Wednesday, February 1, 2012

MOGA ALLAH MERAHMATI ROH BAYI INI


BUANG ANAK SECARA BERKUMPULAN

PASCA E 13 : MACAM-MACAM BUDAK PAS NI...MACAM KARTUN


kenyataan hj hadi berkenaan isu smm hantar memorandum kepadanya :


Abdul Hadi turut menegaskan, dalam laporan semalam bahawa walaupun pertubuhan pelajar terbabit akan menghantar memorandum kepadanya, tetapi sehingga kini "mereka tak pun menyerahkan memorandum itu kepada saya."

"Kalau boleh saya pun nak tengok juga memorandum itu dan nak tahu juga apa yang nak dikatakan oleh para pelajar mengenai perkara itu," katanya.

Justeru, Syukri menyarankan agar Abdul Hadi patut merujuk perkara tersebut kepada Dewan Pemuda Pas, khususnya Ketua Pemudanya sama ada pernah menerima memorandum daripada mahasiswa atau tidak.

"Kami masih lagi mempunyai salinan memorandum tersebut. Antara isi kandungan memorandum itu ialah memohon pertimbangan Abdul Hadi untuk menasihati Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak agar tidak menggunakan Auku sebagai undang-undang di Kedah.

“Kami juga tidak nampak sebarang tindakan serius daripada Pas khususnya Dewan Pemuda untuk menasihati Azizan. Kami juga sehingga kini melihat Menteri Besar Kedah masih berpendirian untuk mempertahankan Auku,” katanya

KENYATAAN SMM BUDAK SURUHAN NUAR YAHUDI PULA:

1. Menuduh Pemuda Pas pecah amanah tidak menyampai memo kepada President

2. Cuba mengheret Presiden PAS masuk campur walau pun isu nya masaalah disiplin pelajar

3. Menyuruh President PAS mendapatkannya memo tersebut dari Pemuda PAS walau mereka kata ada salinan

4. Cuba mengheret Pemuda PAS untuk campurtangan hal disiplin pelajar


KENYATAAN BK

YANG BAGUSNYA NUAR YAHUDI. DIA YANG BELA BUDAK- BUDAK INI UNTUK ATTACK PAS DAN UMNO. NUAR YAHUDI JUGA DAPAT UNTUNG. DIA HANTAR SEORANG PENSYARAH SENGAL BERNAMA AZIZ BARI DAN BUDAK YANG GAGAL DI UNIVERSITI PI GANGGU AZIZAN.

PASCA E13 : BONGKAR YAYASAN SELANGOR ROMPAK WANG RAKYAT UNTUK BIAYAI PEMIMPIN PAS

PROKSI YANG MENDAPAT KEPENTINGAN

DR ZULKIFLI AHMAD


SUMBER DALAMAN :
YAYASAN SELANGOR MINTA NAFIKAN.

wang rakyat selangor telah dihadiahkan kepada pimpinan kanan PAS iaitu yang pertama, melalui kaedah melaksanakan program, Yayasan Selangor telah berbelanja sebanyak RM1.2JUTA untuk Dr. Zulkifli Ahmad. Kaedah-kaedahnya kita cerita kemudian. Dan yang kedua ialah, dengan mengguna kaedah yang sama, sebanyak RM1.8JUTA turut dibelanjakan untuk Dr. Hatta Ramli. Semua perbelanjaan ini telah dihabiskan dalam masa tempuh 2 bulan sahaja.

Dikhabarkan bahawa dalam pembahagian harta kekayaan negeri Selangor, parti-parti dalam PR dibahagikan untuk “memiliki” beberapa institusi untuk kepentingan parti masing-masing untuk melaksanakan program-program bagi menjamin mereka terus dapat bertapak di negeri Selangor. Dan untuk ini, Yayasan Selangor adalah antara agensi yang di”berikan kepada PAS.

Keadaan menjadi semakin runsing apabila dikhabarkan bangunan Yayasan Selangor yang terletak ditempat amat strategik di Jalan Bukit Bintang bakal (ada yang kata sudah) berpindah tangan kepada proksi DAP. Menurut risikan perpindahan dana sebanyak RM6000JUTA akan terlibat dalam memindahkan harta Yayasan Selangor kepada sebuah “agensi/syarikat milik Cina”.

