Tuesday, August 2, 2011

SIRI 29 DAP LAKNATULLAH : MAI TENGOK HARGA RUMAH DI PULAU PINANG

TEMAN PAPARKAN UNTUK MAKLUMAN SEMUA

A. DAERAH TIMUR LAUT  TAHUN 2008
RUMAH PALING MURAH RM 21 904.76
TAHUN 2009 = RM 24 176.65
TAHUN 2010 = RM 20 640.21 .KEBANYAKKANYA IALAH FLOT KOS RENDAH.

HARGA RUMAH TERTINGGI DI TIMUR LAUT  IALAH RM 1.75 JUTA TAHUN 2008, RM 1.70 JUTA TAHUN 2009 DAN RM 1.08 JUTA TAHUN 2010.BAYANGKAN HARGA RUMAH DI PULAU PINANG. HARGA RUMAH MELAMBUNG DI KAWASAN GREEN LANE.SOALAN TEMAN MUDAH SAHAJA, SIAPA YANG BOLEH BELI RUMAH RM 500 000 DAN KE ATAS ? SIAPA CAKAP? MEAYU ATAU CINA ATAU INDIA? BEGINILAH DASAR KERAJAAN NEGERI SEOLAH-OLAH MAHUKAN HARGA RUMAH MENINGKAT. BLA DITANYA KEPADA PEMAJU, ADA YANG  MENYATAKAN HARGA TANAH MELAMBUNG DI PULAU PINANG. HARGA TANAH SIAPA YANG KAWAL?PERANAN KERAJAAN NEGERI DALAM MENGAWAL HARGA RUMAH PERLU DIBERI PERHATIAN. MASALAHNYA KETUA MENTERI BUKAN NAK AMBIL TAHU HAL RAKYAT.

SIRI 28 DAP LAKNATULLAH : PINDAH MILIK HARTA UNTUNGKAN PULAU PINANG. MENGAPA KERAJAAN NEGERI TIDAK KURANGKAN KOS?

Teman nak kongsi sedikit data berkiatan hartanah di pulau pinang. tak perlu nak hurai panjang. mari kita sama-sama memebaca dengan teliti :

1. bilangan pindah milik harta di pulau pinang adalah sebanyak:
a) 16 284 pada tahun 2008
b) 16 436 pada tahun 2009
c) 6 bulan pertama 2010 ialah 8032

2. Nilai pindah milik harta kediaman ialah :

a) tahun 2008 = rm 3.718 billion
b)tahun 2009= rm 3.719 billion
c) 6 bulan pertama 2010 = rm 2.710 billion

JUMLAH UNIT KEDIAMAN SEDIA ADA DI PULAU PINANG 345 875 UNIT ( PERLU DI INGAT, JUMLAH  INI YANG BANYAK ZAMAN BN PERINTAH . BN BINA BANYAK RUMAH )

PATUTLAH GUAN ENG HIDUP SENANG........

PENYOKONG ANWAR = AHLI NERAKA. NAUZUBILLAH. MUJUR TEMAN TIDAK MENYOKONG ANWAR

BUKAN UMNO YANG KATA YERR. PAS YANG KATA . KALAU PAS TAK NGAKU MEMANG SOHIH MUNAFIQ.

PEDOMAN MUSLIM

Firman Allah swt:

فَحَاسَبْنَاهَا حِسَابًا شَدِيدًا

Maka Kami hitung amal Mereka satu Persatu dengan hitungan yang Keras Rapi. (At-Tallaq 8)

Setiap perbuatan yang dikerjakan sentiasa Dirakam dan Akan Dibentangkan di Akhirat kelak. Firman Allah swt:

إِذْ يَتَلَقَّى الْمُتَلَقِّيَانِ عَنْ الْيَمِينِ وَعَنْ الشِّمَالِ قَعِيدٌ، مَا يَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاَّ لَدَيْهِ رَقِيبٌ عَتِيدٌ

