Sunday, December 25, 2011

90% YB THANASEKARAN TKM 2 PULAU PINANG

BARISAN PERANCANG MENJATUHKAN P RAMASAMY

angin politik  bertiup kencang di pulau pinang. Pulau pinang semenjak di jajah oleh dap sejak hampir 4 tahun lalu , tidak pernah aman dengan segala isu. Bapak pembohong lim guan eng terus bermain wayang dihadapan rakyat. akhirnya , wayang yang dimainkan oleh dap membuktikan mereka ialah pengamal rasis yang terkuat di malaysia. selepas pendedahan kenyataan rasis oleh setpol YB Thanasekaran adun bagan dalam, dap diam menikus.

kelmarin kenyataan yang dikeluarkan oleh ramasamy yang menyatakan bahawa ada orang dalam yang merancang untuk menjatuhkan beliau sebenarnya ialah yb thanasekaran. YB thanasekaran ialah balaci kuat kepada karpal. beliau merupakan seorang peguam. jawatan TKM 2 memang telah lama di idamkan oleh beliau. rakan baik beliau di dalam DUN hanyalah YB rayen juga seorang peguam.Yb Thana baru sepenggal menjawat jawatan sebagai ADUN bagan dalam.

permainan licik beliau, akhirnya terbongkar kerana ramai dikalangan pemerhati politik dapat mengesan bau bahawa beliau adalah pemain di belakang tabir yang mahukan p ramasamy disingkirkan dalam politik dap pulau pinang. siapakah yang mengarah thanasekaran? jawapannya mudah sahaja. sudah tentulah rakan-rakan dap yang berlainan kaum. memandang sokongan kaum india terarah kepada dap sejak pilihan raya ke 12, maka pimpinan rasis dap mula merasakan kuasa pimpinan dap boleh tergerak kepada kaum india kelak dan silap-silap karpal singh boleh disingkirkan. karpal bukan keturunan india.

inilah yang menyebabkan situasi politik menjadi cacar marba dalam dap. rupa rupanya dap adalah pengamal politik perkauman yang amat kuat. bayangkan, kalau di ambil contoh perak sebelum ini dalam tempoh masa 11 bulan memerintah, tiada seorang pun exco dari kaum india melainkan jawatan speaker yang tidak mempunyai kuasa dalam pentadbiran negeri.

Thanasekaran mempunyai talian kuat dengan karpal kerana mereka datang dari kerjaya yang sama.justeru, perubahan bakal berlaku di pulau pinang selepas pengerusi dap sendiri mengarahkan ramasamy berundur. jika ramasamy tidak berundur, bererti dap tidak menghormati kata pengerusinya. fakta karpal mudah sahaja iaitu ramasamy melawan keputusan pimpinan DAP.

DAP YANG RASIS DAN MENGHINA KAUM INDIA

the racist tweet?


A Penang DAP state assemblyman's political secretary is accused of being a racist and had insulted the Indian community for allegedly making derogatory remarks in the micro-blogging site Twitter.

Leong Yook Kong who is the political secretary to Bagan Dalam assemblyman A.Thanasekaran irked some bloggers when he made insulting remarks by comparing Indian men and snakes.

Leong's alleged racist remark read, “If they see the snake & Indian man, pukul siapa first?” (who do you hit first?)

TWITTER SETPOL YB THANASEKARAN

Leong Yook Kong

@leongyookkong Penang, Malaysia
Like to seek not only the truth but the whole truth from Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Human Resources Ministry on the cover up of a cheating scandal.
 
Kenyataan beliau dalam twitternya membuktikan dengan jelas dap adalah pengamal politik rasis. sebenarnya perlu di ingat tiada ruang untuk kaum india dalam parti dap. karpal singh dari keturunan singh dan lim kit siang adalah cina. india nahi ......nahi.......nahi.bayangkan sekiranya kenyataan ini di tulis oleh seorang pegawai politik yang mewakili pimpinan UMNO, maka sudah tentulah bising satu malaysia akan menyatakan umno rasis. namun, dalam hal ini semuanya senyap sahaja kerana yang bercakap rasis ialah dap.
 
keadaan ini menyamai dengan kes buletin mybalik pulau. memandangkan buletin berkenaan diterbitkan oleh persatuan di bawah seliaan kerajaan negeri, maka istilah kaum india pendatang didiamkan. mudahkan menjadi rakyat malaysia. kalau masuk sahaja dap, kita boleh kata kaum india macam-macam.

Leong merupakan setpol kepada YB Thana yang menjadi thinker kepada serangan politik terhadap p. ramasamy. dengan kata lainnya, karpal singh hanya mahukan mereka yang berlatarbelakangkan peguam sahaja akan bersamanya. P. Ramasamy hanyalah seorang pensyarah UKM yang berpangkat dr falsafah. YB Thana merupakan perancang utama dan beliau memang beria ia mahukan jawatan TKM 2. kawan baik beliau ialah Yb Rayan yang juga  peguam. Jelas disini menunjukkan bahawa , dalam dap geng geng peguam hanya berkawan baik dengan geng mereka sahaja.


