Thursday, March 15, 2012

PASCA E 13 : TERKINI -MEMALUKAN :GEROMBOLAN PKR BALIK PULAU MENCURI NASI KENDURI NAK JAMU PUAK GUAN ENG. NAUZUBILLAH

GAMBAR HIASAN : NASI KENDURI

amat memalukan...amat menyedihkan dan amat tidak disangka sangkakan. dalam sejarah berlaku kes kecurian nasi kenduri di malaysia untuk dijamukan kepada gerombolan cleaner greener dap yang mai ke kampung terang balik pulau. kejadian yang amat menyedihkan ini telah menimpa keluarga encik saad b hassan di no 82 MK7, Pulau Betong. Susulan daripada kejadian itu, beliau telah membuat laporan polis pada 14 mac 2012.Nombor Laporan polis beliau ialah 602/12  . punyalah tidak berperikemanusian puak gerombolan pkr sanggup mencuri nasi kenduri yang dikhaskan oleh encik saad untuk dijamukan kepada tetamu sempena majlis akad nikah anak beliau.

dianggarkan sebanyak 20 kilo nasi telah di curi oleh puak gerombolan pkr untuk dijamukan kepada kumpulan cleaner dan greener yang dibangga banggakan oleh dap. dengan kata lain pada hari tersebut puak dap dan pkr serta yang hadir di majlis gerombolan makan makanan haram buat selama lamanya.

bagi mengawal keadaan, encik asri selaku setiausaha pkr ranting telah memberi rm 250 kepada encik saad sebagai ganti rugi. Namun, pemberian tersebut tidak dapat menggantikan perasaan malu beliau kepada tetamu yang tidak dapat menikmati jamuan makanan yang sepatutnya mereka nikmati.

mendengar kisah ini, BK terfikir kebuluq betullah puak pkr ini dan depa ingat ini negara ini robin hood kah ? tak kan nak jimatkan wang bajet makanan untuk meraikan peserta cleaner hangpa, sanggup curi nasi kenduri orang. Ya Allah..... malulah sikit. memanglah dasar pkr mencuri dari sekecil kecilnya sampailah kepada merompak wang rakyat secara halal.

Yusmadi dan dato halim lepas ni boleh bagi alasan berikut " saad ini ialah orang umno...jadi biasalah dia akan buat cerita.

kedua alasan depa " saad ini telah di bayar oleh umno untuk memalukan pkr......"

dah tau sangat dah tektik pkr ni. mujuq lah hukum hudud tak dijalankan. tidak bolehlah pas jatuhkan hukuman hudud kepada mereka yang mencuri nasi ini. ramai ni yang curi . bukan seorang punya kerja. yang dah makan nasi macam mana plak tu? makan nasi haramlah nampaknya. memang puak gerombolan makan benda haram, dan perangai jadi macam haramjadah.tapi ustaz pas boleh halalkan. yang mencuri tak salah, yang melaporkan akan dituduh bersalah dan mengaibkan si pencuri. tunggulah jawapan depa

 JAWAPAN BIASA  PKR DALAM HAL MACAM INI :

1. tangkap khalwat 3 pagi = ini semua kerja umno
2. zina dengan china doll = ini semua kerja umno
3. main cakap lucah dalam telefon= ini semua kerja umno
4. zina dengan bini orang = ini semua kerja umno
5. massage di thai = ini semua kerja umno
6. joget pada malam raya haji= ini semua kerja umno
7.curi nasi kenduri di pulau betong = ini semua kerja umno

JAWAPAN BK = DAH TAU DAH TEKTIK DEPA. SO.....YANG SIFAT MULIA TU SEMUA PKR DAN PAS. JIJIK TUIHHHHHH. PERANGAI MACAM PELAK. MENJIJIKKAN . AKAI MACAM TAIK....CURI NASI KENDURI......

PASCA E 13 : KEKAYAAN GEROMBOLAN PAKATAN :KATA DULANG PAKU SERPIH

KENAPA RAFIZI TAK PI KOREK HARTA KEKAYAAN KHALID MB SELANGOR BAGAIMANA DIA DAPAT SEPANJANG BERSAMA BN?

MANA ANWAR DAPAT DUIT BELI RUMAH  PERSENDIRIAN BELIAU SEMASA BERADA DALAM BN DAHULU. KENAPA TAK KALUT DAN TAK KECOH?

IHSAN :BERITA SEMASA
KENAPA PKR TAK PI KOREK TANG MANA CHUA JUI MENG DAPAT DUIT BINA RUMAH INI. OHHHH BILA MASUK JER PKR ATAU PAS SEMUA SENYAP. SEMUA HALAL. INI PERANGAI GAMPANG NAMANYA
PKR PI LA TANYA KENAPA AZMIN ALI BOLEH MEWAH.SEBAB DIA PKR TAK PAYAH BONGKAR DAN TAK PERLU TANYA YER....UMNO PUN HAWAT DOK BAIK SANGAT.....