Semasa dua malaikat (yang mengawal dan menjaganya) menerima dan menulis segala perkataan dan perbuatannya; yang satu duduk di sebelah kanannya, dan yang satu lagi di sebelah kirinya. Tidak ada sebarang perkataan yang dilafazkannya (atau perbuatan yang dilakukannya) melainkan ada di sisinya malaikat pengawas yang sentiasa sedia (menerima dan menulisnya). (Qaaf 17,18)

وَقَالَ قَرِينُهُ هَذَا مَا لَدَيَّ عَتِيدٌ

Dan berkatalah malaikat yang sentiasa ada bersama-samanya: "Inilah (Kitab catitan iman dan amal) orang yang terletak dalam jagaanku, siap sedia (untuk dibicarakan)". (Qaaf 23)
 
 
Firman Allah swt:
 
TEMAN : BARANGSIAPA YANG MENGUNDI ANWAR KATA PAS DI DALAM HARAKAH SEPERTI MENEMPAH BILIK DI NERAKA. TEMAN DAH PAPARKAN CONTOH BILIK UNTUK PUAK-PUAK PKR DAN PAS YANG MENYOKONG ANWAR.

إِنَّهَا عَلَيْهِمْ مُوصَدَةٌ فِي عَمَدٍ مُمَدَّدَةٍ

Sesungguhnnya api neraka itu ditutup rapat atas mereka. (Mereka terikat di situ) pada batang-batang palang yang melintang panjang. (Al-Humazah 8,9)

Pelbagai Jenis azab yang Berbeza dirasai. Diantaranya:

1. Api Neraka Membakar Muka Mereka. Firman Allah swt:


Api neraka itu membakar Muka Mereka, dan tinggalah mereka di situ dengan Muka yang Hodoh Cacat. (Al-Mu'minun 104)

2. Kulit Menjadi Masak.

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِآيَاتِنَا سَوْفَ نُصْلِيهِمْ نَارًا كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُمْ بَدَّلْنَاهُمْ جُلُودًا غَيْرَهَا لِيَذُوقُوا الْعَذَابَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَزِيزًا حَكِيمًا

Sesungguhnya orang-orang yang kufur Ingkar kepada Ayat-Ayat Keterangan Kami, Kami akan Membakar mereka dalam Api Neraka. Tiap-tiap kali Kulit mereka Masak Hangus, Kami Gantikan untuk mereka kulit yang lain supaya mereka dapat merasa Azab Sengsara itu. Dan (ingatlah) sesungguhnya Allah adalah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana. (An-Nisaa' 56)

3. Dihancurkan Apa yang ada di dalam Perut dan Pukulan Dengan Besi.

هَذَانِ خَصْمَانِ اخْتَصَمُوا فِي رَبِّهِمْ فَالَّذِينَ كَفَرُوا قُطِّعَتْ لَهُمْ ثِيَابٌ مِنْ نَارٍ يُصَبُّ مِنْ فَوْقِ رُءُوسِهِمُ، يُصْهَرُ بِهِ مَا فِي بُطُونِهِمْ وَالْجُلُودُ، وَلَهُمْ مَقَامِعُ مِنْ حَدِيدٍ

Inilah dua golongan (mukmin dan kafir) yang berbantah-bantahan tentang Tuhan mereka. Maka orang-orang yang kafir akan disediakan untuk mereka Pakaian dari Api Neraka, serta dicurahkan atas Kepala mereka Air Panas yang Menggelegak. Yang dengannya Dihancurkan apa yang ada dalam Perut mereka, dan juga Kulit Badan mereka. Dan mereka pula disediakan Batang-Batang Besi untuk menyeksa Mereka. (Al-Hajj 19,20,21)

4. Diseret Ke Neraka Dengan Muka Mereka.

إِنَّ الْمُجْرِمِينَ فِي ضَلاَلٍ وَسُعُرٍ ، يَوْمَ يُسْحَبُونَ فِي النَّارِ عَلَى وُجُوهِهِمْ ذُوقُوا مَسَّ سَقَرَ