PASCA E 13 : DEWAN PEMUDA PAS PULAU PINANG BIDAS PEMUDA DAP


KENYATAAN MEDIA
DEWAN PEMUDA PAS NEGERI PULAU PINANG
Berkaitan Isu KUIN - MB Kedah yang dibangkitkan oleh Pemuda DAP P.Pinang.
1- Dwn Pemuda PAS Negeri (DPPN) P.Pinang mengucapkan terima kasih atas keprihatinan semua pihak termasuk rakan kami DAPSY P.Pinang yg telah memberi respon terhadap MB Kedah YAB Dato' Seri DiRaja Ustaz Azizan Abd Razak yang juga Pesuruhjaya PAS Kedah berkenaan isu KUIN, yang telah disiarkan dalam portal Malaysiakini semalam 30/1/2012.

2- Suka untuk ditegaskan, bahawa DPPN P.Pinang mendokong penuh semangat Buku Jingga berkaitan AUKU yang memberi kebebasan kpd mahasiswa utk berpolitik & hak berpersatuan seperti yang digariskan. Ianya juga sebenarnya telah begitu lama disuarakan oleh Dewan Pemuda PAS Malaysia sebelum ini.

3- Adalah sesuatu yang tidak wajar jika sebegitu mudah YAB MB Kedah dipalitkan tuduhan bahawa beliau tidak bersama dengan semangat Buku Jingga serta dilabelkan sebagai tiada persefahaman dengan pemimpin PR apabila beliau bertindak menyokong penggunaan AUKU terhadap 5 mahasiswa KUIN seperti yang dilaporkan sebelum ini.

YAB MB Kedah juga telah menjelaskan bahawa AUKU tidak digunakan dalam kes ini, sebaliknya tindakan yang diambil adalah mengikut peruntukan Akta IPTS 1996 yang berbeza dengan AUKU walaupun ianya hampir sama, seperti yang disiarkan portal akhbar Sinar Harian hari ini 31 Jan 2012.

4- Perlu juga menjadi perhatian & pertimbangan bersama bahawa kes ini telah dibawa ke mahkamah oleh mahasiswa yang terlibat. YB Tuan Karpal Singh telah dilantik pihak KUIN sebagai peguam mewakilinya & beliau bersetuju untuk membela pihak KUIN dalam kes ini.
5- Umum mengetahui bahawa YB Tuan Karpal Singh adalah Pengerusi DAP Kebangsaan yang juga merupakan peguam ternama.

Persoalannya, adakah apabila YB Tuan Karpal Singh bersetuju untuk menjadi peguam mewakili KUIN dalam isu ini bermakna Pengerusi DAP itu juga tidak bersama dalam semangat Buku Jingga seperti tohmahan yang dipalitkan kpd YAB MB Kedah? ( KARPAL SINGH DAH KANTOI .DIA SENDIRI HENTAM SEMANGAT JINGAY)
Adakah beliau juga boleh dilabelkan tidak mempunyai persefahaman sesama pimpinan PR yang lain dalam isu KUIN ini?

6- Semua mengetahui AUKU adalah undang-undang yang wujud sejak sekian lama & masih digunakan sehingga hari ini seperti semua undang-undang yang lain termasuk kes-kes jenayah dll.

7- Sebagai contoh; seorang ahli PAS yang rumahnya dimasuki perompak yang menyamun hartanya, apabila ia membuat laporan polis & meminta pihak polis menyiasat & menyelesaikan kes itu, adakah boleh dikatakan bahawa ahli PAS itu telah bersetuju untuk menafikan perlaksanaan Hukum Allah (Hudud) yang diperjuangkan partinya sekian lama, keatas pencuri itu ?

Adakah boleh dilabelkan bahawa ahli PAS tersebut telah menggadaikan prinsip perjuangannya selama ini & bersetuju untuk menerima pakai undang-undang yang sedia ada, apabila beliau membuat laporan polis?

Ahli PAS tersebut bertindak betul dengan melaporkan kepada polis untuk bertindak kerana ianya adalah undang-undang & peraturan yang sedia ada serta diguna pakai sekarang.

Pada masa yang sama Ahli PAS itu juga masih tidak berganjak dengan dasar perjuangan partinya untuk menegakkan pemerintahan Islam & undang-undangnya. Beliau tetap yakin bahawa ianya akan dilaksanakan apabila cukup & sempurna syarat-syaratnya nanti.