DAP PULAU PINANG DALAM KEMELUT PEREBUTAN KUASA


perdamaian antara 2 musuh politik bakal berlaku. tidak pelik dalam dunia politik kini

pertama sekali BK bersyukur kepada Allah kerana parti kafir harbi sedang berperang akibat tamakkan kuasa. Godfather yang diungkapkan oleh p. ramasamy adalah tepat pada masanya dan khas ditujukan kepada karpal dan lim kit siang. budaya kroni dan membina empayar family menular di dalam dap Pulau Pinang khususnya. Wujud 2 kumpulan iaitu kumpulan anak jati pulau pinang (yakni orang lama dap) dan kumpulan pro pendatang dalam dap pulau pinang ( yakni pro guan eng). DAP Pulau Pinang menyerahkan kuasa kepada lim guan eng bukanlah kerana guan eng anak jati pulau pinang, tetapi kerana menghormati godfather mereka. Guan Eng yang merupakan anak kelahiran batu pahat dan lim kit siang juga merupakan orang batu pahat. Guan eng mencuba nasib di Kota Melaka namun orang melaka lebih mengenali siapakah guan eng.

p. ramasamy adalah nama baru dalam dap pulau Pinang. sebelum ini bekas pensyarah ukm ini bukanlah terkenal sangat . ketika menjawat jawatan TKM2 sekarang ini pun, beliau tidak mampu menonjolkan diri. kejayaan beliau hanyalah berjaya menonjolkan perut buncitnya sahaja( bukan nak kata, tapi realiti ). selepas konvensyen dap pulau pinang berlansung, jawatankuasa pusat dap telah memutuskan agar p ramasamy tidak boleh membuat sebarang bentuk kenyataan media. namun, sebagai seorang bekas ahli akademik, p. ramasamy tidak mampu lagi membisu. kes ini menyamai kes dr hassan ali.p. ramasamy sekali lagi membuat kenyataan bahawa ada pihak dalam parti yang mahu menjatuhkan beliau. lalu, semalam, karpal dengan berang mahukan ramasamy melepaskan jawatan sebagai TKM2 pulau pinang.

sehingga jam 4.00 petang hari ini, wartawan gagal menghubungi ramasamy. BK pun cuba juga menghubungi beliau tetapi ternyata gagal.berdasarkan dapatan yang diperolehi, kem lim guan eng dan kem karpal singh sedang menyusun bakal calon tkm2 dan bakal calon pilihanraya ke 13 yang terdiri daripada calon dun dan parlimen yang menjadi tukang angguk kepada lim guan eng. sekiranya ramasamy melepaskan jawatan , maka antara nama yang disebut ialah adun bagan dalam yb thana. rayen confirm tak kan mampu menjadi TKM 2 kerana beliau masih muda dan baru dalam politik dap pulau pinang. lebih teruk lagi sentimen kasta melanda rayen sendiri dan beliau gagal dalam bercampur dengan kaum india dari kasta bawahan. rayen pandai berlakon dalam hal ini.

setelah diselidiki, rupa rupanya ramai lagi calon yang bakal disingkirkan dalam kem guan eng dalam pilihanraya akan datang. antaranya ialah tan beng huat adun dap jawi. tan beng huat anak kelahiran kg jawi, juga bakal disingkirkan. tan beng huat merupakan budak belasahan exco kebajikan pulau pinang. nama lain seperti hock seng juga bakal dipinggirkan kerana sudah tua dan  cakap melayu pun pelat.

apa yang bakal kita saksikan nanti ialah, perbalahan ini membuktikan memang jelas dap yang dikuasai oleh cauvanis cina seperti lim guan eng bakal hancur.guan eng hanya mampu bertahan kerana berjaya memainkan sentimen perkauman. sokongan kaum cina begitu kuat kepada guan eng bukanlah kerana guan eng hebat dalam pentadbiran dan perancangan negeri, tetapi guan eng di anggap dewa kerana kekuatannya memainkan isu perkauman. cina untuk cina dan pulau pinang untuk cina. soalnya sekarang, permainan rasis ini bakal mengundang bala yang amat dahsyat. ingat!!! guan eng bukan orang penang dan beliau bersedia melihat orang penang berkelahi sesama kaum sekiranya isu rasis terus dimainkan.

apapun, kita bakal saksikan kehancuran dap selepas pengumuman ramasamy meletakkan jawatan tkm2 dan melepaskan semua jawatan dalam parti . saksikan dalam tempoh minggu hadapan.p ramasamy akan meletakkan semua jawatan.ini gambaran awal. namun, pengikut setia beliau, mahukan beliau bertahan.