Sesungguhnya orang-orang yang Berdosa berada dalam keadaan Sesat (di Dunia), dan (di Akhirat pula mereka berada dalam) Api Neraka. Semasa mereka Diseret di dalam Neraka (dengan tertiarap) atas Muka mereka, (serta dikatakan kepada mereka): Rasalah kamu bakaran Api Neraka. (Al-Qamar 47,48)

5. Diliputi oleh Api Neraka.

وَإِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحِيطَةٌ بِالْكَافِرِينَ

Dan sesungguhnya Azab Jahannam meliputi orang-orang yang Kafir. (At-Taubah 49)

6. Makanan mereka adalah Zaqqum dan Ghislin.

إِنَّ شَجَرَةَ الزَّقُّومِ، طَعَامُ الأَثِيمِ، كَالْمُهْلِ يَغْلِي فِي الْبُطُونِ، كَغَلْيِ الْحَمِيمِ

(Ingatlah), sesungguhnya pokok Zaqqum. (Buahnya) menjadi makanan bagi orang yang Berdosa (dalam Neraka). (Makanan ini pula Panas) seperti tembaga Cair, Mendidih dalam Perut. Seperti Mendidihnya Air yang meluap-luap Panasnya. (Ad-Dukhaan 43,44,45,46)

أَذَلِكَ خَيْرٌ نُزُلاً أَمْ شَجَرَةُ الزَّقُّومِ، إِنَّا جَعَلْنَاهَا فِتْنَةً لِلظَّالِمِينَ، إِنَّهَا شَجَرَةٌ تَخْرُجُ فِي أَصْلِ الْجَحِيمِ، طَلْعُهَا كَأَنَّهُ رُءُوسُ الشَّيَاطِينِ، فَإِنَّهُمْ لَآكِلُونَ مِنْهَا فَمَالِئُونَ مِنْهَا الْبُطُونَ

Manakah yang lebih baik, limpah kurniaan yang termaklum itu atau pokok Zaqqum? Sesungguhnya Kami jadikan pokok Zaqqum itu satu ujian bagi orang-orang yang Zalim (di Dunia dan Azab Seksa bagi mereka di Akhirat). Sebenarnya ia sebatang Pohon yang tumbuh di Dasar Neraka yang marak Menjulang; Buahnya seolah-olah kepala Syaitan-syaitan; [Maka sudah tentu mereka akan makan dari buahnya (sekalipun Pahit dan Busuk), sehingga mereka memenuhi Perut darinya. (As-Saaffaat 62,63,64,65,66)

7. Minuman mereka adalah Air Mendidih, Nanah, Air Danur.

وَسُقُوا مَاءً حَمِيمًا فَقَطَّعَ أَمْعَاءَهُمْ

Dan diberi minum dari Air yang Menggelegak sehingga menjadikan isi Perut mereka Hancur? (Muhamad 15)

وَلاَ طَعَامٌ إِلاَّ مِنْ غِسْلِينٍ

Dan tidak ada makanan (baginya) melainkan dari Air Danur. (Al-Haaqqah 36)

مِنْ وَرَائِهِ جَهَنَّمُ وَيُسْقَى مِنْ مَاءٍ صَدِيدٍ، يَتَجَرَّعُهُ وَلاَ يَكَادُ يُسِيغُهُ وَيَأْتِيهِ الْمَوْتُ مِنْ كُلِّ مَكَانٍ وَمَا هُوَ بِمَيِّتٍ وَمِنْ وَرَائِهِ عَذَابٌ غَلِيظٌ

Di belakangnya disediakan neraka Jahannam, dan ia akan diberi minum dari Air Danur (yang keluar dari tubuh ahli neraka). Ia meminumnya dengan terpaksa dan hampir-hampir tidak dapat diterima oleh Tekaknya (kerana Busuknya), dan ia didatangi (Penderitaan) Maut dari segala Arah, sedang ia tidak pula Mati (supaya terlepas dari Azab seksa itu); dan selain dari itu, ada lagi Azab Seksa yang lebih Berat. (Ibrahim 16,17)
تَلْفَحُ وُجُوهَهُمْ النَّارُ وَهُمْ فِيهَا كَالِحُونَ

BETUL LA TEMAN KATA HARAKAH MUNAFIK ( ASBABUN NUZUL)

DALAM HARAKAHDAILY GAMBAR UMMI TUNJUK FUCK.

