Tuesday, July 2, 2013

PRU 14 : CHE GU MENCIBAIKAN ORANG DI TAMPAR PESURUHJAYA PAS!!

Chegubard

Tindakan chegu bad cibai  menyebabkan dia ditegur Pesuruhjaya Pas negeri, Mohamad Taufek Abd Ghani.
“Memang banyak saluran boleh digunakan bagi menzahirkan sebarang pandangan atau bantahan pada masa kini, tetapi tidak semestinya perlu menggunakan kata-kata kesat.”

“Tidak kisahlah kepada siapa komen tersebut ditujukan sekalipun, yang penting ia perlu dibuat secara profesional dan bukannya mengutuk dari belakang.”
“Bagi kita, salah satu langkah yang boleh diambil adalah berbincang secara face to face atau bersua muka kerana kaedah sebegini dilihat lebih membuahkan hasil berikutan kedua-dua pihak dapat bersuara dan saling membela diri,” kata Taufek kepada Sinar Harian.

ULASAN BK

BK MUDAH SAHAJA. CHE GU BAD DI TOLAK OLEH ORANG MELAYU DI SG ACHEH. PENGIKUT SETIA KARL MARX MEMANG SUKA MENCIBAIKAN ORANG. MAKA TAK SALAH ORANG PAS NIBONG TEBAL NAK TAMPAK MASA PENAMAAN CALON.NANTI ORANG PANGGIL CHE GU BAD CIBAI

PRU 14 : PIC PILIHAN BADAR KHUBRO


Haji Hanafiah Mat Adun Chukai, Terengganu . Bagi BK inilah yang terbaik. kita satu agama tapi fahaman politik sahaja yang berbeza

PRU 14 : PSM DASAR MUKA TAK MALU. PR DAH BUANG NAK MASUK JUGA?


Kongres ke-15 Parti Sosialis Malaysia (PSM) yang berakhir minggu lepas memutuskan untuk meneruskan rundingan dengan Pakatan Rakyat bagi menyertai gabungan tersebut.

"PSM sedia terus dialog dengan Pakatan atas dasar saling hormat-menghormati," laman Twitter parti itu dipetik.

Setiausaha Agung PSM, S Arutchelvan (bawah) sewaktu dihubungi Malaysiakini bagaimanapun menjelaskan, penyertaan parti itu ke dalam Pakatan bukan terletak di tangan PSM kerana ia memerlukan kelulusan Pakatan Rakyat sendiri.

"Jadi kami akan teruskan rundingan dan ia (penyertaan ke dalam Pakatan) bergantung kepada hasil rundingan itu," katanya.

Namun tegasnya, pada masa sama PSM juga akan menggerakkan usaha ke arah penubuhan 'Gabungan Kiri' yang menurutnya akan didokong organisasi seperti Parti Rakyat Malaysia (PRM) dan Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) bagi "melawan kuasa neo-liberal dan kapitalis".
Kongres tiga hari bermula pada 28 Jun lalu di Cameron Highland itu antara lain turut membuat ketetapan menukar sistem keahlian daripada sistem keahlian terkawal kepada sistem keahlian terbuka.

Kongres parti beraliran kiri itu juga juga turut memutuskan agar PSM bertanding menggunakan logo mereka sendiri dalam pilihan raya umum akan datang.
ULASAN BK

MUDAH SAHAJA AKU NAK HABAQ. PR INI LIBERAL MELAMPAU . PSM SOSIALIS MELAMPAU. KEDUA DUA NYA DAN SEMUA DALAM PASUKAN INI JELAS MENGAMALKAN FAHAMAN LIBERAL SOSIALIS . THATS ALL

PRU 14 : GEMPAR !! MAJLIS SYURA BAKAL PECAT MAT SABU?


Pas pecat ahli terlibat kegiatan Syiah ALOR SETAR - Pas akan mengenakan hukuman tegas ke atas ahlinya termasuk memecat keahlian jika terbukti mereka terlibat dengan kegiatan Syiah.

Tindakan itu adalah untuk mencegah kegiatan yang dikatakan makin menular dalam kalangan pemimpin dan penyokong parti itu walaupun sehingga kini masih belum dapat dibuktikan.

Ahli Majlis Syura Ulamak Pas (Syura), Zaharuddin Mohammad berkata, antara syarat menjadi ahli Pas ialah mesti berpegang kepada Ahli Sunnah Wal Jamaah seperti yang termaktub dalam perlembagaan parti.

“Jika ada bukti seorang itu adalah pengikut Syiah, kita pecat serta merta tidak kira apa jawatannya sekali pun dalam parti,” katanya ketika menjawab pertanyaan peserta Forum Post Mortem PRU13 Menuju PRU14 diadakan di Komplek Pas Kedah di sini, kelmarin.

Sebelum ini, seorang pemimpin kanan Pas didakwa terbabit dengan ajaran Syiah, yang turut menjadi faktor kekalahan PR di Kedah.

Menurut sumber dalaman, Syura sudah memanggil pemimpin berkenaan untuk membuat pengakuan sama ada terlibat atau sebaliknya dengan Syiah.

Beliau berkata, beberapa hari lalu pemimpin itu sudah menandatangani surat pengakuan bahawa tidak terbabit dengan sebarang aktiviti Syiah seperti yang diuar-uarkan.

Kerajaan negeri sebelum ini memohon kerjasama golongan ulama dan masyarakat setempat dalam menangani isu penyebaran ajaran Syiah yang berlaku di negeri ini.

Exco Agama, Hal Ehwal Masyarakat India dan Siam, Sumber Tenaga Manusia dan Pelancongan, Mohd Rawi Abd Hamid berkata, semua pihak perlu memainkan peranan kerana ia merupakan ancaman terbesar akidah yang harus dikekang.

Menurutnya, golongan ulama lebih arif untuk mengenal pasti individu terlibat dan maklumat itu boleh dijadikan panduan agar orang ramai lebih berhati-hati manakala pusat pengajian agama diminta menyalurkan maklumat mengenai penyebaran ajaran itu jika dikesan di kawasan mereka.

SUMBER  :sinarharian

ULASAN BK

DAH TERLALU RAMAI PENGIKUT SYIAH DALAM PAS. PAS TIDAK BOLEH MEMBUKA RUANG TERLALU BANYAK KEPADA GOLONGAN INI MENGUASAI PAS. SYIAH SEMUA SEDIA MAKLUM MEMBERI KESAN BAHAYA KEPADA SUNNI. MAT SABU ANTARA MEREKA YANG DIKENAL PASTI SEBAGAI SYIAH? SEBELUM INI BK ADA DEDAHKAN UCAPAN TAZKIRAH TG HJ HADI BERKENAAN SYIAH DI MALAYSIA.