Monday, July 23, 2012

PASCA E 13 : GUAN ENG CARI WANG TAMBAHAN DENGAN PAU RAKYAT

METER PARKING BERBAYAR DI HADAPAN KHALIL USM. DULU MANA ADA?KENAPA MPPP BUAT METER PARKING? SEBAB MEREKA TAHU KAWASAN INI KAWASAN YANG SENTIASA PENUH DENGAN PENGUNJUNG DARI PAGI SAMPAI LEWAT MALAM. 
BK RASA KAWASAN NI DAH 5 TAHUN TAK PERNAH ADA PARKING METER BERBAYAR. KALAU BN BUAT, CONFIRM KENA MAKI BERADAP. MANA PI PAS DAN AMK PKR YANG BEGITU GARANG DALAM HAL MENJILAT GUAN ENG. INIKAH DASAR KEBAJIKAN RAKYAT
TEORI KAMBUS DAN KOREK ( AKU PUNYA TEORI SENDIRI) YANG DIGUNAKAN OLEH GUAN ENG. HAPUSKAN RM 24 JUTA SAMAN, KEMUDIAN TINDAS RAKYAT DENGAN SURCAJ BAGI MEREKA YANG LEBIH MENGGUNAKAN AIR. MANA LEBIH RUGIKAN RAKYAT? DAH TENTULAH SURCAJ. NAK AJAR RAKYAT BERJIMAT. KAEDAH YANG SAMA DIGUNAKAN DALAM HAL BEG PLASTIK.

PASCA E 13 : APA WANG BARU MALAYSIA SAMA DENGAN WANG UNTUK UPACARA KEMATIAN KAUM CINA ?


APAKAH YANG BERLAKU INI BENAR?

Wang kertas dan syiling kita kerap bertukar corak. Pandangan umum cukup bagus tetapi sedarkah kita bahawa setiap kali Bank Negara mengeluarkan wang kertas baru setiap kali itu juga lah negara kena bayar kontarktor untuk mencetak wang ni. Begitu juga dengan duit syiling.

dikhabarkan wang ini tidak mahu diterima oleh pekedai cina kerana dianggap sial. sekiranya mereka menerima wang ini berterti mereka menerima wang untuk mati. aiyaaa!!! amacam celita ini.

ini luit balu a about the same..mcm luit mau pigi nelaka ma , for the dead to use in the "other world" (chinese culture), also known as HELL BANK NOTES.