GAMBAR ORIGINAL UMMI YANG SEPATUTNYA. SAPA NAK TANGGUNG DOSA FITNAH INI? SEMUA YANG BEKERJA DENGAN HARAKAH DAH BOLEH JATUH MAKAN DUIT HARAM SEBAB KERJA MEREKA ADALAH BERJUANG UNTUK FITNAH ORANG LAIN .

BALASAN GOLONGAN MUNAFIQ

TAFSIR

204. Dan di antara manusia ada orang yang tutur katanya mengenai hal kehidupan dunia, menyebabkan engkau tertarik hati (mendengarnya), dan ia (bersumpah dengan mengatakan bahawa) Allah menjadi saksi atas apa yang ada dalam hatinya, padahal ia adalah orang yang amat keras permusuhannya (kepadamu).

TERJEMAHAN

204. Dan di antara manusia ada orang yang ucapannya tentang kehidupan dunia menarik hatimu, dan dipersaksikannya kepada Allah (atas kebenaran) isi hatinya, padahal ia adalah penantang yang paling keras.

Asbabun Nuzul : Diketengahkan oleh Ibnu Abu Hatim dari jalur Said atau Ikrimah dari Ibnu Abbas, katanya, "Tatkala ekspedisi tentara yang di dalamnya terdapat Ashim dan Martsad ditimpa musibah, dua orang munafik mengatakan, 'Alangkah malangnya nasib orang-orang yang tertipu yang mengalami kecelakaan seperti ini. Mereka tidak tinggal duduk di lingkungan keluarga mereka dan tidak pula menunaikan tugas atau misi dari sahabat mereka yakni Nabi saw.' Maka Allah pun menurunkan, 'Dan di antara manusia ada orang yang ucapannya tentang kehidupan dunia menarik hatimu...'" (Q.S. Al-Baqarah 204) Diketengahkan pula oleh Ibnu Jarir dari As-Sadiy, katanya, "Ayat itu diturunkan mengenai Akhnas bin Syuraiq yang datang kepada Nabi saw. dan memperlihatkan keislamannya, hingga beliau merasa kagum dan tertarik kepadanya. Kemudian ia berlalu dan lewat di sebuah kebun tempat perladangan dan pemeliharaan keledai milik suatu golongan kaum muslimin. Maka dibakarnya tanaman yang terdapat di sana dan dibabatnya leher keledai-keledai milik kaum muslimin itu. Maka Allah pun menurunkan ayat tersebut."

TAFSIR

205. Kemudian apabila ia pergi (dengan mendapat hajatnya), berusahalah ia di bumi, untuk melakukan bencana padanya, dan membinasakan tanaman-tanaman dan keturunan (binatang ternak dan manusia; sedang Allah tidak suka kepada bencana kerosakan.

TERJEMAHAN

205. Dan apabila ia berpaling (dari kamu), ia berjalan di bumi untuk mengadakan kerusakan padanya, dan merusak tanam-tanaman dan binatang ternak, dan Allah tidak menyukai kebinasaan [130].

[130] Ungkapan ini adalah ibarat dari orang-orang yang berusaha menggoncangkan iman orang-orang mu'min dan selalu mengadakan pengacauan.

BUKANKAH INI PERINGATAN BUAT PAS DAN PKR? MEMBERI JANJI MANIS TENTANG ISLAM , TAPI SEBENARNYA MEREKA KOTOR DALAM AMALAN DAN PERBUATAN.MENAWARKAN PAKEJ SYURGA YANG MUDAH DAN HANYA MEMASUKI PAS SAHAJA.