8- Oleh yg demikian, DPPN P.Pinang percaya bahawa pendirian MB Kedah YAB Dato' Seri DiRaja Ustaz Azizan Abdul Razak dalam isu KUIN ini adalah kerana mengguna-pakai undang-undang sedia ada.

Undang-undang ini boleh dipinda @ dimansuhkan jika PR menguasai Parlimen & Kerajaan Persekutuan kelak.

9- DPPN P.Pinang juga melihat bahawa 'hentaman demi hentaman' yang diberikan kepada YAB MB Kedah lebih bertujuan untuk memberi persepsi buruk bersifat 'character assasination' @ pembunuhan karakter yang dirancang oleh musuh tertentu.( SIAPA MUSUH TERTENTU? MAHFUZ ATAU SEKUTU SABU DI KEDAH?)
10- DPPN P.Pinang menyeru supaya semua pihak menghentikan 'hentaman' ini & mengurangkan jurang perselisihan pendapat sesama pimpinan. Marilah kita memberi fokus maksima untuk menumbangkan musuh politik kita yang sebenar iaitu UMNO & BN dalam PRU-13 ini.

Sekian, terima kasih.

AFNAN HAMIMI B TAIB AZAMUDDEN
Setiausaha DPPN P.Pinang

PASCA E 13 : KEJUTAN-KETUA PEMUDA UMNO TANJUNG BAKAL YDP MAIPP???


mantan ketua pemuda umno tanjung.pas adalah budak belasahan malik kassim.

berita ini telah lama Bk dengar dan tunggu pengesahan sahaja. namun, namanya telah di bawa oleh kerajaan negeri Pulau Pinang kepada Yang Di pertuan Agung untuk diperkenankan. Malik Kassim ialah mantan ketua pemuda UMNO tanjung sewaktu zahrin menjadi ketua bahagian di zaman nuar yahudi.Memandangkan beliau merupakan proksi nuar yahudi, maka nama beliau dinaikkan untuk bertanding di kerusi batu maung ( itu pun boleh sepenggal je la kot). Sifat malik kassim ialah sentiasa taat dan patuh pada pemimpin yang dapat memastikan dia terus berkuasa. misalnya dalam waktu sekarang malik kassim ialah penjilat tegar lim guan eng mengatasi penjilat tegar yang lain.

malik kassim telah lama menjadikan pas sebagai musuh utama beliau sejak beliau berada di dalam umno. jadi semangat bermusuh dengan pas masih tidak dapat hilang. lalu dalam mesyuarat exco yang lalu, nama malik kassim adalah terbaik untuk menggatikan lias zakaria. dengan yakin, guan eng telah menghantar senarai nama kepada Yang Di pertuan Agung. mansor cuba mengiyakan sahaja. pun begitu , BK yakin lias zakaria akan kekal.

yang paling kasihan sekarang ialah salleh pas yang nuar kata pas ni bodoh bahasa inggeris.salleh tak perlu berangan lagi untuk duduk di maipp. cukuplah sekadar timbalan sahaja. salleh man adalah seorang pesuruhjaya pas yang agak lembab. pilihanraya ke 13 , namanya akan disingkirkan untuk kerusi permatang pasir.dia akan balik semula ke kepala batas atau tasek gelugor.jadi bola bowling la salleh man.

PASCA E 13 : SELOKA PAS BODOH


pocoyo.gif
CUBA SEBUT DENGAN MENGIKUT  GERAK KARTUN NI KUAT KUAT....PAS BODOH ...PAS BODOH...PAS BODOH......( SAMBUNG BERKALI KALI)
PAS BALACI NUAR...PAS BALACI NUAR YEH YEH YEH YEH YEH.......

pocoyo (1).gif
HU HU HUHU...................NUAR YAHUDI PAS BODOH...NUAR YAHUDI PAS BODOH

PASCA E 13 : ANWAR TIBAI ULARMAK PAS. ULAMARMAK PAS BODOH BAHASA INGGERIS?


KATA ANWAR...BODOH!!!!! TAK FAHAM INGGERIS.DALAM UMNO DULU PUN ANWAR KATA ULAMAK PAS. DALAM PKR PUN KATA LAGI. YANG BETUL BETUL BODOH SEKARANG INI IALAH PAS. PAS BODOH...PAS BODOH...BANGKITLAH LAH PAS BODOH!!!


