eng cukup menyerang pulau jerejak. mengapa hari ini 15/11/2011 guan eng bermukim bersama pemimpin kanan dap di pulau tersebut???sial sial sial...gampang gampang gampang......Mereka menjadikan pula jerejak sebagai isu. tetapi mereka  berkampung di sini.Guan eng menjadi moderator perbincangan pemukiman ini. pelbagai isu diperbincangkan untuk menambat hati rakyat dalam pilihanraya ke 13. Isu ekonomi, politik, pendidikan, sosial dan hak kaum cina di persembahkan dengan menggunakan power point . Persembahan dengan menggunakan LCD. Makan secara meja bulat.Aktiviti perbincangan menggunakan meja bulat.

BILIK DAHLIA , JEREJAK RAINFOREST RESORT MENJADI SAKSI PEMUKIMAN DAP.SEGALANYA DI SIMPAN RAPI.TERLEPAS JUA.