HARAKAH MEMBAWA MISI ABDULLAH B UBAI

Sekiranya terdapat seorang munafik yang bernama Abdullah b.Ubai yang mengaku menjadi  sahabat Rasulullah SAW dan  mampu mengucar-ngacirkan kekuatan Islam ketika itu, maka tidak hairanlah sekarang ini terlalu ramai munafiq yang berselindung di dalam parti pas lalu mereka membawa obor munafik melalui AKHBAR RASMI MEREKA HARAKAH DAN PORTAL RASMI MEREKA HARAKAHDAILY. Sabda Nabi saw diriwayatkan oleh Sahih Bukhari  yang bermaksud :

Dari Abu Hurairah r.a , katanya Nabi saw bersabda : ” Tanda-tanda orang munafik” itu ada 3 iaitu :
1. Apabila berkata , dia dusta ( DULU PAS KATA  MAU HUDUD SEKARANG TAK MAU. DULU NEGARA ISLAM, SEKARANG NEGARA KEBAJIKAN)2. Apabila berjanji , dia mungkir ( BERJANJI NAK TEGAKKAN DAULAH ISLAM, YANG TEGAK SEKARANG DAULAH KUFUR DAP)3. Apabila diberi amanah , dia khianat ( DAPAT JAWATAN JADI EXCO SELANGOR, EXCO PENANG SEMUA DAH LUPA. HIBURAN DAN MAKSIAT BERLELUASA. PI LAWAN KAFIR DAP SEKARANG!!!!

Adapun munafik itu ada 2 macam iaitu:
1. Munafik dalam iktikad bererti orang yang menunjukkan keislamannya, tapi pada hakikat yang sebenarnya dia tidak percaya kepada Allah dan RasulNya, seperti Abdullah b Ubai dan rakan2nya. Mereka termasuk dalam golongan kafir, bahkan lebih jahat. Dan orang yang seperti ini dijanjikan Allah tempatnya di tingkatan paling bawah dalam neraka. Na’uzubillah….

2. Munafik dalam amal, seperti yang tersebut didalam hadis di atas. Munafik seperti ini tidaklah membawa kepada kekafiran tetapi amat merugikan diri dan merosakkan pergaulan.

SEKIAN BUAT MUNAFIQUN DALAM HARAKAH

PASSSSSSS SSSSSEEEEMMMMUUUUAAAAA BBBBOOOOLLLEEEHHH!!!!!!

TAK MAU ULAS SEBAB PAS AHLI SYURGA.

SEKEJAP KATA PERLEMBAGAAN NEGARA LORD REID DAN KAFIR. TAPI TUNDUK JUGA PADA PERLEMBAGAAN YANG DI ANGGAP KAFIR OLEH PAS.PELIK BETUL TEMAN. SIAKAP SENOHONG GELAMA IKAN DURI, BERCAKAP BOHONG, LAMA-LAMA MENCURI.DAPAT KUASA NANTI BOLEHLAH MENCURI.MACAM DI PERAK. CURI BALAK.....TANYA MANTAN KETUA PEMUDA PAS PERAK AZLI YANG GELAR MUFTI  HARUSSANI  KEPADA HARAMSANI. 

BUKANKAH INI BANNER MUNAFIK DI PERMATANG PAUH?

BANNER INI DILETAKKAN DI SIMPANG TIGA PASAR MALAM PENANTI. KASIHAN TEMAN TENGOK PAS INI. ISU DAH LAMA DIBANGKITKAN. KEMUDIAN ISU KARTUN INI NAK DIPERBESARKAN. BESAR SANGATKAH KESALAHAN UTUSAN TU. KALAU NAK DIBANDINGKAN DENGAN HARAKAH YANG LAGI BANYAK MENGHINA ISLAM DAN FITNAH ORANG.