Pelbagai keterlanjuran yang dilakukan oleh Anwar. Satu demi satu. Ustaz Harun telah dengan jelas mengeluarkan kenyataannya membantah Anwar serta memohon penjelasan dari Anwar dalam isu Pluralisme Agama. Ustaz Harun dengan jelas menghukum kufur kepada orang yang menganuti fahaman menyamakan semua agama ini.( LA NI ANWAR KUFUR????)ORANG PAS YANG SOKONG ANWAR BERERTI DIA PUN NAK MASUK LUBANG TAHI KUFUR)

Dalam hal ini, Anwar sekali lagi menyalahkan puak ulama bahawa mereka tidak faham bahasa Inggeris.( PUAK PAS NI KENA SOKONG PPSMI DULU) Dalam perbualan dengan beberapa orang yang menegur Anwar atas keterlanjuran Anwar dalam kenyataannya di WSJ, Anwar sekali lagi mengatakan “depa tak reti Inggeris”.(BAHASA PENANG PAS NI BODOH/STUPID DALAM BI...ADUSSSSS) Jawapan yang sama Anwar guna ketika menjawap apabila batahan terhadap ucapannya menyokong Pluralisme Agama di London dan temubualnya yang mengatakan hukuman ke atas kesalahan jenayah seks sebagai kuno dan perlu dipinda yang disiarkan dalam BBC.

PASCA E 13 : SMM TALIBARUT PAS

SHUKRI AB RAZAB
CHE AIMAN AB RAZAB ( YANG PALING BEGIK DI KUIN)

APAKAH SMM BUDAK UPAHAN UMNO ATAU BUDAK UPAHAN PAS?
BLOG BLOG PAS MENYATAKAN SMM IALAH BUDAK UMNO. TAPI BUKANKAH PALING LAWAK KERANA SEMUANYA BERNAUNG DI BAWAH NAMA SOLIDARITI YANG DI ASASKAN OLEH GERAKAN PKR . ANAK MUDA PKR YANG PRO KEPADA GERAKAN PEMBAHARUAN MENGGUNAKAN NAMA SOLIDARITI/SOLIDARITAS.

APAPUN BILA KENA TANG KEDAH, DEPA KATA SMM BUDAH UMNO. BILA KENA TANG UMNO, DEPA KATA UMNO SEKAT KEBEBASAN MAHASISWA. INILAH BUKTI KALAU PR PERINTAH PUN AKAN ADA UNDANG UNDANG MENGAWAL DAN MENYEKAT PELAJAR.

PASCA E 13 : KEPALA BABI PANGGANG DI MASJID RAWANG KERJA SIAPA?

INI ISU KEPALA BABI DI UM

KESIMPULAN BK

KALAU BAB LETAK BABI NI SELALUNYA DIMAINKAN OLEH BUDAK BUDAK PROVOKASI DALAM PAS. BAIK SEMUA KES GUAN BABI. DARI ZAMAN JEPUN SAMPAI LA NI. GUNALAH KAEDAH LAIN. YANG BAGUSNYA MEREKA NAK BAGI UMAT ISLAM MARAH DAN NAK KAITKAN UMNO?DULU MASA PILIHANRAYA KE 13, MEREKA LETAK BANNER NIK AZIZ DAN BABI DI TASEK GELUGOR. TUJUAN NAK AMBIL GAMBAR DAN BUAT RISALAH. KEMUDIAN EDAR DISELURUH PULAU PIANNG BAGI ORANG MARAH

BK NAK BAGITAU SEMUA ORANG PAS DAN PR JANGANLAH GUNA TAKTIK ZAMAN TOK NADOK INI. CARILAH TEKTIK LAIN. BELA BABI PUN OK UNTUK ORANG PAS.

PASCA E 13 : FITNAH KE ATAS MUKHRIZ MAHATHIR TELAH BERMULA.KERETA INI DIKATAKAN MILIK MUKHRIZ MAHATHIR. PR TELAH MULA MENYERANG PERIBADI PELAPIS TUN M. WAH!!!!MUDAH SAHAJA MENUDUH. ADA NAMA KA PADA GERAN KERETA INI NAMA MUKHRIZ???TUNJUKLAH GERAN KERETA ...BARU BAGUS....