MANA AZMIN ALI DAPAT DUIT BELI KERETA MEWAH DI BELAKANG DIA TU. GAJI DUN CUKUP KER. SAGUHATI CERAMAH CUKUP KE?GAJI SUSK MASA NUAR JADI TPM CUKUP KE?INI RUMAH SAIFUDIN NASUTION DI MACHANG. MANA DIA DAPAT DUIT ?
RUMAH SAIFUDIN DI AUSTRALIA BERNILAI HAMPIR RM 73.3 JUTA
Rumah Nudin awang kroni Nik aziz. Nudin adalah seorang kontraktor mempunyai sebuah rumah di  PT 1948, Kg Terusan Limbat, Jalan Pondok Pasir Tumbuh Kota Baru. Kaya kerana nik aziz beri ke dia projek
KALU BONGKAR NIK AZIZ SEMUA FITNAH.ARIF FAHMI BERSAMA DENGAN AMOI YANG HUSAM BAWA KE HULU KE HILIR TU

JIKA MAJLIS PERTUNANGAN  ANAK NAJIB DIHEBOHKAN DENGAN JUMLAH HAMPIR   RM 400 000 DAN MAJLIS SAMBUTAN HARI JADI YANG HAMPIR RM 70 RIBU DI DEDAHKAN OLEH RAFIZI DAN SOLDADUNYA, MENGAPAKAH HARTA KEKAYAAN YANG BK PAPARKAN DI ATAS TIDAK DIPERSOALKAN. SEBENARNYA SIAPAKAH YANG BODOH ?

FERRARI MERAH DAN KERETA MEWAH BERNILAI JUTAAN RINGGIT DI DIAMKAN. MAJLIS PERTUNANGAN ANAK PM DI PERBESARKAN SEBAB DIA PM.DATO NAJIB ANAK TUN RAZAK MEMANG DAH SEDIA KALA ORANG BANGSAWAN DAN PUNYAI BANYAK HARTA SEBELUM JADI PM DAN SEBELUM TUN RAZAK JADI PM. TUN RAZAK  DAH LABURKAN HARTANYA UNTUK PERJUANGAN TANAH MELAYU.KALAULAH DIA TAK JADI PM PUN DIA DAH KAYA SEBAB MEREKA KELUARGA YANG BEKERJA .SALAHKAH HARTA DIKUMPULKAN UNTUK MEMARTABATKAN AGAMA DAN KETURUNAN?

ANWAR IBRAHIM DARI KELUARGA BANGSWAN KER SEHINGGA BOLEH HIDUP MEWAH?
SAIFUDIN NASUTION DARI KELUARGA BANGSAWAN KER?
AZMIN ALI DARI KELUARGA HARTAWAN KER?

JAWAB WAHAI GEROMBOLAN GAMPANG SEKALIAN. MU LUDAH KE LANGIT, KAHAK KENA KE MUKA MU. MU MAIN BINI ORE, MU DAPAT SEDAP , UMNO DAPAT BALA. SEKALI LAGI BK SAMPAIKAN HADIAH PADA GEROMBOLAN LUDAH KE LANGIT PEROMPAK WANG RAKYAT :


FUCK U PAKATAN. CAKAP MACAM KAMU GOLONGAN SUFI DAN TERBAIK. TAPI PEROMPAK...PEROMPAK WANG RAKYAT.

PASCA E 13 : DASAR BACUL!!!!!DEWAN PEMUDA PAS NAK LAWAN PEREMPUAN.


1.Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) melahirkan rasa kesal di atas kenyataan yang dikeluarkan oleh Pengarah Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Farahana Jamaluddin seperti yang tersiar di dalam akhbar Mingguan Malaysia pada hari ini, 6 Mac 2011. Di dalam kenyataan tersebut, beliau dilaporkan berkata bahawa,imej Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz bin Nik Mat adalah sama dengan pengasas ajaran sesat, Ayah Pin kerana menjadikan agama sebagai alat untuk menguasai pemikiran pengikutnya.

2.DPPNK menyifatkan kenyataan tersebut merupakan satu kenyataan yang kurang ajar serta biadap dan menunjukkan kejahilan seorang yang beragama Islam terhadap agamanya sendiri. Serangan ini menunjukkan UMNO sudah ketandusan modal dan senjata untuk berhadapan dengan PAS sehingga menggunakan pebagai badan NGO yang pada hakikatnya bergerak untuk kepentingan politik UMNO semata-mata.

3.Ini boleh dilihat melalui blog rasmi Jaringan Melayu Malaysia (JMM) di alamat http://jaringanmelayumal.blogspot.com/ di mana sebahagian besar daripada isi kandungannya ialah serangan terhadap PAS khususnya peribadi YAB al-Mursyidul Am PAS.

