Wednesday, March 14, 2012

PASCA E13 : SERANGAN PERIBADI KERANA TEGUR NIK AZIZ


BAGAIMANA GAMBAR BELIAU DI FITNAH. DI BAWAH INI BUKAN GAMBAR BELIAU. TETAPI MEREKA MENGHALALKAN SEGALANYA. LAINLAH GAMBAR NUAR TU DAH CONFIRM 10000000%

GAMBAR INDON MANA LAH YANG DEPA BALUN NI DAN BAGI SAMA DENGAN MUKA FARAHANA. HANTAM SAJALAH LABUUUUUU

PASCA E 13 : PKR DAN PAS GANU TAMAK KUASA. REBUT JANGAN TAK REBUT


Allah swt berfirman,

“ dan Kami bolak balik kan hati mereka dan penglihatannya “ ( QS, Al An’am 110)

Allah berfirman lagi dalam surah Yassin ayat 9  yang bermaksud :

Dan Kami jadikan (sifat tamak dan gila mereka kepada harta benda dan pangkat itu sebagai) sekatan (yang menghalang mereka daripada memandang kepada keburukan dan kesingkatan masa dunia yang ada) di hadapan mereka, dan sekatan (yang menghalang mereka daripada memikirkan azab yang ada) di belakang mereka (pada hari kiamat). lalu Kami tutup pandangan mereka; maka dengan itu, mereka tidak dapat melihat (jalan yang benar).

PUAK PUAK NI LAH YANG SILAP SILAP JADI BAHAN BAKAR API NERAKA. DEPA DOK NAMPAK UMNO SAHAJA, DEPA LUPA DEPA PUN NAK JADI BAHAN BAKAR API NERAKA.

PASCA E 13 : KERAJAAN DAP PULAU PINANG MASIH BERHUTANG.JANGAN NAK BOHONG


GAMBAR HIASAN : NO KOMEN,,,,,FIKIR SENDIRI DAN TERJEMAHKAN

JUMLAH HUTANG KERAJAAN DAP PULAU PINANG BAGI PERUMAHAN AWAM KOS RENDAH IALAH RM  29.65 JUTA. HABIS TU, MACAM MANA GUAN ENG KATA BOLEH TIADA HUTANG ???BOHONG LAGI PADA RAKYAT. MENGAKU SAHAJALAH YANG HANG TU LEMAH DAN JANGAN NAK MAIN SILAP MATA ATAU SILAP ANGKA.

PASCA E 13 : PEMBAZIRAN UNTUK BAYARAN PENGURUS DANA


".........semua olang tahu saya pandai main wayang ma...bohong ada kuat sikit...."

Kadar caj yang dikenakan oleh Pengurus Dana ialah antara 0.225% hingga 0.25% berdasarkan purata nilai semasa

Peliknya  diwujudkan Unit Pelaburan Jabatan Kewangan Negeri memantau pelaburan yang dibuat oleh Pengurus Dana melalui laporan bulanan. mengapakah unit ini sahaja yang menggajikan pegawai secara kontrak untuk mengawal selia pelaburan? Bukankah ia akan menjimatkan kos pembayaran kepada pengurus dana yang dilantik ?

Soalan yang paling penting ialah  syarikat mana dan individu mana yang dilantik sebagai pengurus dana pelaburan kerajaan negeri dap?
portfolio bagi tempoh 3 bulan. Pada tahun 2010, jumlah yuran pengurusan yang dibayar kepada Pengurus Dana adalah sejumlah RM0.09 juta berbanding RM0.10 juta pada tahun 2010.

PASCA E 13 : DEFISIT DALAM AKAUN WANG AMANAH KERAJAAN DAP.TERUKNYA GUAN ENG

guan eng cakap sampai rakyat rasa ghairah tengok dia bagus, tapi dalam busuk dan hampas.

YANG KITA PERLU TAHU :

1. Pada akhir tahun 2010, Kumpulan wang Pembangunan telah mencatat defisit sejumlah RM95.80 juta berbanding defisit sejumlah RM13.54 juta pada tahun 2009

2. Jabatan yang menunjukkan jumlah bayaran Akaun Kena Bayar tertinggi ialah  Pejabat Ketua Menteri Dan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri berjumlah RM3.09 juta atau 31%( BUKTI JELAS PEJABAT KETUA MENTERI GAGALAN DALAM MEMBUAT KAWALAN PERBELANJAAN). Akaun Kena Bayar diwujudkan bagi menyelesaikan tanggungan Kerajaan Negeri kepada pembekal barangan dan perkhidmatan yang diperoleh oleh Kerajaan sehingga 31 Disember sesuatu tahun dan bayarannya dibuat pada bulan Januari tahun berikutnya

3. pelaburan  ke dalam saham Maxis Berhad berjumlah RM25.25 juta bermula pada tahun 2009 ???( mengapa pas tak persoalkan halal atau haramkah pelaburan ini? kalau bn yang labur, bukan main banyak depa persoalkan???)

PASCA E 13 : PERTAMBAHAN JKKKN TIDAK EFISYEN. HANYA TEKTIKAL GUAN ENG UNTUK BAGI ELAUN KEPADA AKTIVIS DAP, PAS DAN PKR


wa sulah kasi elaun lu olang....lu olang kipas pungkoq wa......

Kos lantikan pegawai sementara/kontrak /perkhidmatan kawalan keselamatan/ pertambahan elaun JKKK kerana penambahan kawasan JKKK dari 149 kepada 291 kawasan telah meningkatkan perbelanjaan kerajaan negeri pada tahun 2010 sebanyak RM 4.97 juta iaitu dari RM 20.52 juta tahun 2009 kepada RM 25.49 juta tahun 2010. Yang peliknya pertambahan JKKN hanyalah untuk melaykkan aktivis pkr, pas dan dap memperolehi elaun. Semua aduan ramai sekarang ini masih lagi diadukan kepada JKKP milik kerajaan BN. JKKN tidak memainkan peranan menyelesaikan masalah rakyat. malah ada JKKN yang ditubuhkan untuk menjaga parti politik peringkat ranting atau cawangan semata-mata.

Elaun JKKK ini pun dah tentu BK yang bayar sekali melalui hasil negeri. Tapi BK habuk pun tak dapat perkhidmatan yang baik dari JKKN. Apa yang JKKN buat dalam masalah sampah, kesesakan jalan, banjir kilat , lestari alam, dan keselamatan penduduk , kemiskinan dan sebagainya.

PASCA E 13 : KANTOI LAGI : PENINGKATAN HASIL KERAJAAN NEGERI TAHUN 2010 DATNG DARI SUMBER SEDIA ADA BN

AKAUNTAN DAP YANG CUKAP PANTAI PUTAQ BELIT

Penutupan 2 akaun amanah yang tidak diperlukan iaitu Akaun Perumahan Awam Kos Rendah yang berbaki RM20 juta dan Akaun Deposit Khas yang berbaki RM8.24 juta telah dimasukkan ke dalam hasil kerajaan negeri. Ini bermakna RM 28.24 juta hasil kerajaan negeri yang dibangga banggakan oleh guan eng adalah wang pusingan sedia ada dari akaun lain yang di tutup dan dipindahkan kepada hasil negeri tahun 2010.

Senang sungguh hidup jadi putaq belit. Walaupun halal dalam aspek pentadbiran, tapi habaq la awai-awai kepada rakyat RM 28.24 juta ini wang kerajaan BN. Kami DAP sulah ambil ma....