TUAN GURU HJ HADI BIADAP SEBAB BACA AKHBAR YANG HINA ISLAM KONONNYA. PRESIDEN PUN BACA. APALAH SANGAT NILAI PEMUDA PAS YANG NAK DIBANDINGKAN DENGAN PRESIDEN. KASIHAN KASIHAN. TEMAN NAK PESAN PADA PAS, KALAU BOLEH JANGAN JUAL ATAU TENGOK LANGSUNG UTUSAN LAGI SENANG. MACAM MANA PEMUDA PAS BOLEH TAHU KARTUN NI ADA DALAM UTUSAN KALAU DEPA TAK PI BELI. LAIN KALI FAHAM MAKSUD BOIKOT. BOIKOT MAKSUDNYA JANGAN BELI LANGSUNG DAN JANGAN AMBIL TAHU BERITA DALAM UTUSAN. ADA FAHAM???
ARTIKEL INI TAK HINA ISLAM KER. MENGAPA PAS PERKECILKAN UNDANG-UNDANG ALLAH?INILAH NAMANYA HINA ISLAM DAN PERANGAI MACAM MUNAFIK. DULU KATA HUDUD WAJIB. SEKARANG DAH JADI TAK WAJIB. INGAT HUDUD MACAM GORENG PISANG KER.....DASAR MUNAFIQUN ABDULLAH  UBAI.

KLIK............BERSAMA MANTAN KETUA PEMUDA.DATO ROSLAN

KEMANA HENDAK DI BAWA? PASTIKAN HALUAN YANG TEPAT DAN BETUL DALAM PERSADA POLITIK. AYUH...RAPATKAN SAF MEMBAWA GELOMBANG MERAH DI BUMI KEPADA BATAS DAN PULAU PINANG.

DI MANA JUA PENGERUSI PERHUBUNGAN BERADA. JANGAN BUAT SPEKULASI

MEMBAWA ARUS KEBANGKITAN SEMULA. PRINSIP BERBINCANG DI UTAMAKAN.

KESERIUSAN  TERAS MENGHASILKAN KEPUTUSAN YANG BERWIBAWA

APA YANG DITENUNG DAN APA YANG DIRUNSINGKAN. SEMUANYA MUNGKIN SPEKULASI

DATO ZAINAL DI PERMATANG PAUH

KOLEKSI TURUN BERSAMA RAKYAT. SETIAP HARI DATO ZAINAL AKAN MEMIKIRKAN BAGAIMANA INGIN MENGEMBALIKAN KUASA BN DI PULAU PINANG

LAKNATULLAH DAP. FITNAH TERBESAR MELARIKAN UNDI CINA KEPADA MELAYU

lihat sendirilah lim guan eng. Teng Hock Nan masih lagi menjadi pengerusi BN. Apabila dia pengerusi, maka wakil cina tetap dilantik menjadi ketua menteri. Macam pengerusi BN malaysia ialah dato najib. Maka , bila BN menang, maka dato najiblah yang menjadi PM. Apa punya bongok lim guan eng ini. Inilah yang dinamakan pemikiran jumud, bodoh dan sama taraf dengan murid tadika...

Petikan ringkas sumber BERNAMA

lim guan eng buat sekali lagi membuat fitnah dengan menyatakan bahawa dato zainal abidin osman selaku pengerusi perhubungan umno pulau pinang mahukan jawatan ketua menteri sekiranya bn menang. Inilah tektik kotor lim guan eng sejak pilihanraya ke 12. perlu kita sedari bahawa jumlah perbezaan pengundi antara orang melayu dengan orang cina ialah 150 000 orang. ini bermakna orang melayu /umno tidak sama sekali akan menjadi ketua menteri. kepada kaum cina, jangan percaya dengan kata-kata lim guan eng.lim guan eng sudah kehabisan idea , lalu beliau terpaksa membangkitkan isu ini semula. lim guan eng mula gelisah dengan ketrampilan dato zainal dan bn pulau pinang. BN pulau pinang sudah mula kuat dan bersatu.Kenyataan ini dikeluarkan oleh sebuah akhbar berbahasa cina ( rujuk BERNAMA 1/8/2011)

TEMAN : TEMAN CABAR LIM GUAN ENG BAGI JAWATAN KETUA MENTERI KEPADA PAS PULAU PINANG .