4.Sekiranya tidak boleh menggunakan agama untuk menarik sokongan rakyat, DPPNK ingin bertanya kepada Farahana Jamaluddin, apakah yang telah digunakan ole Rasulullah SAW sewaktu menyebarkan dakwah di Mekah pada awal kemunculan Islam dahulu? Atau Farahana terlampau jahil dengan sejarah agamanya sendiri lalu mengeluarkan kenyataan mengikut hawa nafsu semata-mata?

5.Atau apakah sebenarnya agama pada pandangan mata Farahana? Kita khuatir apa yang difahami olehnya ialah salah satu hasil benih sekular yang telah ditanam oleh UMNO sekian lama. Hakikatnya, UMNOlah yang seringkali mencetuskan ajaran baru yang tidak pernah disebut dalam agama. Buktinya Islam Hadhari yang dicipta oleh UMNO dan hari ini pula Presiden UMNO menjaja idea Islam Sederhana.

6.Justeru, DPPNK mencabar Jaringan Melayu Malaysia (JMM) untuk bersemuka dan berdebat di atas isu ini. JMM boleh menghantar sesiapa sahaja sebagai wakil termasuklah Farahana Jamauddin yang bertanggungjawab mengeluarkan kenyataan biadap ini.

Sekian.

PASCA E 13 :KERAJAAN BN ATASI KESESAKAN JALAN & TOL JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG HANYA RM 7.00.


KADAR TOL JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG KEKAL MENYAMAI KADAR TOL JAMBATAN PERTAMA IAITU RM 7.00 .DI JANGKA SIAP SEPTEMBER TAHUN DEPAN SEHINGGA TAHUN 2038.

Projek pembinaan jambatan kedua ini  membabitkan RM4.5 bilion dan  dijangka mengurangkan 20 peratus kesesakan lalulintas  di dalam kawasan Pulau ( BN PUNYA KERJA BUKAN DAP TAU) . Jika di lihat dalam konteks ini , bermakna manifesto dap pada pilihanraya ke 12 di pulau pinang sebenarnya telah meniru ....BK ulangi telah meniru langkah kerajaan BN. Kerajaan BN bercakap dan mengotakan janji. Tapi DAP hanya pandai bercakap dan buat manifesto nak kurangkan kesesakan jika menang, namun ianya GAGAL.

DAP  menyediakan perkhidmatan bas BEST untuk mengurangkan kenderaan pekerja yang bergerak dari tanah besar seberang perai ke kawasan pulau. konsep bas best ini ternyata gagal apabila kesesakan di jambatan dan di kawasan bayan lepas, bayan baru tetap juga berlaku. keadaan menjadi lebih teruk kerana kaedah ini dibuat tanpa kajian yang terperinci. Selepas mengumumkan kaedah bas best ini, guan eng dengan bangganya  menyatakan " lihatlah bagaimana pulau pinang atasi masalah kesesakan di jambatan". jawapan BK lancau la hang guan eng. cakap macam pelak. semua orang boleh cakap bohong macam guan eng.

bagi mengharungi detik detik cemas untuk merealisasikan manifesto pilihanraya ke 12, maka guan eng umum nak buat terowong terus ke bagan ajam . buat cadangan tanpa buat kajian.inilah yang namanya stupid . bila sm idris CAP tegur, guan eng kata dia orang tua nyayuk. padahal bila sm idris tegur kerajaan BN, guan eng support. guan eng ialah seorang pemimpin yang gagal dan lemah. dia hanya boleh menang dengan orang yang lemah sahaja macam .......( tak mau tulis sini).

KERJA-KERJA BN UNTUK KURANGKAN KESESAKAN JALAN DI PENANG


MERCU TANDA BARU... Deretan tiang konkrit dibina bagi Jambatan Kedua Pulau Pinang yang bakal menghubungkan Batu Maung di sebelah pulau dan Batu Kawan di Seberang Perai merupakan jambatan sejauh 24 kilometer yang terpanjang di Asia Tenggara

BK NAK MINTA TOLONG PADA SHAZIMAN DAN KONSESI JAMBATAN. BOLEH TAK PASTIKAN GUAN ENG DAN PUAK PUAK DAP JANGAN GUNA JAMBATAN INI. DEPA HANYA BOLEH GUNA TEROWONG KE BAGAN AJAM JE. JAMBATAN PERTAMA PUN KALAU BOLEH JANGAN GUNA. NAK GUNA PI SEBERANG NAIK HELIKOPTER NO.

RAKYAT PENANG HARUS SEDAR DAP KUAT BOHONG DAN MEMANG TAK CERDIK DALAM MEMBUAT PERANCANGAN. APA DIA BUAT .DIA TAU KASI DUIT KEMUDIAN TIPU RAKYAT. JALAN BANYAK BERLOPAK DI KAWASAN KAMPUNG. INILAH KESAN BILA JKKN TAK BUAT KERJA. MANA DAP TAU ADA JALAN LOPAK.